Tim Cook: Δεν θα δείτε υβριδικό MacBook/iPad από την Apple

Την προηγούμενη εβδομάδα ο CEO της Apple, Tim Cook μίλησε με όχι ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για το Surface Book, λέγοντας ότι “προσπαθεί να γίνει tablet και notebook αλλά πραγματικά πετυχαίνει στο να μην καταφέρνει τίποτα από τα δυο. Είναι ένα παραπλανητικό προϊόν“. Με την κυκλοφορία του iPad Pro πολλοί αναρωτήθηκαν ποιο θα είναι το επόμενο βήμα για την Apple;

Θα τη δούμε να λανσάρει κάποιο υβριδικό MacBook/iPad; Η απάντηση είναι όχι και έρχεται διά στόματος του ίδιου του Tim Cook μιλώντας σε συνέντευξή του στον Independent. Επεσήμανε ότι αν γίνει μια προσπάθεια συνένωσης, το αποτέλεσμα θα είναι κάτι που δεν θα ικανοποιεί ούτε τους χρήστες του MacBook ούτε του iPad.

“We want to make the best tablet in the world and the best Mac in the world. And putting those two together would not achieve either. You’d begin to compromise in different ways”.

Όσο για τις δηλώσεις που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα όπου είπε ότι μετά την κυκλοφορία του iPad Pro δεν κατανοεί γιατί κάποιος να πάρει PC, διευκρίνισε ότι αναφερόταν σε Windows PCs και όχι Macs. “We don’t regard Macs and PCs to be the same”, είπε ο Cook και προσέθεσε ότι Macs και iPads έχουν λαμπρό μέλλον μπροστά τους.

Παρά τις δηλώσεις ότι δεν θα δούμε κάποιο υβριδικό από την Apple, εμείς να πούμε “ποτέ μην λες ποτέ” διότι τα πράγματα αλλάζουν. Να θυμίσουμε ότι κανείς δεν φανταζόταν ότι θα δούμε 5.5ιντσο iPhone ή Apple Pencil όσο ζούσε ο Jobs.

Tim Cook: Δεν θα δείτε υβριδικό MacBook/iPad από την Apple, Tim Cook: Δεν θα δείτε υβριδικό MacBook/iPad από την  Apple

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gericho

Δεν θα δείτε Pen από την Apple.
Θα δείτε Pencil.

“Όσο για τις δηλώσεις που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα όπου είπε ότι μετά την κυκλοφορία του iPad Pro δεν κατανοεί γιατί κάποιος να πάρει PC, διευκρίνισε ότι αναφερόταν σε Windows PCs και όχι Macs. «We don’t regard Macs and PCs to be the same», είπε ο Cook και προσέθεσε ότι Macs και iPads έχουν λαμπρό μέλλον μπροστά τους.”
Θέλει σχόλιο αυτό; LOL

Αυτά έχει συμφέρον να πει,
αυτά λέει.

tech21man

Ποσο μικρος εισαι σε ολα τα επιπεδα.

Ο κομπλεξισμος δεν κοιταζει πορτοφολι η εμπορικη επιτυχια, τελειωσε.
Ενας κατωτερος ανθρωπος, μια γονιδιακη αποτυχια…πραγματικα αχρηστος σε καθε αναπνοη!

Lefteris

Άμα κάνουν πωλήσεις αλά note μετά από 1-2 χρόνια θα το κάνει και η Apple… innovation!

Kapadritis

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια a-tim cook !
Ότι και να λες και να κάνεις, τα ipad τρώνε σκόνη και τάπες από τα εκπληκτικά Surface book 4.
Και όχι μόνο είναι και tablet και τέλειο laptop είναι και πολλά περισσότερα (digitizers κτλ.), αλλά επίσης είναι το μόνο tablet που μπορεί να συναγωνιστεί τα ισχυρά desktops !

