Το YouTube ευθύνεται για την θεωρία της επίπεδης Γης

Youtube επίπεδη γη, Το YouTube ευθύνεται για την θεωρία της επίπεδης Γης

Το YouTube, έχει παίξει σημαντικό ρόλο σύμφωνα με έρευνα του Tech University το οποίο εδρεύει στο Τέξας, στην εξάπλωση της θεωρίας που προτείνει πως η Γη είναι επίπεδη. Τα μέλη της ερευνητικής ομάδας παρευρέθηκαν σε συγκεντρώσεις που αφορούσαν το εάν είναι η Γη επίπεδη.

Εκεί έδωσαν στους επισκέπτες ένα ερωτηματολόγιο προς συμπλήρωση. Αυτό που ανακάλυψαν, είναι πως οι περισσότεροι πίστεψαν αυτή την θεωρία, όταν είδαν κάποιο video που πρότεινε αυτήν την θεωρία. Πιο συγκεκριμένα, οι περισσότεροι ανέφεραν πως τα video που παρακολούθησαν, παρουσίαζαν πολλά στοιχεία που στήριζαν την θεωρία.

Αυτό σημαίνει, πως το Youtube πρέπει να κάνει καλύτερη δουλειά, όσον αφορά την έγκυρη ενημέρωση που δίνει στους επισκέπτες του, ανέφερε αναλυτής που πήρε μέρος στην έρευνα.

“Υπάρχουν πολλές χρήσιμες πληροφορίες στο Youtube, όμως υπάρχει και μεγάλη παραπληροφόρηση”, δήλωσε μεταξύ άλλων η καθηγήτρια του Tech University, Asheley Landrum και συνέχισε. “Οι αλγόριθμοι της ιστοσελίδας, πρέπει να οδηγούν τον επισκέπτη σε topics που τον ενδιαφέρουν και αυτά πρέπει να είναι έγκυρα. Το να πιστεύει κανείς από μόνος του πως η Γη είναι επίπεδη δεν είναι κακό, το να επηρεάζεται όμως η κοινή γνώμη σε τέτοιο βαθμό είναι. Πρέπει να διασφαλίσουμε την σωστή απόδοση μιας πληροφορίας”.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

Νταξει… Η Γη, υπάρχουν πολλοί λόγοι που αποδεικνύουν ότι, είναι στρογγυλή. Αλλά και σε μας λένε ότι μιας έφτιαξε ο θεός ή ότι υπάρχουμε βάση της θεωρίας της εξέλιξης, ενώ στην πραγματικότητα είμαστε αποτέλεσμα γενετικής τεχνολογίας από όντα που κατείχαν αυτήν την τεχνολογία (όπως και ζώα και φυτά). Το τι ακριβώς γίνεται εκεί έξω άγνωστο… 👽👽👽👽👽🤔🤔😋😋😂😂
Υ.Γ. Περιμένω τη γνωστή π0rdη “να πεταχτεί”… αν…. 😂😂😂😂😂😂

Χρηστος

Δεν φταιει δηλαδη καποιος που δεν εχει κριτικη σκεψη και πιστευει ο,τι του δειξουν;

Δεν φταιει δηλαδη καποιος που δεν εχει τις απαιτουμενες γνωσεις (Γυμνασιου) για να καταλαβει πως αυτα τα βιντεο λενε σαχλαμαρες;

Το YouTube φταιει;;;

Σαν να λεμε, δεν φταιει ο δολοφονος. Το μαχαιρι φταιει που ειναι μυτερο…

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

κωσταςd εχω υπαρξιακες ανησυχιες παρακαλω τα φώτα σου 😂

Baiosss

Οποιος θελει ας ψαξει να βρει απο ποιον και απο ποτε ξεκιναει αυτο το παραμυθι με την θεωρια της επιπεδης Γης. Να δει ποιοι κρυβονται πισω απο αυτο και τι ρολο βαρανε.

@ΚώσταςD εδώ σε έχω… https://www.youtube.com/watch?v=Z9ayXZdaZOY

ΚώσταςD.

@Παπαροκας tiamat άλλον περίμενα…😋😂

Beowolf

@Χρήστος. Η δομή του κόσμου μας είναι τέτοια. Να φταίει πάντα κάποιος άλλος κι εμείς να πρέπει να διαβάζουμε μάνιουαλ,…για το πώς βάζουμε το κουτάλι στο στόμα να φάμε. “Πρέπει” να χρειαζόμαστε παντού και πάντα δεκανίκι. Και φυσικά το δεκανίκι, έρχεται πάντα με δώρο το manipulation.

