YouTube Stories: Πέφτουν τίτλοι τέλους στις 26 Ιουνίου

Youtube Stories, YouTube Stories: Πέφτουν τίτλοι τέλους στις 26 Ιουνίου

To Youtube αποφάσισε να “σκοτώσει” τα “YouTube Stories”, έναν κλώνο του Snapchat που κυκλοφόρησε η εταιρεία το 2017  αρχικά ως “Reels”, προτού μετονομαστούν το 2018. Άρθρο υποστήριξης αναφέρει ότι η 26η Ιουνίου θα είναι η τελευταία ημέρα που θα μπορείτε να ανεβάσετε μια ιστορία.

Τα Youtube Stories ήταν μόνο για κινητά και η επίσκεψη σε μια σελίδα καναλιού θα έδειχνε μια καρτέλα “ιστορίες”. Ακριβώς όπως το Snapchat, τα βίντεο διαγράφονταν αυτόματα μετά από επτά ημέρες.

Το Youtube συνηθίζει να κλωνοποιεί νέους ιστότοπους βίντεο που έχουν κάνει γκελ στο κοινό. Αλλά οι κλώνοι δεν τα πάνε πολύ καλά. Το 2015, υπήρχε το YouTube Gaming, ένας κλώνος του Twitch που έφερε ζωντανές ροές παιχνιδιών και μια νέα αρχική σελίδα με επίκεντρο το παιχνίδι στο YouTube. Η εφαρμογή YouTube Gaming και η αρχική σελίδα gaming έκλεισαν το 2019, αλλά πολλές λειτουργίες επιβιώνουν μέχρι σήμερα, όπως οι ζωντανές ροές χαμηλής καθυστέρησης και οι λειτουργίες συνομιλίας.

Το YouTube Originals ήταν ένα swing στο Netflix και αφορούσε παραγωγές εκπομπών με σενάριο σε στυλ Χόλιγουντ ή περιεχόμενο μεγάλου προϋπολογισμού με πρωταγωνιστές δημοφιλείς YouTubers. Αυτά τα πιο premium βίντεο ήταν αποκλειστικά για τους συνδρομητές της συνδρομής YouTube Red 12 $ το μήνα (αργότερα μετονομάστηκε σε YouTube Premium), η οποία προσφέρει επίσης προβολή χωρίς διαφημίσεις. Το YouTube Originals διήρκεσε από το 2016-2022.

Το YouTube Shorts, ένας κλώνος του TikTok, είναι μια μορφή μικρών βίντεο με στόχο το συνεχές scrolling μέσω κινητού. Τα Shorts δεν διαφέρουν τόσο πολύ από τα Stories, με διάφορα διαθέσιμα κείμενα και φίλτρα, αλλά αυτά δεν λήγουν αυτόματα. Αν το TikTok απαγορευτεί περαιτέρω, ενδέχεται να επεκταθούν περισσότερο.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Business featured Google Google I/O

Google I/O: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, I/O, είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους προγραμματιστές.