Twitter: Απαγορεύει επίσημα όλες τις εφαρμογές τρίτων

twitter, Twitter: Απαγορεύει επίσημα όλες τις εφαρμογές τρίτων

Το Twitter επιβεβαίωσε ότι δεν επιτρέπει πλέον σε τρίτους προγραμματιστές να δημιουργούν clients για την πλατφόρμα, ενημερώνοντας αθόρυβα τους όρους του, χωρίς κάποια ανακοίνωση. Μια νέα ρήτρα κάτω από τους Περιορισμούς λέει ότι οι προγραμματιστές δεν μπορούν να “δημιουργήσουν μια υποκατάστατη ή παρόμοια υπηρεσία ή προϊόν με την εφαρμογή Twitter”.

Mα αυτή την κίνηση απαγορεύονται όλες οι εφαρμογές τρίτων, όπως το Tweetbot, το Twitterrific, το Aviary, το Echofon, το Birdie και άλλες.

Την περασμένη Πέμπτη, το Twitter σταμάτησε να παρέχει πρόσβαση στο API του σε δημοφιλή clients χωρίς καμία προειδοποίηση και εξήγηση. Η πλατφόρμα δεν είπε κουβέντα μέχρι την Τρίτη, όταν και δήλωσε ότι «επιβάλλει τους μακροχρόνιους κανόνες που ισχύουν για το API του», μια αλλαγή που θα μπορούσε να προκαλέσει τη μη λειτουργία ορισμένων εφαρμογών.

Clients όπως το Tweetbot και το Twitterrific, δεν λειτουργούν πλέον και οι χρήστες του Twitter που είχαν επιλέξει αυτές τις εφαρμογές θα πρέπει πλέον να χρησιμοποιούν την επίσημη εφαρμογή σε iOS ή Android ή το web.

Οι εφαρμογές Twitter τρίτων υπάρχουν για περισσότερο από μια δεκαετία και ήταν μια δημοφιλής επιλογή για όσους δεν ενδιαφέρονται για την προεπιλεγμένη διεπαφή Twitter. Υπήρχαν εδώ και καιρό παράπονα σχετικά με την εφαρμογή του μέσου και την εμπειρία ιστού, με τα προγράμματα τρίτων να είναι σε θέση να προσφέρουν μια πολύ πιο ευχάριστη διεπαφή για πολλούς.

Οι προγραμματιστές δεν είχαν καμία ειδοποίηση, ούτε μπορούσαν να γνωρίζουν ότι τα έσοδά τους θα διακόπτονταν ξαφνικά και δεν ήταν σε θέση να ενημερώσουν σχετικά τους πελάτες που πλήρωσαν για τις εφαρμογές τους.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚΝ

Φαίνεται ότι προσπαθεί να το κάνει ένα.κλειστο πλαίσιο υψηλής ασφάλειας & υψηλής οικονομικής επίδοσης.
Θα φανεί στην πράξη αν θα τα καταφέρει τελικά με το συγκρουσιακό πλαίσιο που επέλεξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.