300 εκ. 5G smartphone θα πουληθούν το 2020 σύμφωνα με την TSMC

, 300 εκ. 5G smartphone θα πουληθούν το 2020 σύμφωνα με την TSMC

Μεγάλες προσδοκίες έχει η TSMC για το 2020 καθώς υποστηρίζει ότι την επόμενη χρονιά θα πουληθούν στην αγορά τουλάχιστον 300εκατομμύρια5G smartphone. Αυτή η πληροφορία αποκαλύφθηκε μέσα από την TSMC, της οποίας το 5G modem φαίνεται πως έχει μεγάλη ζήτηση.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση όμως, η ζήτηση των 5G smartphone θα αυξηθεί κατακόρυφα. Όπως αναφέρει και η Strategy Analytics, τα smartphone που υποστηρίζουν 5G έχουν μόλις 1% από το μερίδιο στην αγορά, ωστόσο αυτός ο αριθμός αναμένεται να φτάσει το 10% τον επόμενο χρόνο ενώ πέντε χρόνια αργότερα ο αριθμός αυτός θα γίνει 50%.

, 300 εκ. 5G smartphone θα πουληθούν το 2020 σύμφωνα με την TSMC

Σημαντικός παράγοντας της μικρής ζήτησης των smartphone που υποστηρίζουν 5G είναι τόσο το μεγάλο κόστος όσο και η χαμηλή κάλυψη που παρέχουν οι εταιρείες καθώς το δίκτυο βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη.

Στην αγορά αυτήν την στιγμή υπάρχουν αρκετά 5G smartphone από εταιρείες όπως η Samsung, OnePlus, Huawei, Xiaomi, LG, Oppo, Motorola και άλλες. Να υπενθυμίσουμε ότι το 5G είναι ήδη διαθέσιμο στην Καλαμάτα από τα μέσα Ιουλίου.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17: Η TSMC μπορεί να μην έχει έτοιμα τα chipset 2nm για την Apple

H Apple έγινε το 2023 ο πρώτος κατασκευαστής smartphone που πρόσφερε συσκευές που τροφοδοτούνται από επεξεργαστή εφαρμογών 3 nm (AP).

Business Apple featured TSMC

H Apple θα πάρει πρώτη τσιπ 2 νανομέτρων από την TSMC

Η Apple θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα λάβει τσιπ 2 νανομέτρων από την TSMC, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο DigiTimes.

Smartphones Apple TSMC

Apple iPhone: Η TSMC θα ξεκινήσει να παράγει τσιπ 2 nm το 2025

Η τεχνολογία τσιπ 2 nm επόμενης γενιάς που προορίζεται για μελλοντικές συσκευές Apple έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την παραγωγή του το επόμενο έτος.

Business Apple TSMC

H Apple δοκίμασε πρωτότυπα chip 2nm της TSMC

Η ταϊβανέζικη εταιρεία TSMC είναι το μεγαλύτερο χυτήριο στον κόσμο και η Apple είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της.