YouTube: εκατομμύρια βίντεο πλήττονται με εσφαλμένες αναφορές για πνευματικά δικαιώματα

, YouTube: εκατομμύρια βίντεο πλήττονται με εσφαλμένες αναφορές για πνευματικά δικαιώματα

Πάνω από 2,2 εκατομμύρια βίντεο του YouTube χτυπήθηκαν με αναφορές πνευματικών δικαιωμάτων που αργότερα ανατράπηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσίευσε σήμερα η εταιρεία. Η Αναφορά Διαφάνειας Πνευματικών Δικαιωμάτων είναι η πρώτη του είδους της που δημοσιεύεται από το YouTube, το οποίο λέει ότι θα ενημερώνεται ανά διετία στο εξής.

Οι 2,2 εκατομμύρια εσφαλμένες αναφορές αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 1% των περισσότερων από 729 εκατομμυρίων συνολικών αναφορών πνευματικών δικαιωμάτων που εκδόθηκαν το πρώτο εξάμηνο αυτού του έτους, το 99 τοις εκατό των οποίων προήλθε από το Content ID, το αυτοματοποιημένο εργαλείο επιβολής του YouTube. Όταν οι χρήστες αμφισβήτησαν αυτές τις αναφορές, η υπόθεση επιλύθηκε υπέρ του χρήστη που ανέβασε το βίντεο το 60% των περιπτώσεων, σύμφωνα με την αναφορά.

Αν και οι λανθασμένες αναφορές πνευματικών δικαιωμάτων έχουν υποστεί μια πτώση σε μεγαλύτερη κλίμακα, οι δημιουργοί του YouTube παραπονούνται εδώ και καιρό για τον τρόπο με τον οποίο η πλατφόρμα χειρίζεται τις αναφορές, λέγοντας ότι η υπερβολικά επιθετική ή αδικαιολόγητη επιβολή μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια εισοδήματος. Οι αναφορές πνευματικών δικαιωμάτων μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των βίντεο, τη σίγαση του ήχου ή τα έσοδα από διαφημίσεις να επιστρέψουν στον κάτοχο των δικαιωμάτων. Αυτή η νέα αναφορά δίνει μορφή σε ένα πρόβλημα που το ίδιο το YouTube έχει αναγνωρίσει ότι χρειάζεται ενημέρωση.

Το 2019, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του YouTube, Susan Wojcicki, δήλωσε σε μια ανάρτηση ιστολογίου ότι η εταιρεία άκουσε τις ανησυχίες από τους δημιουργούς και ότι το YouTube «διερευνά βελτιώσεις για την επίτευξη της σωστής ισορροπίας μεταξύ των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων και των δημιουργών».

Η νέα έκθεση σημειώνει ότι «κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο» και ότι συμβαίνουν λάθη ακόμη και με εγκατεστημένα προστατευτικά κιγκλιδώματα για την αποτροπή κατάχρησης των μηχανισμών επιβολής. “Όταν προκύπτουν διαφωνίες, η διαδικασία που παρέχεται από το YouTube παρέχονται λύσεις και πάνω από το 60% αυτών των διαφορών επιλύθηκαν υπέρ του χρήστη”, αναφέρει η αναφορά.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured Google

Το Youtube το μετάνιωσε και θα φέρει Apple Vision Pro app

Το Apple Vision Pro App Store κυκλοφόρησε χωρίς μερικές βασικές εφαρμογές, όπως το Netflix, το YouTube και το Spotify.

Internet YouTube

Youtube Health: Παρέχει εύκολη πρόσβαση σε οδηγίες για πρώτες βοήθειες

Το Youtube κυκλοφόρησε ένα νέο εργαλείο που απλοποιεί τον τρόπο με τον οποίο ανακαλύπτουμε βήμα προς βήμα βίντεο πρώτων βοηθειών και επείγουσας φροντίδας.

Internet featured Google YouTube

Youtube: Νέα λειτουργία διευκολύνει τους δημιουργούς podcast

Τα podcast έχουν εξαιρετική απήχηση αυτή την περίοδο γι’ αυτό και πολλές υπηρεσίες streaming ασχολούνται ιδιαιτέρως μαζί τους.

Smartphones Apple featured iPhone

Πώς να συνεχίσετε να ακούτε YouTube στο iPhone ακόμα και με κλειδωμένη οθόνη

Στο iPhone, η δυνατότητα να ακούς μουσική από το Youtube στο παρασκήνιο συνήθως απαιτεί μια συνδρομή YouTube Premium.