Τα Τρίκαλα θα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα με τεχνολογία 5G

, Τα Τρίκαλα θα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα με τεχνολογία 5G

Τα Τρίκαλα θα είναι η πρώτη πόλη της Ελλάδας με τεχνολογία 5G με την εκπόνηση μελέτης και την εφαρμογή πιλοτικού έργου δωρεάν εγκατάστασης πιλοτικού δικτύου 5G στην πόλη. Σταδιακά θα πραγματοποιηθεί η μετατροπή των Τρικάλων σε μία πρότυπη πόλη 5G-Ready.

Στο Δημαρχείο της πόλης υπογράφηκε προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στον δήμο Τρικκαίων, τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και την e-trikala ΑΕ.

ΠΟι λύσεις τις οποίες θα προσφέρει στους πολίτες, ονομάζονται «Λύσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης» και αφορούν σε έξυπνη στάθμευση, έξυπνο φωτισμό, ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, συλλογή και ανάλυση δεδομένων και τέλος, λύσεις εξυπηρέτησης του πολίτη και των επιχειρήσεων.

Οι εργασίες για να τεθούν σε λειτουργία τα συστήματα του πιλοτικού έργου εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν, κατά προσέγγιση, 4 μήνες από την υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vendetta

Σε 15 δευτερολεπτα θα σου ερχεται μηνυμα στο κινητο οτι ξεπερασες τα mb σου…

Pol

Εδω δεν εχουμε 4g στο μετρο και στην μιση αθηνα (vodafone) και ξεκιναμε το 5g? δε παμε καλα

vaggos2685

Πολύ μπροστά τα Τρίκαλα,όποιος έχει πάει ξέρει.
Απαγόρευση καπνίσματος σε κλειστούς χώρους (πραγματικός)
Αυτοκίνητα να σταματάνε στις διαβάσεις για να περνάει ο πεζός
Ποδηλατοπαιδεία

bezilys

Άχρηστο τελείως πρέπει να έχεις πολλά Giga δεδομένα για φανεί χρήσιμο κατι που στην Ελλάδα είναι σχεδόν ανύπαρκτο!!

Manthos

Στην Πρέβεζα ακόμα δεν έχουμε επαρκές σήμα για κλήσεις και τα Τρίκαλα είναι σχεδόν στο 5G!

Chris_BMW

Διαβάζω σχόλια και πραγματικά μένω με το στόμα ανοιχτό .

Τι σχέση έχει η ταχύτητα δικτύου με τα δεδομένα ;;Δηλαδή τι ;; Θα σου τελειώνουν τα MB πιο γρήγορα επειδή έχει γρήγορο δίκτυο ;;
Οτι άνοιγες πριν με 4G (ποσότητα δεδομένων ) θα τα ανοίγεις κ με 5G ίδια ποσότητα δεδομένων αλλα πιο γρήγορα .

Vendetta

Chris_BMW πιστευω οτι η εξελιξη στα νεας γενιας δικτυα δεν ειναι αναλογη με τα mb που σου προσφερουν οι ελληνικοι παροχοι κινητης τηλεφωνιας (παντα ως προς την τιμη) σε σχεση με τους ξενους παροχους. Συμφωνεις?
Για να το παω ενα βημα παραπανω, πιστευω οτι υπαρχει θετικη συσχετιση μεταξυ αυξησης της ταχυτητας και χρησης αυτης. Με αλλα λογια, οσο αυξανεται η ταχυτητα τοσο πιο πολυ καταναλωνεις…

Chris_BMW

@Vendetta Όχι φίλε . Επέτρεψε μου να διαφωνήσω . Καθότι έχω αδερφό στη Γερμανία . Στη Vodafone Γερμανίας λοιπόν ο Αδερφος μου ξεκίνησε με 44€ συμβόλαιο για δυο χρονια το οποιο του παρείχε απεριόριστες κλήσεις προς όλους (1000λεπτα δηλ με κόστος/sec) αλλα τόσα μηνύματα κ απεριόριστο Internet.Κυριολεκτικα απεριόριστο ·ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΤΑ 3 ΠΡΩΤΑ GB ειναι γρήγορα . Μετά σου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείς τα δεδομένα του κινητού χωρίς χρέωση αλλα κυριολεκτικά σέρνεται . Εδω να προσθέσω οτι με + 100€ πήρε και το I phone SE 64 GB . Εγώ εδω στην Ελλάδα έχω 6 χρονια συμβόλαιο στην εταιρεία με τα μπλε 😉. Τα τελευταία δυο χρονια χωρίς να έχω πάρει ποτε μου συσκευή απο επιδότηση έχω 6GB Internet 1500λεπτα/μηνύματα + 24 Ίντερνετ σπίτι με απεριόριστα προς όλους (κινητά /σταθερά ) συν μια κάρτα με 200 λεπτά προς όλους (άλλος αριθμός ) .Ολα αυτά με 50,40 € ! Θέλω να πω πως πλέον με το εξωτερικό δεν έχουμε διαφορες ως προς τις παροχές σε σχέση με την τιμή . Η διαφορα μας ειναι οτι δεν περνούμε συσκευές . Ο Αδερφος μ σε αυτά τα λεφτά π.χ πήρε 600€ συσκευή και τωρα που τελειώνει το συμβόλαιο για να τον κρατήσουν… Συνέχεια »

Chris_BMW

@Vendetta

Να διευκρινήσω εδω οτι τα ποσά που ανέφερα για τον αδερφό μου αφοραν μονο το κινητό .το internet στο σπίτι ειναι άλλο . (Ενω στο δικό μου ποσο συμπεριλαμβάνεται ) οπως καταλαβαίνεις κ εκει δεν σου χαρίζουν τίποτα άσχετος αν στην αναλογία μισθών /τιμών μας κερδίζουν κατα κράτος ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones 5G Apple iPhone

Kuo: Το μόντεμ 5G της Apple θα κάνει το ντεμπούτο του το 2025

Η Αpple θα αρχίσει να χρησιμοποιήσει το τσιπ μόντεμ 5G που έχει σχεδιάσει η ίδια από το 2025, σύμφωνα με πληροφορίες του αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Software COSMOTE COSMOTE 5G 5G

COSMOTE CHRONOS: Η εφαρμογή που αξιοποιεί τις τεχνολογίες του αύριο για να «δώσει ζωή» στην ιστορία μας

Η εφαρμογή COSMOTE CHRONOS αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής και επιτρέπει στους χρήστες να βιώσουν το μεγαλείο της Ακρόπολης, όπως ήταν στην εποχή της ακμής της.

Reviews Redmi Note 12 Pro+ 5G Hands-on

Redmi Note 12 Pro+ review: Κορυφαίο Mid-Ranger

Κρατάμε στα χέρια μας το τούμπανο Mid-Ranger “Redmi Note 12 Pro+ 5G” και μείναμε ενθουσιασμένοι με την οθόνη, την κάμερα 200 Megagpixel και τη μπαταρία που φορτίζει με 120W!

Reviews Samsung Galaxy A54 Hands-on

Samsung Galaxy A54 5G review: Δυνατός παίκτης

Κρατάμε στα χέρια μας και δοκιμάζουμε το νέο Samsung Galaxy A54 5G με τριπλή κάμερα 50 Megapixel και μεγάλη μπαταρία 5000 mAh.