YouTube: Το ‘skip ads’ γίνεται πιο δύσκολο με νέο, μικρότερο κουμπί

Youtube, YouTube: Το ‘skip ads’ γίνεται πιο δύσκολο με νέο, μικρότερο κουμπί

Οι δυσκολότερες μάχες που δίνουν οι εφαρμογές ψυχαγωγίας που στηρίζονται στις διαφημίσεις είναι με το ad blocker και την κοινή χρήση λογαριασμών. Το Netflix, για παράδειγμα, πήρε αυστηρά μέτρα για το τελευταίο πρόσφατα, ενώ το Youtube έχει εντείνει τον αγώνα του ενάντια στα βοηθητικά προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων σε όλες τις πλατφόρμες.

Ευτυχώς, το Youtube συνεχίζει να δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να παραλείπει τις διαφημίσεις μετά από λίγα δευτερόλεπτα παρακολούθησης. Ωστόσο, προχώρησε σε μια δυσάρεστη αλλαγή όσον αφορά στο κουμπί Παράλειψη.

Τον Αύγουστο, η πλατφόρμα ροής βίντεο άρχισε να δοκιμάζει ένα μικρότερο κουμπί Παράλειψη για διαφημίσεις. Το νέο κουμπί σε σχήμα χαπιού είναι περίπου τα δύο τρίτα του μεγέθους του ορθογώνιου που αντικατέστησε.

Πλέον, αυτό το κουμπί εμφανίζεται σε πολλές συσκευές σε διαφορετικές περιοχές. Το κουμπί φαίνεται το ίδιο στο web και στο κινητό, αλλά είναι αισθητά διαφορετικό από αυτό που δοκίμαζε το YouTube πριν από λίγους μήνες. Η αρχική σχεδίαση που δοκιμάστηκε από το YouTube αντικατέστησε το ημιδιαφανές κουμπί Παράλειψη Διαφημίσεων με ένα ακόμα πιο διαφανές που περιέχει το κείμενο Παράλειψη διαφημίσεων (χωρίς το κεφαλαίο Δ). Ωστόσο, το κουμπί τώρα είναι σχεδόν αδιαφανές και λέει απλώς Παράλειψη.

Η ανανεωμένη σχεδίαση του κουμπιού παράκαμψης δοκιμάζεται σε όλες τις πλατφόρμες. Το YouTube έχει εξηγήσει ότι ο στόχος τους είναι να προσφέρουν μια πιο συνεπή εμπειρία χρήστη με αυτή την αλλαγή. Ωστόσο, υπάρχει η υποψία ότι κάνοντας το κουμπί παράκαμψης λιγότερο αντιληπτό, θα οδηγήσει σε λιγότερους χρήστες που επιλέγουν να παρακάμψουν τις διαφημίσεις. Αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε να αυξήσει τον αριθμό των προβολών, των μετατροπών και των δαπανών διαφήμισης στην πλατφόρμα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software iOS YouTube YouTube Music

YouTube Music: Bug εμφανίζει μαύρη οθόνη στα iPhone

Ορισμένοι χρήστες τoυ YouTube Music για iOS αντιμετωπίζουν ένα σφάλμα όπου η εφαρμογή ανοίγει σε μαύρη οθόνη.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.

Software YouTube

YouTube Premium: Διαθέσιμο σε 10 επιπλέον χώρες

Οι χρήστες του YouTube σε 10 χώρες διαπίστωσαν ότι μπορούν πλέον να εγγραφούν στην υπηρεσία YouTube Premium.