Vodafone 360, Υπηρεσίες ίντερνετ για το κινητό και τον υπολογιστή

Η Vodafone παρουσίασε σήμερα το Vodafone 360 – μία νέα σειρά καινοτόμων διαδικτυακών υπηρεσιών για κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Όλες οι επαφές του πελάτη, τα status updates των επαφών του και οι υπηρεσίες μηνυμάτων συγκεντρώνονται σε ένα χώρο, ενισχύοντας την εμπειρία του πελάτη και τη χρήση των social networking sites. Οι πελάτες θα διαθέτουν ενοποιημένες επαφές, μουσική, φωτογραφίες και υπηρεσίες πλοήγησης και θα μπορούν να μοιράζονται τα αγαπημένα τους τραγούδια, ακόμα και το πού βρίσκονται, όπως κι όποτε το αποφασίσουν, με τους φίλους τους.

, Vodafone 360, Υπηρεσίες ίντερνετ για το κινητό και τον υπολογιστή

Τι νέο φέρνει το Vodafone 360
– Τηλεφωνικό κατάλογο με τις επαφές του χρήστη, σούπερ-συνδεδεμένο με τις επαφές του στο Facebook, στο Windows Live Messenger και στο Google Talk. Ένα σημείο για να λαμβάνει κανείς όλα τα status updates και να είναι συνεχώς σε επαφή με τους φίλους του.
– Νέο διαδικτυακό τόπο υπηρεσιών, με μία ευρεία γκάμα εφαρμογών, παιχνιδιών, μουσικής και υπηρεσιών πλοήγησης, προσβάσιμο από πολλά κινητά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, PC ή Mac.
– Πρωτοποριακό User Interface, σχεδιασμένο και ανεπτυγμένο από τη Vodafone, με βάση το λειτουργικό σύστημα LiMo.
– Δύο συσκευές – ειδικά και αποκλειστικά σχεδιασμένες για το Vodafone 360 και κατασκευασμένες από τη Samsung (Samsung H1 360 και Samsung M1 360) προσφέρουν στον πελάτη τη βέλτιστη εμπειρία των υπηρεσιών, με τη μοναδική τρισδιάστατη απεικόνιση επαφών της Vodafone, που εμφανίζει πρώτες τις επαφές με τις οποίες επικοινωνεί ο πελάτης συχνότερα.
– Νέα υπηρεσία People, ανοιχτή σε όλους τους καταναλωτές, ανεξαρτήτως του δικτύου στο οποίο ανήκουν, μέσω περισσότερων από 100 δημοφιλών κινητών τηλεφώνων.
– To Vodafone 360 προσφέρει αυτόματη αποθήκευση και συγχρονισμό των επαφών μεταξύ κινητού τηλεφώνου και PC ή Mac. Όλες οι αλλαγές στις επαφές, τα e-mail, τις φωτογραφίες και το ιστορικό συνομιλιών συγχρονίζονται και αποθηκεύονται αυτόματα.

Οι πελάτες θα επωφεληθούν από
– τη συγκέντρωση όλων των ομάδων κοινωνικής δικτύωσης σε ένα σημείο, άμεσα προσβάσιμο, χωρίς να απαιτείται η χρήση διαφορετικών ιστοσελίδων
– τη συγκέντρωση των τελευταίων online ενημερώσεων σε ένα σημείο, συμπεριλαμβανομένων status updates του Facebook έτσι ώστε οι πελάτες να είναι πάντα σε επαφή με όλα τα τελευταία νέα και μηνύματα
– τη δυνατότητα δημιουργίας διαφορετικών ομάδων επαφών, προκειμένου οι πελάτες να οργανώνουν τις επαφές τους όπως επιθυμούν και να μοιράζονται πληροφορίες με διαφορετικές ομάδες
– τη δυνατότητα για τους πελάτες και τους φίλους να μοιράζονται τοποθεσίες, να επισημαίνουν και να μοιράζονται φωτογραφίες και αγαπημένα μέρη
– τη σιγουριά ότι όλες τους οι πληροφορίες αποθηκεύονται αυτόματα και με ασφάλεια
– την πρόσβαση στην υπηρεσία μέσω μίας ευρείας γκάμας συσκευών και λειτουργικών συστημάτων από πολλούς κατασκευαστές – και την απόλυτη εμπειρία μέσω ειδικά προσαρμοσμένων συσκευών
– έναν κατάλογο με περισσότερες από 1000 εφαρμογές (Αpps) κατά το λανσάρισμα – 60 από τις οποίες έχουν δημιουργηθεί από Έλληνες σχεδιαστές εφαρμογών – διαθέσιμες μέσω ενός ηλεκτρονικού καταστήματος (Shop) για κινητό και PC που βρίσκεται στο περιβάλλον του Vodafone 360
– τη δυνατότητα και για όσους δεν είναι πελάτες της Vodafone να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ορισμένες από τις υπηρεσίες αυτές, μέσω του κινητού τους τηλεφώνου και του PC.

