WiFi 7: Μπορεί να σηκώσει ταχύτητες μέχρι 30Gbps

WiFi 7, WiFi 7: Μπορεί να σηκώσει ταχύτητες μέχρι 30Gbps

Το WiFi 6 είναι σχετικά καινούργιο και τη δεδομένη στιγμή στην αγορά κυκλοφορούν ελάχιστα routers που υποστηρίζουν το πρωτόκολλο του. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η ανάπτυξη του WiFi 7, το οποίο θα προσφέρει ιδιαίτερα μεγάλες ταχύτητες, ακόμα και σε σύγκριση με τον προκάτοχο του.

Η σύγκριση με τα παλαιότερα πρωτόκολλα

Οι ταχύτητες που πιάνει το WiFi 6 είναι 9,6Gbps και το WiFi 5 προσφέρει μέγιστες ταχύτητες 3,5Gbps. Σύμφωνα με αναφορές, η μέγιστη θεωρητική ταχύτητα του WiFi 7 είναι υπερτριπλάσια του WiFi 6 και σχεδόν 9 φορές μεγαλύτερη από αυτή του WiFi 5, καθώς θα αγγίζει τα 30Gbps.

Το WiFi 6 δεν είναι απλά γρηγορότερο από το WiFi 5, αλλά προσφέρει και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας. Επίσης, τα routers που τρέχουν το πρωτόκολλο του WiFi 6 υποστηρίζουν την ταυτόχρονη σύνδεση περισσότερων συσκευών. Επιπλέον, σε επίπεδο ασφάλειας, οι WiFi 6 συσκευές υποστηρίζουν το νεότερο πρωτόκολλο WP3.

Τι θα προσφέρει το νέο πρωτόκολλο

Το WiFi 6 εισήγαγε το MU-MIMO επιτρέποντας 8 ταυτόχρονες μεταδόσεις δεδομένων. Ενδεχομένως λοιπόν το WiFi 7 να λανσάρει το CMU-MIMO το οποίο θα υποστηρίζει 16 μεταδόσεις.

Επιπλέον, εκτός από τις 2.4GHz και 5GHz το νέο πρωτόκολλο αναμένεται να υποστηρίζει και συχνότητες 6GHz. Μάλιστα, θα υπάρχει η δυνατότητα οι τρεις ζώνες συχνοτήτων να λειτουργούν ταυτόχρονα.

Τέλος, το WiFi 6 802.11 ax χρησιμοποιεί ως μέθοδο διαμόρφωσης σήματος την 1024-QAM, ενώ το αντίστοιχο WiFi 7 θα κάνει χρήση της 4096-QAM.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
led

Ωχ, θεωριες συνομωσιας μυριζω οτι ευθυνεται για τον ιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

WiFi 6E: Πιθανώς θα είναι διαθέσιμο μόνο στο iPhone 15 Pro

Το χάσμα χαρακτηριστικών μεταξύ iPhone και iPhone Pro θα μπορούσε να διευρυνθεί με τα μοντέλα του 2023, όπως δείχνουν τα στοιχεία.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business wifi

Αλγόριθμος χρησιμοποιεί αλλαγές σήματος WiFi για να εντοπίσει προβλήματα αναπνοής

Ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST) ανέπτυξαν έναν τρόπο παρακολούθησης της αναπνοής με βάση ανεπαίσθητες αλλαγές στα σήματα WiFi. 

Internet 5G European Commission featured

EE: Απόφαση για 5G στα αεροπλάνα και Wi-Fi στον δρόμο

Οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούν να παρέχουν την τελευταία τεχνολογία 5G στα αεροσκάφη τους, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικαιροποίησε την εκτελεστική απόφαση σχετικά με το ραδιοφάσμα για τις κινητές επικοινωνίες επί αεροσκαφών.