Steve Wozniak: “Δεν μου αρέσει το οικοσύστημα της Apple”

Οι δηλώσεις του Cook ότι δεν αντιλαμβάνεται την ανάγκη για αγορά PC αφού υπάρχει το 12.9 ιντσών iPad Pro, δεν θα ξεχαστούν εύκολα, αν και ο ίδιος τόνισε αργότερα ότι αναφερόταν σε Windows PCs και όχι Macs. Σειρά παίρνει ο συνιδρυτής της Apple, Steve Wozniak που διαφωνεί με τον νυν CEO, Tim Cook.

Σε συνέντευξή του ο Steve Wozniak ανέφερε ότι προτιμά περισσότερο τα laptops διότι τα tablet τον περιορίζουν.

Ο ίδιος μίλησε και για το Apple Watch, για το οποίο να θυμίσουμε ότι βοήθησε την Apple. Είπε ότι υπάρχουν μέρες που ξεχνά να το φορέσει χωρίς το αντιλαμβάνεται, και αυτό είναι κακό σημάδι για το smartwatch. Επεσήμανε ότι το Apple Watch βελτιώνεται αλλά δεν είναι μεγάλος fan. Θεωρεί ότι το Apple Watch είναι απλώς ο “μεσάζων” μεταξύ του ιδίου και του κινητού.

Μιλώντας για τον Steve Jobs είπε ότι η επηρεάζει ακόμη τις αποφάσεις που παίρνει η Apple κι ας έχουν περάσει 4 χρόνια από τότε που πέθανε. Αυτό είναι εμφανές από τον κλειστό χαρακτήρα των προϊόντων της Apple και αυτό δεν του αρέσει. “Δεν μου αρέσει να είμαι στο οικοσύστημα της Apple. Δεν μου αρέσει να είμαι παγιδευμένος. Μου αρέσει να είμαι ανεξάρτητος”, δήλωσε ο συνιδρυτής της Apple.

Εσάς σας αρέσει το οικοσύστημα της Apple;

Wozniak: Δεν μου αρέσει το οικοσύστημα της Apple, Steve Wozniak: “Δεν μου αρέσει το οικοσύστημα της Apple”

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
christos christopoulos

Εξαρτάται …πρώην χρήστης iphone ,χρήστης ipad mini και samsung s6 αυτή τη στιγμή….σαφώς ένας λόγος που επελεξα samsung είναι ή ελευθερία στο οικοσύστημα καθώς και ότι πιστεύω ότι με λιγότερα λεφτά αγοράζει αρκετά ,ίσως και κάτι καλύτερο… Βέβαια το κλειστό οικοσύστημα προσφέρει σταθερότητα…. Τι να πω?ο καθένας όπως το βλέπει. Θα ήθελα βέβαια να δω κάποια στιγμη ένα ios πιο ελεύθερο. Καλή μας μέρα!!!

viel

εγω προτυμω αυτο που κανει η αππλε, να ανοιγει δλδ το οικοσυστημα της σιγα σιγα κρατοντας την σταθεροτητα και την ασφαλεια σε ενα βαθμο, μακαρι να μπορουσε να το κανει με τη μια αλλα ειναι δυσκολο. σε ολα υπαρχουν θυσιες

Παναγιώτης

Επιτέλους κάποιος απ την apple που μιλάει σωστα και χωρίς προκαταλήψεις…

Junkermann

Παναγιώτη, εάν τα έλεγε αυτά «κάποιος απ την apple» την επόμενη ημέρα θα είχε το τέλος του Σκιπ στο S02E03 του Fargo.

Ο Βόζνιακ είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει.

_Junkermann

NLS

1) Η Apple δεν ανοίγει κανένα οικοσύστημα σιγά σιγά.

