Internet

Τwitter: Ανέστειλε τους λογαριασμούς δημοσιογράφων, επικριτών του Musk

Δημοσιογράφοι διάφορων εντύπων έχασαν ξαφνικά πρόσβαση στους λογαριασμούς τους στο Twitter το βράδυ της Πέμπτης, χωρίς καμία προειδοποίηση.

Οι λογαριασμοί αναστάλθηκαν από την πλατφόρμα και, σύμφωνα με τον ανώτερο δημοσιογράφο του NBC News, Bem Collins, έχουν μεταξύ τους ένα κοινό σημείο. Όλοι κάλυπταν τις ειδήσεις για το Twitter και τον “υποστηρικτή της ελευθερίας του λόγου” Elon Musk.

Aπαριθμώντας τους ανεσταλμένους λογαριασμούς, ο Collins αναφέρθηκε και στον Donie O’Sullivan του CNN, του οποίου τα τελευταία tweets περιελάμβαναν τη συνέντευξή του με τον Jack Sweeney, τον φοιτητή που διαχειριζόταν τον λογαριασμό @ElonJet.

Aκόμα, ο Drew Harwell της Washington Post έχασε τον λογαριασμό του μετά από ένα tweet σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το Twitter ανέστειλε το λογαριασμό του Mastodon, του ανταγωνιστικού του κοινωνικού δικτύου που κερδίζει δημοτικότητα από τότε που ανέλαβε ο Musk, αφού δημοσίευσε έναν σύνδεσμο για τον λογαριασμό που παρακολουθούσε το ιδιωτικό τζετ του μεγιστάνα.

Ο Ryan Mac των New York Times έχασε την πρόσβαση στον λογαριασμό του αφού μίλησε για τις αλλαγές πολιτικής του Twitter μετά την αναστολή του @ElonJet και του λογαριασμού του Sweeney. Ο Matt Binder του Mashable βρέθηκε επίσης εκτός αφού έκανε retweet μια ανάρτηση που αμφισβητούσε τον ισχυρισμό του Musk ότι αυτός και ο γιος του ακολουθήθηκαν από έναν “τρελό stalker” και μια άλλη για το πώς ο νέος επικεφαλής εμπιστοσύνης και ασφάλειας του Twitter κάλεσε μια ομάδα QAnon να συζητήσουν μια συνεργασία.

Ο επόμενος στη λίστα είναι ο Micah Flee από το The Intercept που πρόσφατα έγραψε στο Twitter: «Πολύ περισσότερη αυθαίρετη λογοκρισία στο Twitter από τότε που ανέλαβε ο @elonmusk». Ο αθλητικός και πολιτικός σχολιαστής Keith Olbermann τέθηκε σε αναστολή μετά από επικρίσεις για την ανακοίνωση του Musk ότι κινείται νομικά κατά του Sweeney και αλλάζει την πολιτική του Twitter μετά το περιστατικό με τον stalker. Ο Aaron Rupar, ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος, τέθηκε επίσης σε αναστολή, αφού δημοσίευσε μια απάντηση στο Substack και είπε ότι έγραψε στο Twitter ότι “ο λογαριασμός @ElonJet που είχε ανασταλεί από το Twitter ήταν ακόμα ενεργός στο Facebook, με σύνδεσμο προς τη σελίδα του Facebook”.

Όπως φαίνεται, οι περισσότεροι από τους απαγορευμένους λογαριασμούς μιλούσαν για τον Sweeney ή συνδέονταν με κάποιο τρόπο με το @ElonJet.

Μετά την αναστολή του λογαριασμού που παρακολουθούσε το τζετ του, αλλά και του νεαρού που τη διαχειριζόταν, ανακοίνωσε μια αλλαγή πολιτικής για το Twitter που απαγορεύει το doxxing πληροφοριών τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο. Σε απάντηση σε αυτή την ανακοίνωση, ο Μusk είπε ότι το αυτοκίνητο που μετέφερε το παιδί του ακολουθούσε ένας stalker. Είπε επίσης ότι κινείται νομικά κατά του Sweeney και οργανώσεων που υποστήριξαν δράσεις που έκαναν κακό στην οικογένειά του.

Επεξεργάστηκε την 17 Δεκεμβρίου 2022 7:05

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.