Τώρα μπορείτε να υπολογίσετε τις εκπομπές άνθρακα των social media

Social, Τώρα μπορείτε να υπολογίσετε τις εκπομπές άνθρακα των social media

Social, Τώρα μπορείτε να υπολογίσετε τις εκπομπές άνθρακα των social media

Το αποτύπωμα άνθρακα, για το οποίο γίνεται πολύς λόγος ειδικά τα τελευταία χρόνια, είναι η συνολική ποσότητα αερίων του θερμοκηπίου που παράγονται από τις ενέργειές του καθενός από εμάς. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλοί μετρητές αποτυπώματος άνθρακα που μπορούν να μας κατατοπίσουν σχετικά με τις εκπομπές που παράγουμε.

Το καινούργιο είναι πως πλέον υπάρχει ένας νέος μετρητής άνθρακα που μπορεί να σας πει τι αποτύπωμα αφήνετε κάνοντας scrolling στα social.

Αυτόν τον μετρητή μπορείτε να τον βρείτε σε έναν ιστότοπο σύγκρισης του Ηνωμένου Βασιλείου, το Compare the Market. Εκεί υπάρχουν τα πιο δημοφιλή social media και, προκειμένου να υπολογίσετε το αποτύπωμα άνθρακα, θα πρέπει να εισαγάγετε τον αριθμό των λεπτών που ξοδεύετε κάθε μέρα σε κάθε πλατφόρμα.

Πατώντας το κουμπί “Calculate”, ο μετρητής θα παρέχει τις ημερήσιες και ετήσιες εκπομπές άνθρακα από κάθε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης σε gCO₂Eq (γραμμάρια ισοδύναμου CO₂).

Σύμφωνα με το Compare the Market, οι μέσες εκπομπές ανά λεπτό για κάθε ιστότοπο μέσων κοινωνικής δικτύωσης μετρήθηκαν σε ένα smartphone Samsung Galaxy S7 και προήλθαν από την Greenspector. Ο μετρητής δέχεται τα στοιχεία σας για κάθε ιστότοπο μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τα πολλαπλασιάζει με τις εκτιμώμενες εκπομπές ανά λεπτό για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Προκειμένου να υπολογίσει το ετήσιο αποτύπωμα, απλώς πολλαπλασιάζει τον ημερήσιο αριθμό επί 365.

Το Compare the Market έχει ακόμα ένα στατιστικό που δείχνει ποιες πλατφόρμες social media παρέχουν τις περισσότερες εκπομπές άνθρακα. Οι τρεις κορυφαίες «ιστοσελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τα μεγαλύτερα αποτυπώματα άνθρακα» είναι οι TikTok, Reddit και Pinterest με 2,63 gCO2Eq ανά λεπτό, 2,48 gCO2Eq ανά λεπτό και 1,3 gCO2Eq ανά λεπτό, αντίστοιχα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet TikTok

TikTok: Φέρνει αναρτήσεις μόνο με κείμενο

Ένα ακόμα πρόβλημα έχει να αντιμετωπίσει ο Elon Musk μετά την απόφασή του να μετονομάσει το Twitter σε X και να αλλάξει τις λειτουργίες.

Internet TikTok

TikTok: Κατηγορείται από γερουσιαστές ότι λέει ψέματα στο Κογκρέσο

Το TikTok πρέπει να απαντήσει σε δώδεκα ερωτήσεις των δύο γερουσιαστών μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Internet TikTok

TikTok: Πρόστιμο σχεδόν 16 εκατ. δολαρίων για κατάχρηση δεδομένων παιδιών

Η βρετανική υπηρεσία εποπτείας απορρήτου επέβαλε στο TikTok πρόστιμο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για κακή χρήση των δεδομένων των παιδιών.

Internet Social Media TikTok USA

ΗΠΑ: Επιταχύνουν τον αποκλεισμό του TikTok

Οι ΗΠΑ επιταχύνουν τις διαδικασίες για το νομοσχέδιο που σχετίζεται με το TikTok και τα θέματα εθνικής ασφαλείας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Κέβιν Μακάρθι.