2) Ας μην ξεχνάμε ποιος είναι ο Wozniak. Είναι ο πραγματικός δημιουργός. Ο συγχωρεμένος ήταν ο επιτυχημένος πωλητής και δημοσιοσχεσίτης. Με μεγάλο βέβαια όραμα (κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό). Το λέω γιατί κάποιοι κατά καιρούς τον έχουν βγάλει μέχρι και γραφικό το Woz. Στήριζε πάντα την ιδεολογία του.

tolkien

@NLS πολυ σωστος.

viel

@NLS η apple μια χαρα ανοιγει το οικοσυστημα της, λεγε με extensions για αρχη

NLS

Αυτό εδώ:
https://developer.apple.com/app-extensions/
(και επίτηδες βάζω το επίσημο link της εταιρίας)
…το λες άνοιγμα;
ΟΚ πάω πάσο. Σε σχέση με το ερμητικά κλειστό είναι μια χαραμάδα.

Ότι βέβαια λέει εκεί έχει το Android από την έκδοση… 1.0.
Για να μην πω ότι πολλά από αυτά υπήρχαν ακόμα και σε κάτι Windows Mobile (προ εποχής Windows Phone 7).

Κατόρθωμα.
Αλλά θα συμφωνήσω, προς τη σωστή κατεύθυνση.

Θα το πάω όμως ανάποδα. ΑΝ ΔΕΝ ΕΒΑΖΕ ΕΣΤΩ ΑΥΤΟ η Apple στο IOS (από το 8 μην ξεχνάμε), πραγματικά τι δρόμο είχε να διανύσει το λειτουργικό ακόμα; Είχε τρακάρει στον τοίχο. Απλά και ξάστερα.

nikmour

Ρε junkerman δεν έχω ξεκινήσει να βλέπω τόην δεύτερη σαιζόν.

cmvrgr

Ο τύπος είναι άπαιχτος … Επειδή έφαγε πόρτα από την ενεργή θέση στην εταιρία βγαίνει και λέει οτιδήποτε για να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του.

Αυτοί είναι οι τύποι είναι οι χειρότεροι …. Λες και τον πληρώνουν οι ανταγωνιστές της εταιρείας …. Σαν απατημενη γκόμενά κάνει….

NLS

Ιδέα από Woz ε cmvrgr;

Junkermann

Δεν πειράζει nikmour 🙂

Και μόνο που την έχεις ξεκινήσει, μπράβο σου.

_Junkermann

cmvrgr

NLS γιατί επιτίθεσαι; ξέρω πολύ κάλα ποιος είναι ο Woz… είσαι φωτεινός παντογνώστης ή επειδή έχεις αυτήν την άποψη πρέπει να έχουμε ακριβώς την ίδια όλοι οι άλλοι;

NLS

Που βλέπεις επίθεση;
Το “Ιδέα από Woz ε cmvrgr;” σε τι σου επιτίθεται;

Μάλλον δεν ξέρεις ποιος είναι όμως, για να είναι θέμα “άποψης” το πως θα πάρετε τα λεγόμενα του, ενώ ο άνθρωπος έχει αποδείξει επανειλημμένα τόσα χρόνια ποιος είναι και αν ήθελε τα billions που ο συγχωρεμένος τόσο λάτρεψε.

Ναι περίμενε ένας από τους δυο ιδρυτές μιας από τις εταιρίες που επηρέασαν το τι θεωρούμε Τεχνολογία σήμερα, την “άποψη” σου – και ότι στο λέω είναι επίθεση. ΟΚ…

cmvrgr

NLS δεν θέλουμε να μας κάνεις κήρυγμα ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ο τύπος. Τον λατρεύουν όσοι είναι haters.

nikosar

Πιο πολύ μου αρέσει, οτι όλοι το εχετε δεδομένο ότι το android os είναι ελεύθερο !!! Μπράβο στη Google γι αυτό. .

