Twitter: Ο Elon Musk απέλυσε υπάλληλο που τον διόρθωσε δημοσίως

twitter elon musk, Twitter: Ο Elon Musk απέλυσε υπάλληλο που τον διόρθωσε δημοσίως

Σταματημό δεν έχουν οι απολύσεις και οι παραιτήσεις στο Twitter από τη στιγμή που ανέλαβε ο Elon Musk. Αυτή η απόλυση, ωστόσο, ήταν προσωπική υπόθεση για τον μεγιστάνα, ο οποίος απέλυσε τον Eric Frohnhoefer, έναν υπάλληλο με τον οποίο είχαν λογοφέρει δημόσια στην πλατφόρμα.

Όλα ξεκίνησαν την Κυριακή, όταν ο Musk απολογήθηκε με ένα tweet για το γεγονός ότι το Twitter ήταν αργό σε πολλές χώρες και άφησε να εννοηθεί ότι η κακή απόδοση οφείλεται στο ότι η εφαρμογή πραγματοποιεί περισσότερες από 1.000 -“poorly batched” όπως είπε- κλήσεις απομακρυσμένης διαδικασίας για τη φόρτωση του timeline της αρχικής σελίδας.

Ο Frohnhoefer, ο οποίος έχει περάσει έξι χρόνια δουλεύοντας στο Twitter για Android, έκανε mention αυτό το tweet και ανέφερε πως ήταν λανθασμένο. Και συνέχισε εξηγώντας το λόγο που ήταν λανθασμένο αυτό που είπε ο εργοδότης του.

Σύμφωνα με τον Frohnhoefer, το Twitter πραγματοποιεί μηδενικές κλήσεις απομακρυσμένης διαδικασίας ή RPC. Όπως λέει, όταν η εφαρμογή ξεκινά, κάνει περίπου 20 αιτήματα στο παρασκήνιο.

Ο Musk απάντησε πως «το γεγονός ότι δεν συνειδητοποιείς ότι καλούνται έως και 1200 «μικροϋπηρεσίες» όταν κάποιος χρησιμοποιεί την εφαρμογή Twitter δεν είναι πολύ καλό». Ο υπάλληλος διαφώνησε εκ νέου, γράφοντας στο Twitter ότι «ο αριθμός που απαιτείται για τη δημιουργία του home timeline είναι πιο κοντά στο 200 από το 1200».

Η συνομιλία μεταξύ τους είναι δύσκολο να την παρακολουθήσει κανείς.  Κάποια στιγμή, ο Musk ρώτησε τον Frohnhoefer τι είχε κάνει προσωπικά για να διορθώσει το ότι το Twitter ήταν αργό στο Android. Ωστόσο, εκείνος είχε αρχικά ζητήσει συγγνώμη επειδή ήταν αργό σε “πολλές χώρες” και όχι στο Android.

Όπως ήταν φυσικό, έγινε μια συζήτηση στο Twitter σχετικά με το αν ο Frohnhoefer θα έπρεπε να είχε γνωστοποιήσει τις ανησυχίες του για το αρχικό tweet ιδιωτικά στο Slack αντί δημόσια. Ένας σχολιαστής στο thread είπε ότι ο Musk πιθανότατα δεν θέλει τον Frohnhoefer στην ομάδα του, αφού ο προγραμματιστής έγραψε στο Twitter ότι ο Musk έπρεπε να είχε κάνει ερωτήσεις για τα ζητήματα βραδύτητας ιδιωτικά. Ο Musk απάντησε σε αυτό μονολεκτικά και ξεκάθαρα. “Απολύθηκε”.

https://twitter.com/elonmusk/status/1592186302379982849?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1592186302379982849%7Ctwgr%5Ea65e491b9808606c9cec94a7086d0d8a0f10ac6b%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.theverge.com%2F2022%2F11%2F14%2F23458247%2Felon-musk-fires-engineer-correcting-twitter

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple ChatGPT Elon Musk

iOS 18: Ο Elon Musk απειλεί να απαγορεύσει τις συσκευές Apple επειδή ενσωματώνουν το ChatGPT

Ο Elon Musk απείλησε να απαγορεύσει τις συσκευές Apple από τις εταιρείες του λόγω της ανακοίνωσης της Apple ότι ενσωματώνει το ChatGPT.

Gear AI Elon Musk featured

Elon Musk -xAI: Ετοιμάζει υπερυπολογιστή για να φέρει μια καλύτερη έκδοση του Grok

Ο Εlon Musk είπε στους επενδυτές αυτόν τον μήνα ότι η startup του xAI σχεδιάζει να κατασκευάσει έναν υπερυπολογιστή μέχρι το φθινόπωρο του 2025.

Business Elon Musk Tesla

Tesla Optimus: Μπορεί να βγει στην αγορά την επόμενη χρονιά

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla μπορεί να ξεκινήσει να πουλά το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της μέσα στην επόμενη χρονιά.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.