300 εκ. 5G smartphone θα πουληθούν το 2020 σύμφωνα με την TSMC

, 300 εκ. 5G smartphone θα πουληθούν το 2020 σύμφωνα με την TSMC

Μεγάλες προσδοκίες έχει η TSMC για το 2020 καθώς υποστηρίζει ότι την επόμενη χρονιά θα πουληθούν στην αγορά τουλάχιστον 300εκατομμύρια5G smartphone. Αυτή η πληροφορία αποκαλύφθηκε μέσα από την TSMC, της οποίας το 5G modem φαίνεται πως έχει μεγάλη ζήτηση.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση όμως, η ζήτηση των 5G smartphone θα αυξηθεί κατακόρυφα. Όπως αναφέρει και η Strategy Analytics, τα smartphone που υποστηρίζουν 5G έχουν μόλις 1% από το μερίδιο στην αγορά, ωστόσο αυτός ο αριθμός αναμένεται να φτάσει το 10% τον επόμενο χρόνο ενώ πέντε χρόνια αργότερα ο αριθμός αυτός θα γίνει 50%.

, 300 εκ. 5G smartphone θα πουληθούν το 2020 σύμφωνα με την TSMC

Σημαντικός παράγοντας της μικρής ζήτησης των smartphone που υποστηρίζουν 5G είναι τόσο το μεγάλο κόστος όσο και η χαμηλή κάλυψη που παρέχουν οι εταιρείες καθώς το δίκτυο βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη.

Στην αγορά αυτήν την στιγμή υπάρχουν αρκετά 5G smartphone από εταιρείες όπως η Samsung, OnePlus, Huawei, Xiaomi, LG, Oppo, Motorola και άλλες. Να υπενθυμίσουμε ότι το 5G είναι ήδη διαθέσιμο στην Καλαμάτα από τα μέσα Ιουλίου.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Google Pixel

Pixel 10: Νέα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν ότι το Tensor G5 θα κατασκευαστεί από την TSMC

Όλα τα chipset Tensor μέχρι στιγμής, αλλά και το επερχόμενο Tensor G4, είναι βασισμένα σε τσιπ Exynos και έχουν κατασκευαστεί από τη Samsung.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17: Η TSMC μπορεί να μην έχει έτοιμα τα chipset 2nm για την Apple

H Apple έγινε το 2023 ο πρώτος κατασκευαστής smartphone που πρόσφερε συσκευές που τροφοδοτούνται από επεξεργαστή εφαρμογών 3 nm (AP).

Business Apple featured TSMC

H Apple θα πάρει πρώτη τσιπ 2 νανομέτρων από την TSMC

Η Apple θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα λάβει τσιπ 2 νανομέτρων από την TSMC, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο DigiTimes.