Τώρα μπορείτε να υπολογίσετε τις εκπομπές άνθρακα των social media

Social, Τώρα μπορείτε να υπολογίσετε τις εκπομπές άνθρακα των social media

Social, Τώρα μπορείτε να υπολογίσετε τις εκπομπές άνθρακα των social media

Το αποτύπωμα άνθρακα, για το οποίο γίνεται πολύς λόγος ειδικά τα τελευταία χρόνια, είναι η συνολική ποσότητα αερίων του θερμοκηπίου που παράγονται από τις ενέργειές του καθενός από εμάς. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλοί μετρητές αποτυπώματος άνθρακα που μπορούν να μας κατατοπίσουν σχετικά με τις εκπομπές που παράγουμε.

Το καινούργιο είναι πως πλέον υπάρχει ένας νέος μετρητής άνθρακα που μπορεί να σας πει τι αποτύπωμα αφήνετε κάνοντας scrolling στα social.

Αυτόν τον μετρητή μπορείτε να τον βρείτε σε έναν ιστότοπο σύγκρισης του Ηνωμένου Βασιλείου, το Compare the Market. Εκεί υπάρχουν τα πιο δημοφιλή social media και, προκειμένου να υπολογίσετε το αποτύπωμα άνθρακα, θα πρέπει να εισαγάγετε τον αριθμό των λεπτών που ξοδεύετε κάθε μέρα σε κάθε πλατφόρμα.

Πατώντας το κουμπί “Calculate”, ο μετρητής θα παρέχει τις ημερήσιες και ετήσιες εκπομπές άνθρακα από κάθε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης σε gCO₂Eq (γραμμάρια ισοδύναμου CO₂).

Σύμφωνα με το Compare the Market, οι μέσες εκπομπές ανά λεπτό για κάθε ιστότοπο μέσων κοινωνικής δικτύωσης μετρήθηκαν σε ένα smartphone Samsung Galaxy S7 και προήλθαν από την Greenspector. Ο μετρητής δέχεται τα στοιχεία σας για κάθε ιστότοπο μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τα πολλαπλασιάζει με τις εκτιμώμενες εκπομπές ανά λεπτό για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Προκειμένου να υπολογίσει το ετήσιο αποτύπωμα, απλώς πολλαπλασιάζει τον ημερήσιο αριθμό επί 365.

Το Compare the Market έχει ακόμα ένα στατιστικό που δείχνει ποιες πλατφόρμες social media παρέχουν τις περισσότερες εκπομπές άνθρακα. Οι τρεις κορυφαίες «ιστοσελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τα μεγαλύτερα αποτυπώματα άνθρακα» είναι οι TikTok, Reddit και Pinterest με 2,63 gCO2Eq ανά λεπτό, 2,48 gCO2Eq ανά λεπτό και 1,3 gCO2Eq ανά λεπτό, αντίστοιχα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet FBI Social Media TikTok

Ο διευθυντής του FBI ανησυχεί για τη συλλογή δεδομένων των χρηστών του TikTok

Ο διευθυντής του FBI Christopher Wray εξέφρασε τις ανησυχίες του για τα δεδομένα των χρηστών που συλλέγει το TikTok και το πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν “για παραδοσιακές επιχειρήσεις κατασκοπείας”.

Internet Social Media TikTok

Ενώ οι άλλοι απολύουν εργαζόμενους το TikTok προχωρά σε προσλήψεις

Ενώ μεγάλο μέρος της Silicon Valley είναι αντιμέτωπο με κύμα απολύσεων, υπάρχει μία εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης που εξακολουθεί να σχεδιάζει προσλήψεις, το TikTok.

Internet FBI TikTok USA

Ο διευθυντής του FBI χαρακτηρίζει το TikTok απειλή για την εθνική ασφάλεια

Ενώ το Twitter βρίσκεται σε αναταραχή, μια άλλη δημοφιλής εφαρμογή μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το TikTok δέχεται έντονη κριτική, με πιο πρόσφατες δηλώσεις από τον διευθυντή του FBI, Christopher Wray.

Internet Opera Browser TikTok

To Opera προσφέρει γρήγορη πρόσβαση στο TikTok

Το πρόγραμμα περιήγησης Opera προσθέτει μια ενσωματωμένη λειτουργία TikTok στην πλαϊνή γραμμή της αρχικής σελίδας για επιτραπέζιους υπολογιστές.