YouTube Live, Εγκαίνια για το Live Streaming

Κάτι που ακουγόταν ως φήμη εδώ και πολύ καιρό έγινε σήμερα πραγματικότητα, με το YouTube να εγκαινιάζει την νέα του υπηρεσία Live Streaming. Αρχικά μόνο συγκεκριμένοι Partners του YouTube, που πληρούν κάποια νούμερα subscribers, θα μπορούν να εκπέμψουν Live σήμα μέσω του δημοφιλούς site, με τα πρώτα προγράμματα να είναι ήδη στον αέρα.

www.youtube.com/live

Η νέα υπηρεσία του Youtube δεν είναι πρωτόγνωρη, αφού προσφέρεται από πολλά ανταγωνιστικά sites, με τα γνωστότερα από αυτά να είναι τα Ustream, Livestream, Justin.tv και Stickam. Το πλεονέκτημα φυσικά του YouTube έχει να κάνει με την δημοτικότητα του, αφού καθημερινά δέχεται περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια χτυπήματα στην κεντρική του σελίδα.

Η δυνατότητα αυτή, προσφέρεται ιδιαίτερα για μεταδόσεις μουσικών συναυλιών, αθλητικών αγώνων, όπως και ενημερωτικών εκπομπών και φαντάζει βέβαιο ότι σύντομα θα δούμε μεγάλα κανάλια να ξεκινούν να εκπέμπουν Live μέσω του YouTube.

Μπορούμε να συνδυάσουμε πάντως την χρονική στιγμή που επέλεξε η μαμά Google με την προσπάθεια της να προωθήσει το Google TV, το οποίο με αυτόν τον τρόπο μετατρέπεται αυτόματα σε IPTV με πολλές έξτρα δυνατότητες.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 8 Απριλίου 2011 22:28

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.