To YouTube προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάχρηση του κουμπιού dislike

youtube, To YouTube προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάχρηση του κουμπιού dislike

Σύμφωνα με το YouTube, έχει παρατηρηθεί κατάχρηση του κουμπιού dislike σε πολλά βίντεο από ‘όχλους’ χρηστών που προσπαθούν να τα δυσφημίσουν και γι’ αυτό το λόγο η εταιρία είναι αποφασισμένη να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση τους.

Αρχικά, ο Τομ Λιάνγκ, Project Management Director της εταιρίας, αναφέρει σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube πώς η εταιρία σκοπεύει να πειραματιστεί με νέους τρόπους αποτροπής της κακοπροέραιτης χρήσης του κουμπιού dislike. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί είτε με τη χρήση μίας μεθόδου που θα ζητούσε πρώτα από το χρήστη τον λόγο που πάτησε το κουμπί είτε με την αφαίρεση της ένδειξης του αριθμού των dislikes ή στη χειρότερη περίπτωση, με την εξ ολοκλήρου αφαίρεση του κουμπιού από όλα τα βίντεο. Ο Λιάνγκ επίσης αναγνώρισε πως κάποιες από τις επιλογές που έχουν συζητηθεί έχουν αρκετά αρνητικά. Ο ίδιος πιστεύει πως η απαίτηση εξήγησης από το χρήστη για την χρήση του κουμπιού θα δημιουργήσει σύγχυση και η εξ ολοκλήρου αφαίρεση του θα θεωρηθεί ακραία και καθόλου ‘δημοκρατική’.

Πιστεύεται πως η εταιρία απόκτησε ενδιαφέρον στην αντιμετώπιση της κατάχρησης του κουμπιού μετά το ρεκόρ που έσπασε το βίντεο “YouTube Rewind 2018” ως το βίντεο με τα περισσότερα dislikes στην ιστορία της πλατφόρμας όπως και τα παράπονα των ιδιοκτητών καναλιών που έχουν επηρεαστεί από αυτό. Ο λόγος είναι πως όταν κάποιο βίντεο έχει μεγάλο αριθμό dislikes υπάρχει πιθανότητα να απορριφθεί από τον αλγόριθμο επιλογής προτεινόμενων βίντεο στη ροή των χρηστών και έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των προβολών ενός βίντεο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Rizo

Να καταργήσουμε το dislike, και όχι να περιορίσουμε τις ηλίθιες αναρτήσεις???
Τον λόγο που γίνεται το dislike τον ξέχασαν?
Ε τι ρωτάω.. Ενώ ψοφάει ο κόσμος για σαβούρα..

navarxos

απλα επειδη ο κοσμος ξυπνάει και κανει dislike εκει που αυτους ποναει

Darth

δλδ το να είναι σαβούρα δεν παιζει?

απο την άλλη ασ κάνουν μέτρα για το Like που ταΐζει κάθε πικραμένη ψύχη ……

Nickolas

Σίγουρα το YouTube έχει αρκετούς αξιόλογους δημιουργούς π.χ. Κώστας Βλαχάκης (ε να παινέψουμε και λίγο Techblog χεχε), αλλά η πλειοψηφία δυστυχώς είναι σαβούρα (βλέπε Logan Paul & ΣΙΑ) και γι’αυτή τη σαβούρα το YouTube δεν κάνει απολύτως τίποτα, αντίθετα την επικροτεί για να ανεβαίνουν τα views και να γίνεται ντόρος.
Η πλήρης αφαίρεση του κουμπιού μόνο χειρότερα θα έκανε τα πράγματα γι’αυτούς που θέλουν να βλέπουν κανα βίντεο της προκοπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software YouTube

YouTube Premium: Διαθέσιμο σε 10 επιπλέον χώρες

Οι χρήστες του YouTube σε 10 χώρες διαπίστωσαν ότι μπορούν πλέον να εγγραφούν στην υπηρεσία YouTube Premium.

Software Apple featured Google

Το Youtube το μετάνιωσε και θα φέρει Apple Vision Pro app

Το Apple Vision Pro App Store κυκλοφόρησε χωρίς μερικές βασικές εφαρμογές, όπως το Netflix, το YouTube και το Spotify.

Internet YouTube

Youtube Health: Παρέχει εύκολη πρόσβαση σε οδηγίες για πρώτες βοήθειες

Το Youtube κυκλοφόρησε ένα νέο εργαλείο που απλοποιεί τον τρόπο με τον οποίο ανακαλύπτουμε βήμα προς βήμα βίντεο πρώτων βοηθειών και επείγουσας φροντίδας.

Internet featured Google YouTube

Youtube: Νέα λειτουργία διευκολύνει τους δημιουργούς podcast

Τα podcast έχουν εξαιρετική απήχηση αυτή την περίοδο γι’ αυτό και πολλές υπηρεσίες streaming ασχολούνται ιδιαιτέρως μαζί τους.