X: Ο Elon Musk θέλει να καταργήσει το block

X block, X: Ο Elon Musk θέλει να καταργήσει το block

Ο ιδιοκτήτης του Χ (πρώην Twitter) Elon Musk έχει βαλθεί να αλλάξει τα φώτα στην πλατφόρμα, με τη νέα του ιδέα να είναι η κατάργηση του block.

Πιο συγκεκριμένα, ο Musk δήλωσε πως η επιλογή αποκλεισμού ατόμων στο Twitter πρόκειται να “διαγραφεί ως χαρακτηριστικό” στο μέλλον, καθώς “δεν έχει νόημα”.

Ο μεγιστάνας απαντούσε τότε σε ένα tweet που ρωτούσε αν υπάρχει λόγος να αποκλειστεί κάποιος αντί να μπει σε σίγαση στο κοινωνικό δίκτυο. Οι δύο λειτουργίες, ωστόσο, είναι τελείως διαφορετικές. Το mute σας εμποδίζει να βλέπετε περιεχόμενο από χρήστες του Twitter, ενώ ο αποκλεισμός εμποδίζει άλλα άτομα να δουν το περιεχόμενό σας, να σας ακολουθήσουν και να αλληλεπιδράσουν μαζί σας.

Όπως επισήμανε ο Musk, η σίγαση θα είναι ο μοναδικός τρόπος για να φιλτράρετε το περιεχόμενο στο Twitter στο μέλλον, αν και θα εξακολουθεί να υπάρχει μια δυνατότητα αποκλεισμού για direct μηνύματα. Αν το block καταργηθεί, τότε ανεπιθύμητοι για οποιονδήποτε λόγο λογαριασμοί θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με άτομα που διαφορετικά θα τους είχαν αποκλείσει.

Το mute είναι πολύ λιγότερο περιοριστικό. Για παράδειγμα, εάν κάνετε mute έναν λογαριασμό, αυτός ο λογαριασμός εξακολουθεί να μπορεί να σας ακολουθεί, να βλέπει το περιεχόμενό σας, να απαντά, να κάνει like, να κάνει retweet και mention. Οι απαντήσεις τους στα tweets δεν θα είναι ορατές σε εσάς, αλλά θα μπορούν ακόμα να απαντούν. Δεν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τις απαντήσεις τους εκτός και αν τους ακολουθήσετε, αλλά εάν κάποιος απαντήσει στην απάντηση του ατόμου σε σίγαση, θα δείτε αυτήν την ειδοποίηση και θα ειδοποιηθείτε για τη συνομιλία.

Κλείνοντας, ο Musk, κλασικά, δεν έδωσε καμία πληροφορία για το πότε μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτή η ενεργεία, ενώ δεν είναι καν σίγουρο ότι θα προχωρήσει σε αυτήν.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.