Vodafone 360 Συσκευές
Η σειρά υπηρεσιών Vodafone 360 έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από τη Vodafone. Η πλήρης εμπειρία Vodafone 360 θα διατίθεται σε δύο αποκλειστικές συσκευές κατασκευασμένες σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Vodafone από τη Samsung. Η συσκευή Vodafone 360 H1 είναι εφοδιασμένη με οθόνη αφής 3.5”, υψηλής ανάλυσης OLED, μνήμη 16 GB, WiFi, μέγιστο χρόνο ομιλίας άνω των 400 λεπτών (3G) και κάμερα 5 megapixel. Θα ακολουθήσει σύντομα μία δεύτερη συσκευή Samsung, παρέχοντας στους πελάτες δυνατότητα επιλογής από πολλά χρώματα και διαφορετικές τιμές.

Επίσης, διατίθενται άμεσα τρεις συσκευές Nokia Symbian smartphones με προεγκατεστημένες τις υπηρεσίες Vodafone 360. Ακόμα, η υπηρεσία μπορεί να εγκατασταθεί σε πάνω από 100 δημοφιλή κινητά τηλέφωνα. Στους επόμενους μήνες, η Vodafone θα διαθέσει την υπηρεσία σε ακόμα μεγαλύτερη γκάμα συσκευών και λειτουργικών συστημάτων από όσο το δυνατόν περισσότερους κατασκευαστές.

Μέσα στο 2009, το Vodafone 360 θα λανσαριστεί στην Ελλάδα και σε άλλες 7 ευρωπαϊκές χώρες. Το 2010 θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η Vodafone, καθώς επίσης και η Γαλλία μέσω του δικτύου SFR και η Ρωσία μέσω του συνεργαζόμενου παρόχου MTS.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
fOTIS

Μπά θα περιμένω το Wave,
που θα ειναι προηγμένο, καινοτομικό, παγκόσμιο
και δωρεάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Vodafone

Vodafone RED: Προσφορά για την πιο ρομαντική γιορτή του χρόνου

Με την ενεργοποίηση δύο νέων συνδέσεων, όλοι οι νέοι ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου Vodafone RED 5GΒ γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Internet Vodafone

Vodafone: Απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ και κλήρωση για 4 iPhone 15 Plus

Η Vodafone προσφέρει απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ ώστε όλοι οι συνδρομητές να μοιραστούν τις μοναδικές στιγμές των χειμερινών εμπειριών τους χωρίς περιορισμούς.

Business Vodafone

Vodafone Posidonia: Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση σε Πάρο και Αντίπαρο

Με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, χαρτογραφήθηκαν συνολικά 174,57 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης βυθού, μέσα από 58 υποθαλάσσιες λήψεις περιμετρικά των νησιών, συνολικής διάρκειας 20,3 ωρών.

Business featured Public Vodafone

Vodafone-Public: Ανοίγουν παράθυρο στο αγοραστικό μοντέλο του μέλλοντος

Πυρήνας της συνεργασίας δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των νέων αναγκών του καταναλωτή, φιλοδοξώντας να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ολοκληρωμένη εμπειρία αγορών τεχνολογίας.