Dim

Χειροτερο ceo δεν μπορουσε να βαλει ο steve. τελικα δεν ηταν και τοσο εξυπνος

Nick

Σε απλά λόγια, φοβάται επιπλέον πτώση πωλήσεων σε tablet , macbooks ,imacs.Δεν μπορεί να χτυπήσει σε επίπεδο προϊόντος την microsoft εκεί και προσπαθεί με δηλώσεις να συγκρατήσει απώλειες από τους fan .Αλλά στο τέλος ,αυτή η χρόνια τακτική της Apple κούρασε και αυτούς, και εκθέτει ακόμη περισσότερο την Apple στους υπόλοιπους. Χάσατε κύριοι και αυτό είναι μόνο η αρχή.( Surface phone ,Google phone ίσως )Απλά ,αν δεν παλέψουν επί της ουσίας θα βρεθούν στην ίδια θέση που ήσαν πριν από χρόνια.Τότε τους έσωσε η επιτροπή ανταγωνισμού .( Δεν υπήρχε τότε η Google ).Τώρα δεν υπάρχει πρόβλημα μονοπώλιου. Ακούγεται ακραίο και μακρινό σενάριο ,αλλά πρακτικά η Apple έμεινε μόνο με το iphone ως κάτι που πουλιέται μαζικά και φέρνει κέρδη. Για πόσο όμως?

dimitrinho

Πραγματικα εγω τον τιμ κουκ δεν τον παω καθολου δεν εχει οραμα συν ακολουθει τον ανταγωνισμο ενω οσο ζουσε ο μεγαλος steve jobs η apple επαιζε μονη της μπαλα τοσο στα smartphones τοσο στους υπολογιστες.
Με οσα κανει και οσα λεει ο κουκ τριζουν τα κοκκαλα του steve που αν ζουσε θα γινοταν εξω φρενων και θα τους εβαζε ολους σε μια ταξη γιατι καταστρεφουν τα οραματα του και επιπλεον η apple κατεληξε να ειναι απλα ενα ακριβο προιον χωρις να εχει τιποτα ιδιαιτερο και χωρις συναισθηματικη αξια πια.Μας λειπεις steve

Παναγιώτης

Καλά μας επεισες μεγάλε Κουκ…

tolkien

Μαλλον ο cook ξερει τι κανει για να μας εχει κλειδωμενους στο fail ποια λειτουργικο τους.
Οταν ενα λειτουργικο ειναι κλειδωμενο και δεν μπορεις να κανεις σχεδον τιποτα περα απο τα ΕΛΑΧΙΣΤΑ που σου δινει η εταιρεια να το βρασω που λετε οι περισσοτεροι ειναι σταθερο λειτουργικο. Σοβαρολογειτε παιδια?
Ακομη και το android εχω αρχισει να συμπαθω σε σχεση με το ios (που νομιζει ο τυπος οτι μπορει να αντικαταστησει τα λαπτοπ “και ας διορθωσε το λαθος ΚΑΙ ΚΑΛΑ οχι λαπτοπ γενικα αλλα μονο windows. ΕΛΕΟΣ. χαχαχα.”
Μεχρι και ξενα φανατικα sites της apple βγηκαν να τον φανε. 🙂
ΑΡΑ τι να λεμε. Ο τυπος δεν στροφαρει καν. ΚΑΙ σιγα μην δημιουργησει η apple κατι υβριδικο ΟΧΙ γιατι δεν θα ειναι επιτυχημενο αν εχει mac osX αλλα απλα γιατι με το mac θα χασει πολλα money. Ειναι απλο.
Το καλυτερο λειτουργικο για μενα ειναι τα Windows και μετα ακολουθει πολυ πισω ακομη το android (μιλαω γενικα σε λειτουργικοτητα και αξιοπιστια σε επιχειρηματικο πλαισιο).

NLS

Ε εντάξει άμα το είπε έτσι θα γίνει.
Εξάλλου πότε η Apple έχει πει κάτι ότι είναι λάθος και το έχει κάνει μετά;
Ποτέ.
(και μετά ξυπνήσαμε – εκτός από κάποιους που κοιμούνται βαριά)

Vasilis

Ας απαντήσει κάποιος: στο android υπάρχει το αυτόματο back up του iOS ?
Υπάρχει ο συγχρονισμός με tablets και Mac?
Υπάρχει η υποστήριξη των updates ?
Υπάρχει το ποιοτικό App Store με καλογραμμένες εφαρμογές που σου κάνουν την ζωή εύκολη ; Γιατι πέρα απο το hardware σημασία για ενα smartphone ειναι τα apps! Πείτε μου: ποιο ιδιο app τρέχει καλυτερα στο Samsung s6 πχ απο το iPhone 6; Όλα τα γνωστά που εχω δει ( booking, alphabank web, Facebook, κλπ ) ρολαρουν καλυτερα στο iOS και ειναι κ πιο άμεσα κ αξιόπιστα ..

mortis

Σώπα ρε tim,με αυτά που έλεγες νόμιζα ότι θα έφτιαχνες surface.όπως έχει η κατάσταση εάν σε 2 χρονια η μηλιά δεν κάνει κάτι σαν το πρώτο iphone ,βλέπω καμια MC να την σώνει απ την καταστροφή πάλι

Βαγγέλης

Θα δούμε απλα δε θα είναι αυτός πρόεδρος της apple.

azriel84

Ο Cook με full επιθετική φρασεολογία βγαλμένη από την καρδιά του τμήματος marketing της Apple έχει κάνει όλους να ασχολούνται με το τι λέει ασχέτως αν ισχύουν ή όχι. Mission accomplished.

NLS

Βασίλη, 1) Ναι – και στο Windows mobile επίσης. 2) Συγχρονισμός τι πράγματος (γιατί επί μέρους για διάφορα πράγματα υπάρχει). Γιατί ειδικά με Mac; (και το λες και σαν θετικό) Επειδή εκπροσωπούν ένα μικρό ποσοστό στην αγορά; Ναι “γενικώς” συγχρονισμός στα πάντα δεν μπορεί να υπάρξει εφόσον μιλάμε για λειτουργικά που φτιάχνουν διαφορετικές εταιρίες ΚΑΙ ΟΧΙ η ίδια (και μαζί και το cloud δικό της). Στα Apps της Google και σε ότι χρησιμοποιεί ένα σωρό clouds (google, dropbox κλπ.) υπάρχει μια χαρά συγχρονισμός. Για να μη πιάσουμε τα επερχόμενα (μέσα στη βδομάδα) Win 10 που έχουν και το είδος του συγχρονισμού που θες – με ένα λειτουργικό με ΠΟΛΥ μεγαλύτερη εγκατεστημένη βάση από το OSX. 3) Ναι υπάρχει, αλλά είναι μοιραίο να μην είναι το ίδιο με ένα πακέτο συσκευών που βγάζει η ΙΔΙΑ η εταιρία. Αν πιάσουμε μόνο τα Nexus υπάρχει μεγάλη αντιστοιχία. 4) Ποιοτικό το app store; Αυτό που βρήκαν πρόσφατα κάτι εκατοντάδες εφαρμογές με virus; 5) Το τελευταίο σου argument είναι υποκειμενικότατο, δεν θα το συζητήσω καν. Παιδιά είχατε ένα σωρό πράγματα που θεοποιούσατε το IOS (σε κάποια ελάχιστα ίσως είχατε και δίκιο). Όμως ο κόσμος έχει προχωρήσει, καλό είναι να ρίξετε μια ματιά. Ο ανταγωνισμός κάνει… Συνέχεια »

