Τετάρτη
30/08/2017

YouTube: Νέο logo ύστερα από 12 χρόνια

youtube

Για πρώτη φορά το YouTube αλλάζει δραστικά το logo του, βάζοντας το κόκκινο εικονίδιο του “Play” αριστερά της λέξης YouTube.

Προηγουμένως, η λέξη “Tube” βρισκόταν μέσα σε κόκκινο πλαίσιο, το οποίο συμβόλιζε την τηλεόραση. H λέξη “Tube” είναι αργκό που χρησιμοποιούταν για τις παλιές τηλεοράσεις.

Όμως, πλέον το YouTube θεωρεί ότι κάτι τέτοιο είναι αναχρονιστικό, καθώς οι τηλεοράσεις πλέον δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στην ψηφιακή εποχή και πολλοί δεν καταλαβαίνουν έτσι και αλλιώς σε τι αναφέρεται η λέξη Tube για να κάνουν τον συσχετισμό.

Η εταιρεία εξηγεί ότι αρχικά το YouTube αφορούσε μόνο σε περιεχόμενο προς προβολή, παρόμοιο με αυτό που έβρισκε κάποιος στην τηλεόραση. Πλέον όμως, το YouTube περιέχει πληθώρα επιλογών και είναι συνδεδεμένο και με τη μουσική. Ακόμη, ενώ αρχικά το YouTube αφορούσε μόνο στην τηλεόραση, τώρα πλέον μπορεί να το χρησιμοποιήσει κάποιος κι από άλλες συσκευές όπως τα smartphone.

Για τον λόγο αυτό, η εταιρεία επέλεξε να εστιάσει στο εικονίδιο της αναπαραγωγής που δεν εστιάζει μόνο στο βίντεο, αλλά γενικότερα, σε οποιοδήποτε οπτικοακουστικό περιεχόμενο.

Ταυτόχρονα, εκτός από τον επανασχεδιασμό του logo θα έρθουν και διάφορες αλλαγές στον ιστότοπο της υπηρεσίας και θα προστεθούν νέες δυνατότητες.

Για παράδειγμα, η ταχύτητα αναπαραγωγής θα είναι διαθέσιμη και στην έκδοση για κινητά. Ταυτόχρονα, λειτουργίες που είναι διαθέσιμες στην έκδοση για κινητά θα ενσωματωθούν και στις εκδόσεις για desktop. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η δυνατότητα του χρήστη να παρακολουθεί ένα βίντεο, ενώ ψάχνει για το επόμενο.

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

5 Σχόλια

 1. Ο/Η ilias λέει:

  Τρελή αλλαγή…

 2. Ο/Η Jimmyad λέει:

  Πωπω πως άλλαξε έτσι, στην αρχή δεν μπορούσα να βρω ούτε ομοιότητες !

 3. Ο/Η bezilys λέει:

  Αριστερή γίναν και αυτοί!

 4. Ο/Η Axel λέει:

  Αλλαγή έκανε στο σήμα της η Γιουβέντους ρε παιδιά αυτό είναι ανανέωση

 5. Ο/Η NLS λέει:

  Τότε αν είναι μάγκες να άλλαζαν και το σχήμα της “οθόνης”. Δεκαετίες πάνε που είχαν αυτό το σχήμα.
  Εκεί σας θέλω μάγκες.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.