NLS

cmvrgr πρώτα από όλα μη μιλάς στον πληθυντικό. Μιλάς για τον εαυτό σου, όπως και εγώ για τον δικό μου.
Άρα “δεν ΘΕΛΕΙΣ να κάνω κήρυγμα” (όπως το ονομάζεις).
Όπως εσύ έχεις δικαίωμα να τον θάβεις, έτσι και εγώ έχω δικαίωμα να τον “υπερασπίζομαι” (που λέει ο λόγος).
Εκτός αν θεωρείς ότι οι IOS users είναι κάποια ανώτερη φυλή που έχει περισσότερα δικαιώματα.

nikosar όπως το εννοείς κανένα major OS (mobile or desktop) δεν είναι απόλυτα “ελεύθερο” – με την έννοια της ελευθερίας του ΧΡΗΣΤΗ του. Τον σκλαβώνει σε φόρμες και “απαιτεί” από αυτόν όλο και περισσότερο (νεφελώδες – see what I did there?) “σύννεφο”, για το καλό εταιριών και κυβερνήσεων. ΟΚ το ξέρουμε.

Όμως το Android είναι free (ΔΕΝ το πληρώνεις), open source (έχεις δικαίωμα να το πάρεις και να το πειράξεις) και open στην συνεργασία του με άλλα υποσυστήματα άλλων εταιριών. Αυτό λέμε.

Λευτέρης

Καλα μιλάμε ο nls ζει για να τους προσβάλει όλους. Ο φωτεινός παντογνώστης του techblog. Με τα μη αρκετά λεφτά να πάρει iPhone. Κράξιμο κράξιμο κράξιμο.

cmvrgr

NLS είσαι ο ξερόλας της παρέας . Προσωπική άποψη σου είναι και ναι έψαχνες αφορμή για να κάνεις κήρυγμα. Get a LIFE !!!!

viel

@NLS μαλλον ποσταρες το tutorial αλλα δεν το διαβασες και δεν το κατανοησες! επιδη εχω φτιαχνω εφαρμογες και το εχοω δουλεχει ξερω οτι ειναι ανοιγμα, το ios εχει ενα sandbox model οπου καθε εφαρμογη εχει τον δικο της χωρο στο δισκο και καμια αλλη δεν εχει προσβαση σε αυτη, με αποτελεσμα μια κακοβουλη εφαρμογη να μην μπορει να τροποποιησει αρχεια αλλης η του συσρηματος, κατι που το android εχει ξεφραγκο αμπελι απο το 1.0 οπως ειπες! τα extensions δημιουργουνε ενα bridge μεταξυ εφαρμογης και extension με ενα security entiliment ωστε η μαμα εφαρμογε να μπορει να περασει δεδομενα σε αυτο το extension το οποιο εχει το δικο του sandbox παλι. ενα extension μπορει να παρει δεδομενα απο μια τριτη εφαρμογη και να τα πεασει σε μια αλλη κανοντας σχρηση του κωδικα που εχει φτιαξει ο dev και ολα αυτα με την ασφαλεις του sandboxing. αρα περνας δεδομενα απο μια εφαρμογη σε μια αλλη με τον ασφαλεστερο τροπο. αυτο ειναι ενα ανοιγμα που δεν ειχε το ios πριν απο το 7. απο το 7 και μετα οι εφαρμογες (με προυποθεσεις) επικοινωνουν η μια με την αλλη. αυτο ειναι ΑΝΟΙΓΜΑ! to android απο μια εκδωση και μετα (δεν θυμαμια πια μημ πω… Συνέχεια »

NLS

Λευτέρη και cmvrgr εντάξει τα είπατε, μαγκάκια του Internet;
Μπράβο. Άντε και σ’ ανώτερα. Και σε πραγματικοί άντρες.

Viel αυτό που λες είναι σωστό. Διαφωνώ συχνά μαζί σου (και με το στυλ σου), αλλά αυτό είναι σωστό δεν μπορώ να το πω λάθος. Όμως παραμένει, το σύστημα είναι ακόμα κλειστό με μια χαραμάδα. Η Apple έχει μια άλλη φιλοσοφία με την οποία προσωπικά δεν συμφωνώ. Δεν θα κάτσω να το αναλύσω εδώ με τα μαγκάκια να λένε τα δικά τους, αλλά μπορούμε να το συζητήσουμε κάπως αλλιώς ίσως, δεν ξέρω.

forneverarrow

Εμένα μου αρέσει το οικοσύστημα της Apple και είναι δυστυχώς το μόνο αξιόπιστο σήμερα. Και σε τελική ανάλυση, πόσο κλειστό είναι ένα οικοσύστημα που σου δίνει iTunes στο PC με όλη τη βιβλιοθήκη και το Store διαθέσιμο, και με την εφαρμογή Apple Music για Android και iCloud για desktop?? Για όνομα του θεού δηλαδή! Μια χαρά είναι.

