Το YouTube νιώθει να απειλείται από το Instagram IGTV;

Το YouTube, Το YouTube νιώθει να απειλείται από το Instagram IGTV;

Εδώ και αρκετό καιρό το YouTube θεωρείται κυρίαρχος παίκτης και χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο στη ροή online videos. Με την πρόσφατη παρουσία της νέας πλατφόρμας IGTV του Instagram βέβαια τo σκηνικό ίσως αρχίζει να αλλάζει.

Μέσω του IGTV, το Instagram προσπάθησε να δημιουργήσει τη δική του on line πλατφόρμα βίντεο αυξάνοντας κατά πολύ τη μέγιστη διάρκεια του αρχείου από ένα λεπτό σε μία ώρα. Επίσης, πρόσθεσε τη δυνατότητα δημιουργίας καναλιών και για να ανεβάσει μάλιστα τη δημοτικότητα της νέας υπηρεσίας υπέγραψε από την αρχή συμφωνίες με διάσημους καλλιτεχνικούς αστέρες. Η Selena Gomez, η Kim Kardashian, ο Kevin Hart και πολλοί άλλοι έγιναν συνεργάτες του Instagram IGTV και άρχισαν να δημιουργούν περιεχόμενο για την πλατφόρμα προσελκύοντας το ενδιαφέρον των χρηστών.

Η έλευση του IGTV και τα συμβόλαια συνεργασίας με επώνυμους καλλιτέχνες δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους υπεύθυνους του YouTube, των οποίων οι κινήσεις δείχνουν ένα είδος ανησυχίας για να μην πούμε, σε ένα βαθμό, απειλής. Σύμφωνα με αναφορά του Business Insider το YouTube θέλει να ξεκινήσει νέες συνεργασίες με τους μεγαλύτερους αστέρες του υπογράφοντας πολύ ακριβά συμβόλαια με 5ψήφια, 6ψήφια ακόμη και 7ψήφια νούμερα σε κάποιες περιπτώσεις, προκειμένου οι αστέρες αυτοί να διανέμουν το περιεχόμενό τους πρώτα στην πλατφόρμα του YouTube.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η εταιρεία συνάπτει τέτοιους είδους συμφωνίες με δημιουργούς για τη διανομή πρωτότυπου περιεχομένου. Ωστόσο, ο ανταγωνισμός από τα κανάλια επωνύμων στο IGTV σε συνδυασμό με τον αριθμό των 500 εκατομμύριων ενεργών χρηστών του Instagram ημερησίως δεν είναι κάτι που μπορείς εύκολα να το παραβλέψεις.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimitrisdim14

Δεν υπάρχει περίπτωση με να ανταγωνιστεί η βλακεία του Instagram το youtube … Σε κάθετη διαξη οθόνης …? Σε ανάλυση 480? Το YouTube έχει κάνει βήματα εξέλιξης με 4κ HDR και 60 καρέ …. Η αηδία που λέγεται igtv δεν έχει μέλλον …

Panos13

Όλα αυτά που αναφέρεις μπορούν να αλλάξουν και να εξελιχθουν με τον καιρό. Άλλωστε μη ξεχνάς ότι ζούμε στην εποχή των όλο και πιο μακροστενων smartphones. Αντίθετα θεωρώ ότι επιτέλους υπάρχει ένας αντάξιος αντίπαλος για το μονοπώλιο του YouTube και αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει τόσο στους δημιουργούς περιεχομένου όσο και σε μας που παρακολουθουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.

Software YouTube

YouTube Premium: Διαθέσιμο σε 10 επιπλέον χώρες

Οι χρήστες του YouTube σε 10 χώρες διαπίστωσαν ότι μπορούν πλέον να εγγραφούν στην υπηρεσία YouTube Premium.

Software Apple featured Google

Το Youtube το μετάνιωσε και θα φέρει Apple Vision Pro app

Το Apple Vision Pro App Store κυκλοφόρησε χωρίς μερικές βασικές εφαρμογές, όπως το Netflix, το YouTube και το Spotify.