Internet

Το Gmail λανσάρει νέα αναβάθμιση ασφαλείας

Η Google έγινε η πιο πρόσφατη εταιρεία που κυκλοφόρησε μια αναβάθμιση κρυπτογράφησης, αποκαλύπτοντας ότι η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail πρόκειται να λάβει πλήρη υποστήριξη κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο.

Σε μια ενημέρωση στο ιστολόγιο Google Workspace, η εταιρεία εξήγησε ότι σχεδιάζει να διαθέσει την κρυπτογράφηση από την πλευρά του πελάτη στο Gmail, όπως έχει ήδη κάνει για το Google Drive, τα Έγγραφα, τα Φύλλα, τις Παρουσιάσεις και το Meet. Το Ημερολόγιο Google δοκιμάζει επίσης τη λειτουργικότητα σε έκδοση beta.

Αυτό ακολουθεί την είδηση ​​ότι η Apple σχεδιάζει να διαθέσει μια παρόμοια «Προηγμένη Προστασία Δεδομένων» για χρήστες iCloud στις ΗΠΑ έως το τέλος του 2023 και παγκοσμίως το επόμενο έτος.

Η χρήση κρυπτογράφησης από την πλευρά του πελάτη στο Gmail διασφαλίζει ότι τα ευαίσθητα δεδομένα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα συνημμένα δεν μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν. Οι πελάτες διατηρούν τον έλεγχο των κλειδιών κρυπτογράφησης και της υπηρεσίας ταυτότητας για πρόσβαση σε αυτά τα κλειδιά.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.