Χρήστος Β.

“Αυτό σημαίνει, πως το Youtube πρέπει να κάνει καλύτερη δουλειά, όσον αφορά την έγκυρη ενημέρωση που δίνει στους επισκέπτες του”.
Με άλλα λόγια, πρέπει το Youtube να λογοκρίνει το περιεχόμενο που ανεβάζουν οι χρήστες, και το περιεχόμενο στο οποίο θα επιτρέπει τη πρόσβαση…

Χρήστος Β., Μακρία από εμάς η λογοκρισία. Έτσι το κατάλαβες εσύ.

ΚώσταςD.

@Baiosss Μόλις μπορέσω θα το δω όλο το βίντεο, αλλά είδα έχει ανεβάσει για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα… 😉

Ekimolaos

Καταρχάς είναι υπόθεση, όχι θεωρία. Να χρησιμοποιούμε τους σωστούς όρους.

Κατά δεύτερον, δεν είναι ούτε καν στο στάδιο της υπόθεσης, γιατί πολύ απλά ο άνθρωπος έχει παρατηρήσει ότι η Γη είναι στρογγυλή από αρχαία Ελλάδα, όταν πρωτοείδαν την στρογγυλή σκιά της γης στο φεγγάρι. Στην συνέχεια αποδείχτηκε γιατί πολύ απλά το είδαμε. Ακόμα και να μην το βλέπαμε όμως, τα στοιχεία που έχτιζαν την θεωρία ότι η Γη είναι στρογγυλή ήταν ΥΠΕΡαρκετά.

Δηλαδή ήμαρτον. Να μας έβλεπε κανένας Πλάτωνας να έβαζε τα κλάματα…

Baiosss

@Ekimolaos και με αυτο που γραφεις, οτι η Γη ειναι στρογγυλη, θα εβαζαν τα κλαματα οι αρχαιοι. Η Γη ειναι σφαιρικη και οχι απλα στρογγυλη.

@ΚώσταςD προσωπικα προτιμω πολυ περισσοτερο τον Παντελη Γιαννουλακη ως ερευνητη. Μου αρεσει πιο πολυ ο ειρμος της ομιλιας του, της σκεψης του και ειναι αρκετα πιο διαβασμενος. Αλλα και ο Κασταμονιτης δεν ειναι κακος.

Χρήστος Β.

Κώστας Βλαχάκης, αν διαβάσεις το τμήμα του άρθρου που παρέθεσα, θα δεις πως σχολιάζω τα όσα δήλωσε ο εν λόγο ερευνητής και όχι τα όσα γράφει ο αρθρογράφος του παρόντος άρθρου.
Οπότε μπορώ να πω το ίδιο με σένα “έτσι κατάλαβες εσύ”, αν και φοβάμαι πως πάλι θα παρεξηγηθώ…

Χρήστος Β., Δεν υπάρχει πρόβλημα 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software YouTube

YouTube Premium: Διαθέσιμο σε 10 επιπλέον χώρες

Οι χρήστες του YouTube σε 10 χώρες διαπίστωσαν ότι μπορούν πλέον να εγγραφούν στην υπηρεσία YouTube Premium.

Software Apple featured Google

Το Youtube το μετάνιωσε και θα φέρει Apple Vision Pro app

Το Apple Vision Pro App Store κυκλοφόρησε χωρίς μερικές βασικές εφαρμογές, όπως το Netflix, το YouTube και το Spotify.

Internet YouTube

Youtube Health: Παρέχει εύκολη πρόσβαση σε οδηγίες για πρώτες βοήθειες

Το Youtube κυκλοφόρησε ένα νέο εργαλείο που απλοποιεί τον τρόπο με τον οποίο ανακαλύπτουμε βήμα προς βήμα βίντεο πρώτων βοηθειών και επείγουσας φροντίδας.

Internet featured Google YouTube

Youtube: Νέα λειτουργία διευκολύνει τους δημιουργούς podcast

Τα podcast έχουν εξαιρετική απήχηση αυτή την περίοδο γι’ αυτό και πολλές υπηρεσίες streaming ασχολούνται ιδιαιτέρως μαζί τους.