Vodafone Ελλάδας: Επενδύει 500 εκατ. ευρώ έως το 2024 για 5G και οπτική ίνα

, Vodafone Ελλάδας: Επενδύει 500 εκατ. ευρώ έως το 2024 για 5G και οπτική ίνα

H Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει ότι θα επενδύσει 500 εκατ. ευρώ έως το 2024 για την δημιουργία των πιο σύγχρονων ψηφιακών υποδομών στην Ελλάδα, με επίκεντρο τα δίκτυα οπτικών ινών, το 5G, το περιεχόμενο και τις τεχνολογικές υπηρεσίες νέας γενιάς για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, με στόχο να βοηθήσει τη χώρα να κάνει ένα άλμα προς το ψηφιακό αύριο.

Επιπλέον, η Vodafone ανακοινώνει ότι ξεκινά ένα μεγάλο έργο στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα στο πλαίσιο του οποίου θα ποντιστούν δύο καλώδια οπτικών ινών σε Αιγαίο και Ιόνιο αντίστοιχα, που υπόσχονται νέες δυνατότητες για νοικοκυριά και επιχειρήσεις δέκα νησιών της χώρας.

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά την κατασκευή και πόντιση ενός υποθαλάσσιου καλωδίου μήκους 610 χλμ. που θα συνδέσει την Αττική με Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη, Κω, Ρόδο και Κρήτη. Επιπλέον, θα ποντιστεί και δεύτερο υποθαλάσσιο καλώδιο, μήκους 30 χλμ., που θα συνδέσει την ηπειρωτική χώρα με την Κέρκυρα. Το μεγάλο αυτό έργο έχει προϋπολογισμό ύψους 40 εκατ. ευρώ και θα διευρύνει το αποτύπωμα του ομίλου Vodafone στα παγκόσμια δίκτυα, αλλά και τον ρόλο της Ελλάδας στις διεθνείς τηλεπικοινωνίες.

Συνεχείς επενδύσεις στο δίκτυο για μία ψηφιακή κοινωνία

H Vodafone ολοκλήρωσε το επενδυτικό πρόγραμμα της περιόδου 2015 – 2019 ύψους 590 εκατ. ευρώ, μέρος του οποίου αφορούσε και τη δημιουργία ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών πανελλαδικά. Συγκεκριμένα, έχουν αποπερατωθεί τα δίκτυα FTTH και FTTC που κατασκεύασε η Vodafone σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Βέροια, Βόλο και Κοζάνη, παρέχοντας πρόσβαση σε υψηλές ταχύτητες σε 350.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Επιπλέον, βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν το Φθινόπωρο του 2020 και τα υπόλοιπα έργα κατασκευής δικτύων FTTH σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα τα οποία θα προσφέρουν νέες δυνατότητες και απεριόριστη χωρητικότητα δικτύου σε ακόμη 100.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις των τριών μεγαλύτερων ελληνικών πόλεων.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι επενδύσεις στο κινητό δίκτυο, μέσα από τις οποίες προσφέρονται καινοτόμες υπηρεσίες όπως το VoLTE και το VoWi-Fi, ενώ έχει ξεκινήσει ένας νέος κύκλος εκσυγχρονισμού των σταθμών βάσης που ανοίγει τον δρόμο για τη χρήση των δικτύων 5G, μόλις το φάσμα των ραδιοσυχνοτήτων καταστεί διαθέσιμο.

Δελτίο Τύπου

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Επιτέλους θα φτάσουμε λίγο και τις άλλες χώρες σε αυτό το θέμα !

s

Να μας πει η vodafone πότε έπρεπε να τα έχει τελείωσει τα εργα που ανέλαβε,σύμφωνα με την ΕΕΤΤ τουλάχιστον.

Σιγά μην πούμε και μπράβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Vodafone

Vodafone RED: Προσφορά για την πιο ρομαντική γιορτή του χρόνου

Με την ενεργοποίηση δύο νέων συνδέσεων, όλοι οι νέοι ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου Vodafone RED 5GΒ γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Internet Vodafone

Vodafone: Απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ και κλήρωση για 4 iPhone 15 Plus

Η Vodafone προσφέρει απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ ώστε όλοι οι συνδρομητές να μοιραστούν τις μοναδικές στιγμές των χειμερινών εμπειριών τους χωρίς περιορισμούς.

Business Vodafone

Vodafone Posidonia: Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση σε Πάρο και Αντίπαρο

Με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, χαρτογραφήθηκαν συνολικά 174,57 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης βυθού, μέσα από 58 υποθαλάσσιες λήψεις περιμετρικά των νησιών, συνολικής διάρκειας 20,3 ωρών.

Business featured Public Vodafone

Vodafone-Public: Ανοίγουν παράθυρο στο αγοραστικό μοντέλο του μέλλοντος

Πυρήνας της συνεργασίας δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των νέων αναγκών του καταναλωτή, φιλοδοξώντας να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ολοκληρωμένη εμπειρία αγορών τεχνολογίας.