Η Xiaomi εμπαίζει την Huawei επειδή χρησιμοποίησε Kirin αντί Snapgragon στο P30

Xiaomi, Η Xiaomi εμπαίζει την Huawei επειδή χρησιμοποίησε Kirin αντί Snapgragon στο P30

Xiaomi, Η Xiaomi εμπαίζει την Huawei επειδή χρησιμοποίησε Kirin αντί Snapgragon στο P30

Από ότι φαίνεται οι κινέζικες κατασκευάστριες κινητών της τελευταίες μέρες έχουν αφεθεί ελεύθερες στο tweeter και ανταγωνίζονται μέσω meme. Εχθές η Huawei “κορόιδευε” την Apple λέγοντας ότι η δεύτερη προετοίμασε το έδαφος για την μεγάλη ανακοίνωση των Huawei P30 και P30 Pro. Λίγο αργότερα, η Xiaomi έβαλε στο στόχαστρο την Huawei, λόγο της απόφασης της να χρησιμοποιήσει τον Kirin 980 αντί για τον Snapdragon 855, στα νέα της flagships.

Στην ουσία η Xiaomi στηρίχθηκε στην κυκλοφορίας μιας θήκης Swarovski για το P30 Pro, και άφησε να εννοηθεί ότι η Huawei ενδιαφέρεται περισσότερο για την εμφάνιση των συσκευών της, παρά να της εξοπλίσει με έναν αξιόλογο επεξεργαστή. Ωστόσο, κάτι τέτοιο ισχύει και τόσο. Τα Huawei P30 και P30 Pro χρησιμοποιούν τον Kirin 980, έναν 7nm επεξεργαστή με Cortex-A76-based CPU πυρήνες. Δηλαδή αρκετά παρόμοιο με τον Snapdragon 855 που χρησιμοποίησε η Xiaomi στα flagship της.

Σε όσα benchmark test έτρεξε το GSMarena, το Xiaomi Mi 9 είχε πάντα καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με το Huawei P30 Pro. Επίσης, το Huawei Mate 20 X περνάει το P30 Pro σε 3 από τα 8 test. Αν θέλουμε να γίνουμε πιο συγκεκριμένο, τα τρία τεστ στα οποία το Mate 20 X βγάζει καλύτερο σκορ από το Huawei P30 Pro είναι το GeekBench 4.1 multi-core, το GeekBench 4.1 single-core, και το 3DMark SSE 3.1 Unlimited.

Ωστόσο, τα benchmark σκορ δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία αφού πλέον ο επεξεργαστής κάθε flagship είναι ικανός τα τρέξει σχεδόν όλες τις διεργασίες. Αυτό που έχει σημασία είναι πόσο σταθερό είναι το UI ώστε να μπορούμε να εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο τον εκάστοτε επεξεργαστή.

Εντελώς αναφορικά θα πούμε ότι η Huawei όντως θα προσφέρει μία ειδική έκδοση του Huawei P30 Pro. Η συγκεκριμένη έκδοση θα έρχεται σε ένα γυαλιστερό κουτί δώρου, στο οποίο θα περιλαμβάνεται η συσκευή και μία θήκη καλυμμένη με κρυστάλλους Swarovski. Επίσης, η θήκη θα βγαίνει σε δύο χρώματα, Pearl Pink και Ice White. Προς στιγμήν δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή αυτής της έκδοσης ή το πότε θα είναι διαθέσιμη.

Πηγή


Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
MakisReloaded

Οτι κοροιδευεις Σιαομι το λουζεσαι! Προσεχε καλα! Μν με ερθεις μετα απο 1 χρονο αντε 2 βαρια με συσκευες ανω των 700Ε. Αντε κινεζε……….

Theodore

Εντάξει είναι γεγονός ότι Huawei χρησιμοποιεί τους δικούς της επεξεργαστές , δεν μου κάνει εντύπωση που χρησιμοποιεί τον κιριν , άλλωστε σε λίγο καιρό θα βγάλει καινούργιο επεξεργαστή 5g που θα φορεθεί στη σειρα mate. Παρόλα αυτά οι τεχνολογίες (τουλάχιστον στην κάμερα) που εχει το p30 μπορεί να τα βλέπει η χιαομι με τα κιάλια και να αγοράζει εταιρείες που έχουν τεχνογνωσία πάνω στις κάμερες ή να προμηθεύεται από την Samsung και τη Sony .
Δεν θέλουμε η μία να κατηγορεί την άλλη θέλουμε καλύτερα κινητά (κάτι που γίνεται ) σε χαμηλότερες τιμές (κάτι που δεν γίνεται )
Ps Είναι γεγονος ότι η Xiaomi στο κοντινό μέλλον θα πάθει ότι και η Huawei , έκανε θυγατρική την redmi όπως η Huawei την honor για να αυξήσει τις τιμές , δεν είναι καινούργια τακτική

Gio

Ας κοιτάξουν λίγο την άθλια υποστήριξη του MIUI και του Mi8 και να αφήσουν τις άλλες εταιρείες να επιλέξουν οποίο chip θέλουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.