To TikTok απαγορεύτηκε στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ – Έντονες αντιδράσεις

ByteDance TikTok, To TikTok απαγορεύτηκε στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ – Έντονες αντιδράσεις

Πριν από λίγες εβδομάδες η ByteDance, παραδέχτηκε ότι κατασκοπεύει δημοσιογράφους προκαλώντας μια “χιονοστιβάδα” περιορισμών και ενεργειών κατά της πλατφόρμας του TikTok.

Oι αρχές των ΗΠΑ άρχισαν να απαγορεύουν το TikTok σε κρατικές συσκευές και δίκτυα και τώρα τα σχολεία των ΗΠΑ ακολουθούν το παράδειγμά τους. Ορισμένα πανεπιστήμια έχουν εκδώσει περιορισμό στα δίκτυα Wi-Fi, απαγορεύοντας ουσιαστικά το TikTok για όλους τους φοιτητές που δεν έχουν προγράμματα δεδομένων στα τηλέφωνά τους.

Ο λόγος για τις απαγορεύσεις οφείλεται στις ανησυχίες ότι η μητρική εταιρεία του TikTok μπορεί να συλλέξει δεδομένα από τις συσκευές των χρηστών και να τα δώσει στην κινεζική κυβέρνηση. Η TikTok είπε ότι αυτές οι ανησυχίες βασίζονται ως επί το πλείστον σε ψευδείς πληροφορίες και ότι είναι ανοιχτοί να μιλήσουν με κρατικούς αξιωματούχους σχετικά με τις πολιτικές απορρήτου και ασφάλειας.

Αυτή η εξέλιξη των γεγονότων έχει προκαλέσει κάτι σαν οργή σε πανεπιστημιουπόλεις στις ΗΠΑ, καθώς οι φοιτητές πιστεύουν ότι τέτοιοι περιορισμοί τους κλέβουν την πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες, όπως ειδήσεις και ενημερώσεις. Η κατάσταση με το TikTok είναι αρκετά θερμή, με μια πανεθνική απαγόρευση να κρέμεται στον αέρα στις ΗΠΑ.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured TikTok

TikTok: Θέλει να επιστρέψει στις ΗΠΑ αλλάζοντας τον κώδικα αλγορίθμου της πλατφόρμας

Το TikTok ετοιμάζει μια δεύτερη έκδοση του κώδικα αλγορίθμου για τους 170 εκατομμύρια χρήστες του στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει το Reuters.

Software TikTok YouTube

To TikTok δοκιμάζει βίντεο διάρκειας έως 60 λεπτών – Μεταμορφώνεται σε… Youtube

Το TikTok δοκιμάζει αυτήν τη στιγμή μεταφορτώσεις βίντεο διάρκειας 60 λεπτών, στην προσπάθειά του να μοιάζει περισσότερο με το YouTube.

Internet featured TikTok

TikTok: Θα βάζει υδατογράφημα στα βίντεο που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη

Το TikTok ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι ξεκίνησε να επισημαίνει αυτόματα περιεχόμενο που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη.

Software TikTok

TikTok: Πέρασε νομοσχέδιο στις ΗΠΑ που ίσως το απαγορεύσει μέσα σε ένα χρόνο

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε νέο νομοσχέδιο που ενδεχομένως να απαγορεύσει την κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok.