Internet

YouTube: Φέρεται να πληρώνει τους podcasters για να κινηματογραφούν τις εκπομπές τους

Χρήματα στους podcasters φέρεται να προσφέρει το Youtube στο πλαίσιο της προσπάθειας να τους κάνει να βιντεοσκοπήσουν τις εκπομπές τους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Άτομα που σχετίζονται με το ζήτημα δήλωσαν στο Bloomberg ότι το YouTube προσφέρει για μεμονωμένες εκπομπές 50.000 $ και έως και 300.000 $ για δίκτυα podcast.

Αν και πρόκειται για μια πλατφόρμα για βίντεο, το YouTube φιλοξενεί μια σειρά από δημοφιλή podcast, όπως το H3 Podcast, το Full Send Podcast και το Impaulsive υπό την ηγεσία του Logan Paul. Βοήθησε ακόμη και στην ανάπτυξη του αμφιλεγόμενου Joe Rogan Experience, του οποίου το Spotify αγόρασε τα αποκλειστικά δικαιώματα το 2020.

Προσπαθώντας να ευχαριστήσει τους χρήστες του, τον περασμένο Οκτώβριο, το Youtube άρχισε να επιτρέπει σε όλους τους Καναδούς χρήστες να ακούν ήχο χωρίς να έχουν ανοιχτή την εφαρμογή — μια λειτουργία που προηγουμένως ήταν διαθέσιμη μόνο στους συνδρομητές του Premium. Παράλληλα, προσέλαβε τον Kai Chuk για να ηγηθεί των προσπαθειών podcast της εταιρείας.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.