Youtube: Νέα λειτουργία διευκολύνει τους δημιουργούς podcast

Youtube Podcast, Youtube: Νέα λειτουργία διευκολύνει τους δημιουργούς podcast

Τα podcast έχουν εξαιρετική απήχηση αυτή την περίοδο γι’ αυτό και πολλές υπηρεσίες streaming ασχολούνται ιδιαιτέρως μαζί τους. Εταιρείες όπως οι Apple, Google και Spotify, προσπαθούν να βάλουν τα podcast βαθιά στις υπηρεσίες τους και να προσελκύσουν όσους περισσότερους, κατά προτίμηση δημοφιλείς, δημιουργούς.

Το YouTube είναι μια από τις υπηρεσίες που έχει ήδη προωθήσει τα podcast στους καταναλωτές του όσο το δυνατόν περισσότερο. Για να διευκολύνει τους δημιουργούς να προσεγγίσουν μεγαλύτερο κοινό, το YouTube διαθέτει τώρα μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει στους δημιουργούς podcast να ανεβάζουν επεισόδια απευθείας από τις ροές RSS τους.

Για να ξεκινήσετε τη δημοσίευση podcast από μια ροή RSS, πρέπει πρώτα να συνδέσετε τη ροή RSS σας στο YouTube. Η διαδικασία είναι απλή και απαιτεί μερικά βήματα που περιγράφονται σε έναν οδηγό που δημοσιεύεται από την Google στη σελίδα υποστήριξης του YouTube:

Στο YouTube Studio, κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία / Νέο podcast / Υποβολή ροής RSS.
Διαβάστε και αποδεχτείτε τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του Εργαλείου απορρόφησης RSS.
Διαβάστε τις οδηγίες στην οθόνη και κάντε κλικ στο Επόμενο.
Εισαγάγετε τη διεύθυνση URL ροής RSS και κάντε κλικ στο Επόμενο.
Κάντε κλικ στην Αποστολή κωδικού για να επαληθεύσετε τον λογαριασμό σας.
Εισαγάγετε τον κωδικό επαλήθευσης που στάλθηκε στη διεύθυνση email στη ροή RSS και κάντε κλικ στην Επαλήθευση. Εάν δεν γνωρίζετε το email στη ροή RSS σας, επικοινωνήστε με τον πάροχο φιλοξενίας.
Επιλέξτε ποια επεισόδια θέλετε να ανεβάσετε στο podcast σας στο YouTube και κάντε κλικ στο Επόμενο. Μπορείτε να επιλέξετε να ανεβάσετε: Όλα τα υπάρχοντα επεισόδια. Επεισόδια που δημοσιεύτηκαν από συγκεκριμένη ημερομηνία. Μόνο μελλοντικά επεισόδια.
Ελέγξτε τις λεπτομέρειες ορατότητας και κάντε κλικ στην Αποθήκευση.

Για να δημοσιεύσετε μια ροή, απλώς μεταβείτε στο Περιεχόμενο / Podcast στο YouTube Studio και στην ενότητα “Αριθμός βίντεο” θα βρείτε το κουμπί Δημοσίευση δίπλα στη ροή podcast σας. Το κουμπί εμφανίζεται μόνο όταν ολοκληρωθεί η μεταφόρτωση των επεισοδίων podcast.

Το YouTube διευκρινίζει επίσης ότι δεν θα διαχειρίζεται τη ροή RSS για εσάς, πράγμα που σημαίνει ότι τα επεισόδια που διαγράφονται από το κανάλι δεν θα διαγράφονται αυτόματα από το RSS και το περιεχόμενο που μεταφορτώνεται στο RSS σας δεν θα επηρεάζει το περιεχόμενο στο κανάλι σας στο YouTube — οι ενημερώσεις περιεχομένου και οι εκ νέου μεταφορτώσεις πρέπει να να εκτελεστεί χειροκίνητα.

Το εργαλείο επιτρέπει στους δημιουργούς να ανεβάσουν εκ νέου ένα επεισόδιο, να επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες του podcast, καθώς και να αποσυνδέσουν μια ροή RSS από το podcast τους στο YouTube.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.