Twitter: Προειδοποιεί τους χρήστες για κυβερνητικό hacking

Το ότι τα soclial media αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές για τις μυστικές υπηρεσίες των κυβερνήσεων και όχι μόνο, δεν είναι κάτι που μας ξαφνιάζει. Όμως πλέον social media όπως Facebook και Twitter επιχειρούν να προστατέψουν τους χρήστες τους (μιας και δεν το κάνουν οι ίδιοι).

Το Twitter ξεκίνησε να προειδοποιεί συγκεκριμένους χρήστες του ότι έχουν γίνει στόχοι hackers, οι οποίοι έχουν την στήριξη των εκάστοτε κυβερνήσεων. Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο ποιος είναι ο αριθμός των χρηστών που βρέθηκε στο στόχαστρο ούτε από ποιες κυβερνήσεις στηρίζονται οι hackers.

Με σχετικό μήνυμα το Twitter προειδοποιεί ότι οι hackers επιχειρούν να κλέψουν τηλεφωνικούς αριθμούς μαζί με email και διευθύνσεις IP. Μεταξύ των ατόμων που δέχτηκαν το προειδοποιητικό μήνυμα του Twitter είναι ερευνητές ασφαλείας, ακτιβιστές και δημοσιογράφοι.

Το μήνυμα που έλαβαν οι χρήστες γράφει: “Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ενδείξεις για το ποιες πληροφορίες πήραν από τους λογαριασμούς σας, όμως το διερευνούμε…Ευχόμαστε να είχαμε περισσότερα να σας πούμε, αλλά δεν έχουμε καμία επιπλέον πληροφορία αυτή τη στιγμή”.

Τον Οκτώβριο το Facebook είπε ότι θα ξεκινήσει να ενημερώνει τους χρήστες του όταν γίνονται στόχοι κυβερνητικών επιθέσεων, ενώ η Google έχει ενεργοποιήσει τις σχετικές ειδοποιήσεις από το 2012.

twitter government hacks, Twitter: Προειδοποιεί τους χρήστες για κυβερνητικό hacking

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Gear Exynos Samsung Twitter

Φήμες ότι η Samsung θα αλλάξει το όνομα των Exynos

H Samsung θα αλλάξει το όνομα των επεξεργαστών της και από Εxynos θα γίνουν… “Dream Chip”, σύμφωνα με τα όσα μοιράστηκε tipster στο Χ.