YouTube και Vevo: Επισήμανση σε videos αν είναι κατάλληλα για παιδιά

Είναι γνωστό πλέον ότι τα παιδιά βρίσκονται εκτεθειμένα σε όλο το διαδίκτυο όπου υπάρχει υλικό κάθε είδους. Μέχρι στιγμής έχουμε φροντίσει να επισημαίνουμε μόνο την καταλληλότητα των ταινιών, αλλά δεν είναι μόνο οι ταινίες που περιέχουν ακατάλληλο υλικό.

YouTube και Vevo ξεκίνησαν ήδη να εφαρμόζουν μια ειδική ηλικιακή διαβάθμιση στα video. Υπάρχουν τρεις ηλικιακές κατηγορίες, 12, 15 και 18 ετών, οι οποίες ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από την Μ.Βρετανία και αναμένεται να επεκταθούν και στις υπόλοιπες χώρες.

Οι τρεις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες, Sony, Universal και Warner υπέγραψαν συμφωνία για να αξιολογηθούν τα video των καλλιτεχνών τους και να συνοδεύονται από την ηλικιακή επισήμανση. Περίπου το ένα πέμπτο αναμένεται να κριθεί ακατάλληλο για παιδιά κάτω από 12 χρονών καθώς όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή προκαλούν μέσα από τα video clip.

Αυτό που θέλει να αποφύγει η Μ.Βρετανία είναι η έκθεση των παιδιών σε σκηνές βίας, σεξουαλικό περιεχόμενο και χρήση ναρκωτικών.

Για παράδειγμα το Love Me Like You Do, από την ταινία “50 Αποχρώσεις του Γκρι”, είναι ακατάλληλο για παιδιά ηλικίας 15 ετών και κάτω διότι έχει έντονες σεξουαλικές αναφορές.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 2 Απριλίου 2015 20:55

Σχόλια

  • Όντως, από χαριτωμένο κοριτσάκι κατάντησε η ποιο αηδιαστική φάτσα της showbiz.
    Tεσπα, η σήμανση χρειάζεται αλλά κυρίως χρειάζεται έλεγχος από τους γονείς.

  • @solon αφου ξεκινησε τα ναρκωτικα χαλασε και για να ΄'πουλησει' κανει τα παντα...κτ ακομα : Για παράδειγμα το Love Me Like You Do, από την ταινία «50 Αποχρώσεις του Γκρι», είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 15 ετών και κάτω διότι έχει έντονες σεξουαλικές αναφορές. Εννοουσατε ακαταλληλο?

  • Για παράδειγμα το Love Me Like You Do, από την ταινία «50 Αποχρώσεις του Γκρι», είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 15 ετών και κάτω διότι έχει έντονες σεξουαλικές αναφορές. 15 ετων και πανω θελετε να πειτε..?

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.