NLS

Μη λες για το iTunes που είναι από τα πιο κακογραμμένα προγράμματα στο PC.

Αυτό που σου δίνει η Apple είναι η δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις τα ΔΙΚΑ ΤΗΣ συστήματα, στο PC (το πιο κυρίαρχο OS) και το Android (το πιο κυρίαρχο mobile OS – και αυτό προσφάτως μόνο).
Δεν το λες άνοιγμα.
Αν δεν το έκαναν (ειδικά το πρώτο και εφόσον το iTunes ήταν ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να ενεργοποιήσεις iPhone πριν λίγα χρόνια) ρώτα που θα βρισκόντουσαν.

forneverarrow

@NLS: δεν βλέπω κάτι κακό στο iTunes για PC πέρα από το όντως κακογραμμένο πρόγραμμα. Η ουσία, πιστεύω, είναι να έχεις πρόσβαση στα αρχεία που αγόρασες (και όχι μόνο) σε κάθε πλατφόρμα. Εγώ για παράδειγμα έχω 42 album αγορασμένα στο iTunes μέχρι σήμερα και τα έχω παντού. Το δήθεν ανοιχτό Android δηλαδή τι παραπάνω “άνοιγμα” προσφέρει? Τη δυνατότητα να χρησιμοποιείς σαν usb το smartphone σου? Σιγά την καινοτομία… Το μοναδικό οικοσύστημα της Google είναι το Gmail, άντε και το YouTube, αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί οικοσύστημα πάω πάσο… Για την MS μια από τα ίδια. Και σημειώνω, δεν είμαι κανένα fanboy της Apple ούτε της Google, απλά έχω iPad, Galaxy S5 και laptop με Windows 10, οπότε βρίσκω τη λύση της Apple πιο ολοκληρωμένη για την περίπτωσή μου.

panagiotis

@forneverarrow πλάκα κάνεις έτσι? με έναν chrome έχεις το μεγαλύτερο continuity στην ιστορία των λειτουργικών. Είτε χρησιμοποιείς android/ios/linux/windows7-8-10/osx/κλπ. έχεις τα gapps που παίζουν παντού. και ναι οταν μπορώ εδώ και χρόνια να χρησιμοποιήσω το android μου σαν usb σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ σύστημα για να μεταφέρω ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ αρχείο από και πρός ΟΛΟΥΣ, ενω τα idevices θέλουν itunes θεωρω πως είναι πιο ανοιχτό και οχι mονο σε αυτόν τον τομέα.
Στο θέμα μας όμως:
Ο woz ήταν ο μηχανικός και ο jobs ο πωλητής.-
Ασχέτως εξυπνάδων περι κηρύγματος κλπ οποιος δεν το ξέρει ας ψάξει να μάθει.
Προσωπική μου άποψη αν δεν είχε ο ένας τον άλλο μπορεί από το να μην υπήρχε η apple μέχρι να είχαμε PC με dos ακόμα.
ο woz ήταν geek με όλη την σημασία της λέξεως, hacker με όλη την ιδεολογία που επακολουθεί (και δεν εννοώ τον hacker που hackarει το fb της γκομενάς του) και ειναι απολύτως λογικό να μην του αρέσει ένα οικοσύστημα που δεν σε αφήνει να το πειράξεις και που από παραμετροποίηση αυτο που λέμε “το φέρνω ακριβώς στα μέτρα μου” το ios έχει μείνει στην αλλαγή wallpaper άντε και με λίγα βήματα παραπάνω αλλαγή ringtone.

geon

Junkermann αντε γαργαλησου, spoiler απο το πουθαινα πεταει ρε παιδια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.