o.k.man

Φίλε Vasilis χωρίς να με πολυνοιάζει το λειτουργικό σύστημα του android θα σου απαντήσω ότι : 1. Υπάρχει αυτόματο back-up στο android, όταν γιά να πρωτομπείς και εγγραφτείς στο Goople play store πρέπει χρησιμοποιείς το e-mail σου και τον κωδικό σου από τον ήδη υπάρχοντα λογαριασμό σου στο Gmail μετά σε ρωτάει εάν θέλεις αυτόματα να αποθηκεύσεις τα προσωπικά σου μηνύματα κτλ. και γενικά να κάνεις αυτόματα back up στο ήδη υπάρχοντα λογαριασμ σου.(cloud back up) 2. Υπάρχει συγχρονισμός των smartphones και tablets με android και Windows Pc’s, εάν δεν γίνεται συγχρονισμός με Mac αυτό είναι πρόβλημα των Mac που δεν θέλουν και δεν υποστηρίζουν (επίτηδες και εσκεμμένα) άλλα κινητά εκτός από iphones. 3. Πάντα υπάρχουν νέα updates στα android και υποστηριξή τους. Όμως η υποστήριξη των update διαφοροποιήται από τις εταιρίες. Διότι η κάθε εταιρία smartphones δίνει τα updates του android στα κινητά και στις ταμπλέτες και όχι άμεσα η google. Δηλαδή στην γνωστές εταιρίες όπως η samsung υπάρχουν και στέλνονται (αυτόματα εάν θέλεις) νέα υπέροχα updates, αλλά εάν πρόκειται γιά μη γνωστές εταιρίες, (π.χ. όπως κάποια εταιρία στην Ελλάδα) μπορεί να μην γίνεται σχεδόν ποτέ! Πάρα πολλά app τρέχουν πολύ γρήγορα στα android, και μάλιστα από κάποια συγκρητικά… Συνέχεια »

cmvrgr

Φτιάξε ένα 13 air (τύπου Dell xps boardless χωρίς bezel στην οθόνη) με ενσωματωμένη nvidia τουλάχιστον την 960m, επεξεργαστή 4 πύρινο και όχι τις διπυρινες U σειρές με 1,5 kgr βάρος και δεν μας καίγεται καρφί για τάμπλετ με σωθικά desktop και πλήρες λειτουργικό……

kalex1999

@Dim Ισως ο Jobs είχε προβλέψει ότι ο Cook θα λέει/κάνει χαζομάρες έτσι ώστε όλοι να μιλανε για τον Steve, πως ηταν καλυτερος Ceo και χώρις αυτόν η εταιρία δεν προχωράει :Ρ

Shadgr

@NLS

“…..πρέπει να περάσει η φάση να φύγει ο ελιτισμός πρώτα από τους χρήστες («κάτι είναι καλό ΕΠΕΙΔΗ είναι Apple») και μετά ΙΣΩΣ το βιώσει και η εταιρία.”

Πιο σοφή κουβέντα δεν έχω ακούσει καιρό τώρα.. Επέτρεψε μου να συμφωνήσω μαζί σου.. Αν η Samsung δεν είχε αφαιρέσει τόσες ευκολίες στα s6 και μετά, θα ήταν νούμερο ένα για μένα , γιατί ο touchwiz έχει στρώσει κατά πολύ.. Προς το παρόν lg μπας και τα επαναφέρει.

max91

Πω πω ο τύπος είναι πολύ χειρότερος ακόμα και από την Paris Hilton. Αναρωτιέμαι πως μπορούν κάποια άτομα ακόμα ακόμα να είναι τόσο φαν για τα προϊόντα αυτής της εταιρίας όταν βλέπουν ότι λέει μόνο μ@..ιες και ψέματα του τύπου “για το δάχτυλο που μέσο θαύματος μεγάλωσε όπως ότι τελικά ναι όντως χρειάζονται τα μήλα περισσότερη ram και να μωρέ και ένα pensil δεν είναι άσχημο)

Android & Windows User

Μας έχει πρήξει ο τύπος με το Macbook Pro το iPad και το iPhone η Microsoft με το Surface Book και η Samsung με το Galaxy S6 είναι εκατοντάδες φορές ανώτερο !!!!!!!!!!
Windows and Linux for ever !!!!!!!!!!!!

nikolasV

Μεταξύ μας τώρα παίζει να έχει αγοράσει το Surface Book ο Tim αλλά τι να πει? ότι είναι απίστευτο επαγγελματικό μηχάνημα? συμφέροντα βλέπεις……. ;-)))

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.