Η Yahoo επιβεβαιώνει το χακάρισμα άλλων 32 εκατ. λογαριασμών

Οι τελευταίοι μήνες είναι κάτι παραπάνω από δύσκολοι για την Yahoo μιας και βγαίνουν στην επιφάνεια οι επιθέσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων λογαριασμών.Αρχικά επιβεβαίωσε την μαζική επίθεση που έλαβε χώρα το 2013 και το 2014 και επηρέασε πάνω από 500 εκατ. λογαριασμούς. Η επίθεση αυτή θεωρήθηκε η μεγαλύτερη στην ιστορία και η Yahoo έσπασε το δικό της ρεκόρ παραδεχόμενη και άλλη επίθεση σε 1 δισ. λογαριασμούς.

Η Yahoo έρχεται σήμερα να επιβεβαιώσει μια νέα κυβερνοεπίθεση. Πρόκειται για “cookie-forging” επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα την παραβίαση 32 εκατ. λογαριασμών. Σε σύγκριση με τους παραπάνω αριθμούς, αυτός είναι πολύ μικρότερος, αλλά όχι ασήμαντος. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση, αλλά πιστεύεται ότι έλαβε χώρα μεταξύ 2015 και 2016.

Η επίθεση που άφησε εκτεθειμένους 32 εκατ. λογαριασμούς, κατέστη δυνατή με την χρήση ενός προηγμένου φορέα επίθεσης που χρησιμοποίησε πλαστά cookies για να μπει στους λογαριασμούς των χρηστών.

H Yahoo βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση από τις αμερικανικές Αρχές, γιατί της πήρε τόσο καιρό να ενημερώσει για τις επιθέσεις. Επιπλέον, τέλη Φεβρουαρίου η Verizon συμφώνησε στην εξαγορά της Yahoo με έκπτωση 350 εκ. δολαρίων, έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων.

yahoo hack 32m accounts, Η Yahoo επιβεβαιώνει το χακάρισμα άλλων 32 εκατ. λογαριασμών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

Πριν λιγες μερες με αναγκασαν να αλλαξω κωδικούς και τωρα παλι τα ιδια. Μα καλα από τις πιο παλιες εταιριες που παρηχαν email ειναι ενώ και εχουν και λογαριασμούς του flicr, και δεν μπορουν να προστατευσουν τα δεδομένα των χρηστών τους;

agnostos13

Τη γλυτωσα τις προηγουμενες φορες…τωρα την πατησα…

cghera

Πλήρης απογοήτευση. Ουσιαστικά παραδέχονται ότι κανένας λογαριασμός δεν έχει μείνει απαραβίαστος. Τελευταία χρονιά συνδρομητής για το mail, κλείνω 20 χρόνια χρήστης και αρκετά επί πληρωμή. Σύντομα θα πάω στην νέα Lavabit.

bezilys

Φήμες λένε ότι έμεινε ένας απαραβιαστος λογαριασμός!για κλάματα η Yahoo με αυτό τρόπο χανει και τους πελάτες που έχει….

Παναγιώτης Κουνδής

Έχω χαιρετήσει από το περασμένο Φθινόπωρο το ανέκδοτο που λέγεται Yahoo! 14 χρόνια ήμουν εκεί, αλλά φτάνει πια… Hotmail και είναι πιστεύω το καλύτερο απ’όλα!

ChristosT

Παιδιά, αντί να σχολιάζουμε την yahoo Που είναι για κλάμματα, δεν λέει κάποιος έναν encrypted mail provider που χρησιμοποιεί χρόνια να κάνουμε μετάβαση και εμείς…
Δοκιμασμένο, διότι δεν είμαστε για πειράματα…

Kateriniotis

Έχω την έχω από το 2001 και στην μου πάει να την αλλάξω! Δεν ξέρω γιατί αλλά είμαι οπαδός της…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business yahoo

H Yahoo βάζει τέλος στην προσπάθεια να ανταγωνιστεί Google και Meta

Η Yahoo αναμένεται να απολύσει το 20% του συνολικού προσωπικού της στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της λειτουργίας του ομίλου.

Internet Hackers yahoo

Οι hackers προτίμησαν να μιμούνται το Yahoo

Μία έρευνα που παρουσίασε η Check Point Research έδειξε ότι οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο προτιμούν να μιμούνται το Yahoo στις απόπειρές τους να εξαπατήσουν χρήστες του διαδικτύου.

Software yahoo

Yahoo: Αποσύρεται οριστικά από την Κίνα

«Σε αναγνώριση του ολοένα και πιο δύσκολου επιχειρηματικού και νομικού περιβάλλοντος στην Κίνα, η σειρά υπηρεσιών της Yahoo δεν θα είναι πλέον προσβάσιμη από την ηπειρωτική Κίνα από την 1η Νοεμβρίου»

Business Verizon yahoo

H Verizon σκέφτεται να πουλήσει τη Yahoo και την AOL

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Verizon σκέφτεται να προχωρήσει στην πώληση της Yahoo και της AOL.