WikiLeaks, Φωτογραφίες από το πυρηνικό καταφύγιο που φυλάσσονται οι servers

Τριάντα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, ανάμεσα σε συμπαγείς βράχους, προστατευμένοι από βομβιστικές επιθέσεις ακόμα και με πυρηνικά όπλα, φυλάσσονται οι servers που φιλοξενούν τα απόρρητα έγγραφα (τηλεγραφήμματα) που φέρνει στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα WikiLeaks.org.

Η μια και μοναδική είσοδος ανάμεσα στα βράχια έχει φάρδος μισό μέτρο ενώ οι εφεδρικές – backup – γενήτριες ρέυματος του χώρου είναι προδιαγραφών όπως αυτές για τα υποβρύχια. Αυτό το απίστευτο web hosting κάνει η εταρεία Bahnhof με την εν λόγο φάρμα από servers να ονομάζεται “Pionen White Mountains” και να βρίσκεται στη Στοκχόλμη της Σουηδίας κάτω από το πάρκο Vita Bergen.

Επεξεργάστηκε την 24 Ιανουαρίου 2022 11:07

Σχόλια

  • Λίγο άκυρο το θέμα καθώς πλέον το Wikileaks σερβίρεται μέσα από Amazon Web Services αλλά έχει και cache από διάφορους ISPs ανά την Ευρώπη.

    Η μεταφορά στο Βahnhof είχε γίνει το καλοκαίρι...

  • Κανένας δεν μπορεί να ξέρει κάθε περίοδο που βρίσκονται οι servers, παραθέτω κείμενο από το Wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/WikiLeaks
    "Wikileaks maintains its own servers at undisclosed locations, keeps no logs and uses military-grade encryption to protect sources and other confidential information".

    Η τελευταία "επίσημη ενημέρωση" (αν μπορεί να λεχθεί έτσι) που την είδα δημοσιευμένη και στο εταιρικό έντυπο Ericsson Business Review Issue no. 3 2010 αναφέρει τη Σουηδία και την τοποθεσία που αναφέρουμε στο άρθρο. Μετά το σχόλιό σου, έψαξα και διάβασα κάποιες νεότερες φήμες για Ιρλανδία, Γαλλία ακόμα και για Αμερική.

    Οι φωτογραφίες σου άρεσαν;

  • Μπορείς να κάνεις κι ένα απλό traceroute και θα δεις μέσω RIPE ότι έχει πλέον Amazon IP :)

    Το έχω ξαναδεί το Bahnhof, όχι όμως σε φωτογραφίες 360 μοιρών!

  • Μου θύμισε τα "καταφύγια" τύπου Dr. Evil :P. Πολύ ενδιαφέρον έστω και αν είναι ιστορικό.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.