Internet

Twitter: Ο Elon Musk υποστηρίζει ότι το έσωσε από τη χρεοκοπία

O Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Elon Musk, υποστηρίζει ότι η αγορά του Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια πραγματοποιήθηκε πάνω στην ώρα, καθώς έσωσε την εταιρεία από τη χρεοκοπία.

Σε απάντησή του σε tweet από τη Wall Street Journal, ο Μusk έγραψε: “Οι τελευταίοι 3 μήνες ήταν εξαιρετικά δύσκολοι, καθώς έπρεπε να σωθεί το Twitter από τη χρεοκοπία εκπληρώνοντας παράλληλα τα βασικά καθήκοντα της Tesla και της SpaceX. Δεν θα ευχόμουν αυτόν τον πόνο σε κανέναν. Το Twitter έχει ακόμα προκλήσεις, αλλά τώρα θα φτάσει στο νεκρό σημείο αν συνεχίσουμε έτσι. Η υποστήριξη του κοινού εκτιμάται πολύ!”.

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγο αφότου μια επιτροπή στην Καλιφόρνια τον βρήκε «μη υπεύθυνο» για τις ζημίες που υπέστησαν οι μέτοχοι της Tesla μετά τη διάδοση ενός tweet που έλεγε ότι σκέφτεται να κάνει την Tesla ιδιωτική με 420 δολάρια ανά μετοχή και ότι είχε “εξασφαλισμένη χρηματοδότηση”.

Από όταν αγόρασε το Twitter, ο μεγιστάνας άλλαξε αρκετές φορές το σχέδιό του σχετικά με το Twitter Blue, τα τικ επαλήθευσης και τις συνδρομές, αναφέροντας μάλιστα ότι το ενδεχόμενο κήρυξης πτώχευσης είναι ανοιχτό. Σε επόμενο tweet, ωστόσο, είπε πως ο καθημερινός αριθμός χρηστών και τα λεπτά ενεργούς χρήσης του Twitter είναι «ακόμα ισχυρά».

Παρά τις συζητήσεις για χρεοκοπία, το Twitter κατάφερε να πραγματοποιήσει την πρώτη πληρωμή τόκων για τα 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια χρέους που δανείστηκε ο Μusk για να ολοκληρώσει την αγορά του. Αυτό ίσως και να του έδωσε την αυτοπεποίθηση να κάνει αυτές τις δηλώσεις.

Επεξεργάστηκε την 6 Φεβρουαρίου 2023 1:45

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.