WIND 5G στην Καλαμάτα: Σήμερα ξεκινάει η πιλοτική λειτουργία του δικτύου

Σήμερα ξεκινάει η πιλοτική λειτουργία δικτύου 5G στην Καλαμάτα από την WIND. Στις 12:30 το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιεί στην πόλη από τον Δήμο Καλαμάτας και τη WIND θα ανακοινωθεί η εγκατάσταση και λειτουργία του δικτύου 5G μετά από την υπογραφή του συμφωνητικού συνεργασίας, που υπέγραψαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας και ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής της WIND Αντώνης Τζωρτζακάκης, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019, σε συνέχεια σχετικής πρωτοβουλίας της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

WIND 5G Καλαμάτα, WIND 5G στην Καλαμάτα: Σήμερα ξεκινάει η πιλοτική λειτουργία του δικτύου

Ο κ. Τζωρτζακάκης είχε, μεταξύ άλλων, αναφέρει τότε ότι «η WIND συνεχίζει το έργο του ψηφιακού εκσυγχρονισμού, πέραν των οπτικών ινών, και με τα ασύρματα δίκτυα 5G, που θα υλοποιήσουμε εδώ στην Καλαμάτα, με αποτέλεσμα να αλλάξει όλο το ψηφιακό τοπίο της ελληνικής επικράτειας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το πιλοτικό 5G θα γίνει στην Καλαμάτα, με το Δήμο της οποίας έχουμε μία έξοχη συνεργασία στα δίκτυα οπτικών ινών ήδη. Μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι η Καλαμάτα εξελίσσεται σε ένα ψηφιακό υπόδειγμα για τη χώρα, γεγονός που θα δώσει απεριόριστες δυνατότητες τόσο στην οικονομία, όσο και στην παραγωγική της δυνατότητα, τόσο στον τουρισμό όσο και στον πρωτογενή τομέα».

Βίντεο από την υπογραφή μνημονίου του Δήμου Καλαμάτας με τη WIND για πιλοτικό δίκτυο 5G στην πόλη (12 Φεβρουαρίου 2019)

Από τα τοπικά μέσα μαθαίνουμε ότι εχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας συζητήθηκε η ένταξη της πόλης στο δίκτυο 5G και από την αντιπολίτευση τέθηκε το ερώτημα προς την Δημοτική Αρχή, “αν υπάρχουν δεδομένα για μη βιολογική επίδραση του 5G στην υγεία των ανθρώπων, με δεδομένο ότι στις Βρυξέλλες έχει απαγορευτεί η χρήση του”.

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alex

Θα έπρεπε να υπάρχει διαθέσιμο (εύκολα) στο κοινό, οι μετρήσεις που έχουν γίνει με βάσει τις οποίες έχουν δοθεί οι άδειες από την ΕΕΑΕ κυρίως για την ενημέρωσή του.

αρης

δεν βλεπω να εχουν αντιστοιχα πακετα δεδομενων με φθηνοτερα h απεριοριστα GB για το νεο δικτιο τους…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones 5G Apple iPhone

Kuo: Το μόντεμ 5G της Apple θα κάνει το ντεμπούτο του το 2025

Η Αpple θα αρχίσει να χρησιμοποιήσει το τσιπ μόντεμ 5G που έχει σχεδιάσει η ίδια από το 2025, σύμφωνα με πληροφορίες του αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Software COSMOTE COSMOTE 5G 5G

COSMOTE CHRONOS: Η εφαρμογή που αξιοποιεί τις τεχνολογίες του αύριο για να «δώσει ζωή» στην ιστορία μας

Η εφαρμογή COSMOTE CHRONOS αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής και επιτρέπει στους χρήστες να βιώσουν το μεγαλείο της Ακρόπολης, όπως ήταν στην εποχή της ακμής της.

Reviews Redmi Note 12 Pro+ 5G Hands-on

Redmi Note 12 Pro+ review: Κορυφαίο Mid-Ranger

Κρατάμε στα χέρια μας το τούμπανο Mid-Ranger “Redmi Note 12 Pro+ 5G” και μείναμε ενθουσιασμένοι με την οθόνη, την κάμερα 200 Megagpixel και τη μπαταρία που φορτίζει με 120W!

Reviews Samsung Galaxy A54 Hands-on

Samsung Galaxy A54 5G review: Δυνατός παίκτης

Κρατάμε στα χέρια μας και δοκιμάζουμε το νέο Samsung Galaxy A54 5G με τριπλή κάμερα 50 Megapixel και μεγάλη μπαταρία 5000 mAh.