Τουρκία: Πρόστιμο 1,75 εκατ. λίρες στην TikTok για αδύναμα μέτρα προστασίας δεδομένων

TikTok πρόστιμο, Τουρκία: Πρόστιμο 1,75 εκατ. λίρες στην TikTok για αδύναμα μέτρα προστασίας δεδομένων

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό ο “πόλεμος” προς το TikTok, με τις τούρκικες αρχές να επιβάλλουν πρόστιμο 1,75 εκατομμυρίων λιρών (93.000 δολάρια) για αδύναμα μέτρα προστασίας δεδομένων.

To Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (KVKK) είπε ότι αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο στην εταιρεία επειδή “δεν έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει το κατάλληλο επίπεδο ασφάλειας για την αποτροπή της παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων”. Η αρχή προστασίας δεδομένων ανέφερε επίσης σε δήλωση στον ιστότοπό της ότι η TikTok θα πρέπει να μεταφράσει τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών της στα τουρκικά και να ενημερώσει τα κείμενα της πολιτικής απορρήτου και των cookies σύμφωνα με τους κανονισμούς της χώρας.

Το πρόστιμο έρχεται εν μέσω αυξανόμενης διεθνούς ανησυχίας σχετικά με την κινεζική εφαρμογή και την “ελεύθερη” πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών της. Κυβερνητικά ιδρύματα στην Ευρώπη και τον Καναδά απαγόρευσαν την εφαρμογή από τα τηλέφωνα του προσωπικού και οι Ηνωμένες Πολιτείες συζητούν ένα νομοσχέδιο που δίνει στον πρόεδρο Joe Biden την εξουσία να απαγορεύσει το TikTok.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet TikTok

TikTok: Πώς να μπλοκάρεις έναν χρήστη – Οδηγός για να ποστάρετε ανενόχλητοι

Το TikTok είναι μία από τις πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενες και πλέον δημοφιλείς πλατφόρμες δημιουργίας και δημοσίευσης περιεχομένου.

Business TikTok

TikTok: Πέτυχε ρεκόρ δαπανών 10 δισ. δολαρίων από χρήστες εντός εφαρμογής το 2023

Το Bloomberg δημοσίευσε μια ανάλυση των δαπανών σε εφαρμογές για το 2023, αποκαλύπτοντας μια αύξηση 11% στα έσοδα.

Software TikTok

Το TikTok βελτιώνει το mobile app του για foldable και tablet

To ΤikTok ανακοίνωσε πως κυκλοφορεί μια βελτιωμένη εμπειρία εφαρμογής για τις μεγαλύτερες mobile συσκευές, όπως είναι τα foldable και τα tablet.