Internet

To Ισραήλ φέρεται να έκανε κυβερνοεπίθεση σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Οι φήμες περί κυβερνοεπίθεσης του Ισραήλ σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν φαίνεται πως είναι αληθινές. Η επίθεση ήταν η αιτία να σταματήσει η διαδικασία εμπλουτισμού ουρανίου στον αντιδραστήρα Natanz.

To Ιράν περιέγραψε την κυβερνοεπίθεση αυτή ως τρομοκρατική ενέργεια, η οποία θα έχει απάντηση, όπως απείλησε ο επικεφαλής του Πυρηνικού Προγράμματος της χώρας, σημειώνοντας ότι το περιστατικό συνέβη λίγες ώρες μετά από την έναρξη της διαδικασίας εμπλουτισμού ουρανίου στον αντιδραστήρα Natanz.

Αποτέλεσμα της κυβερνοεπίθεσης ήταν ένα μαζικό blackout στην περιοχή που είχε ως αποτέλεσμα εκτεταμένες ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο εκεί. Από την πλευρά του το Ιράν δεν έκανε καμία προσπάθεια να αποκρύψει το γεγονός, αφήνοντας τα κεντρικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας της χώρας να λένε ότι η Μοσάντ είχε κεντρικό ρόλο στην κυβερνοεπίθεση αυτή.

Μία δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπεντζαμίν Νετανιάχου, ότι ο αγώνας ενάντια στις προσπάθειες του Ιράν είναι διαρκής, θεωρείται από πολλούς ως η επιβεβαίωση ότι στην κυβερνοεπίθεση αυτή υπήρχε εμπλοκή των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών.

Επεξεργάστηκε την 12 Απριλίου 2021 9:41

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.