Nokia, 40 νέα μοντέλα κινητών και smartphones μέσα στο 2011

Την πρόθεση της Nokia να κυκλοφορήσει 40 νέα μοντέλα κινητών μέσα στο 2011 εξέφρασε ο D. Shivakumar Vice President και Marketing Director της Φιλανδικής εταιρείας στην Ινδία. Προχώρησε μάλιστα και ένα βήμα παρακάτω, αφού τόνισε ότι τουλάχιστον το 30% εξ’ αυτών θα ανήκουν στην κατηγορία των smartphones, κάτι που σημαίνει ότι θα φέρουν Symbian^3 ή Windows Phone 7.

, Nokia, 40 νέα μοντέλα κινητών και smartphones μέσα στο 2011

Είναι φυσικό αν συνδυάσουμε το γεγονός αυτό, με την συμφωνία μεταξύ Nokia και Microsoft προ ολίγων μηνών για την παραγωγή Nokia smartphones με λειτουργικό Windows Phone 7, να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι μέσα στο 2011 θα μπορέσουμε να δούμε τελικά τα πρώτα δείγματα της μεγάλης συνεργασίας.

Αυτό που μένει να μάθουμε είναι πόσες εκ των 12 συσκευών θα κυκλοφορήσουν με Windows Phone 7 και πόσες με Symbian. Πάντως με την υποστήριξη στο Symbian να είναι αμφίβολο για πόσα χρόνια ακόμα θα συνεχιστεί, φαντάζει μεγάλο εμπορικό ρίσκο για την Nokia η κυκλοφορία τόσων νέων Symbian smartphones.

Όπως υποστήριξε ο Vice President της Nokia Ινδίας θα πρέπει να περιμένουμε τις μεγάλες ανακοινώσεις μετά τα μέσα Απριλίου και μοιάζει πολύ πιθανό να δούμε τότε τις πρώτες εικόνες από τα αποτελέσματα του γάμου μεταξύ Microsoft και Nokia.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alan

Windows Phone δεν πιστεύω να βγάλει, αφού έχει πει πως θα βγάλει αργότερα, όχι φέτος. Από την άλλη το Symbian θέλει να το παρατήσει και δεν την συμφέρει να βγάλει πολλές συσκευές. Αν και πιστεύω πως από το “μεγάλο” update, που θα αλλάξει UI και γενικά το Symbian^3, θα πάρει την τελική απόφαση. Με λίγα λόγια: τρέχα γύρευε 😛 Μόνο ο χρόνος θα δείξει…

spyros

καλά έχουν τα λογικά τους στην νοκια? είπαμε για αλλαγές αλλά παραείναι πολλές για να μπορέσει το κοινό να συμβαδίσει μαζί τους. Αλλαγή logo, symbian ή windows7 λειτουργικό (?), 40(!!!!) νέα μοντέλα σε έναν μόνο χρόνο, και… ουφ! Βάλτε τα σε μια σειρά και βλέπουμε.

NikosVolos

Επιτελους,καιρος ηταν για να αρχισει να μπαινει και η Νοkιa δυναμικα στο παιχνιδι γιατι κακα τα ψεματα βγαζει παρα πολυ ομορφες συσκευες ασχετα αν μενουν πισω λογο λειτουργικου.
Για παραδειγμα το Ε7 αν ετρεχε Windows Phone 7 δεν νομιζω να χαλαγε κανεναν.
Και το κινητακι παντως της photo τα σπαει κανονικα απο θεμα design.

Γιώργος Στείρος

Εγώ πάντως δεν θα έπερνα ποτέ smartphone nokia γιατί 1)δεν προσφέρει τιποτα παραπάνο από τις άλλες ετερείες και 2)είναι πανάκριβα

Vasilis Bouras

40? 40? 40?
40? 40? 40?

Σοβαρα?
Δεν λέω πολλά λόγια απλά WAIT & SEE what will be.

orestis

Αναμένουμε την επαναφορά της nokia με υπομονεσία! ‘Αντε με το καλό και πολυαγαπημένο x7!:))

lefteris

παιδια μακαρι. γιατι οι φινλανδοι εχουν πολλα χρονια εμπειρια και ειναι αντικειμενικα η πιο αξιοπιστη εταιρια κινητης τηλεφωνιας.
θελω επισης να σας πω τι μου συνεβη σημερα να λιωσετε.
ημουν στο publik πειραια στο πασλιμανι και ακουσα μια γυναικα να ρωταει εναν υπαλληλο τι καλυτερο εχει το νοκια c7 απο το ν8. και ο υπαλληλος απανταει
-δεν εχουν ουσιαστικα καμια διαφορα. μονο στην τιμη. επισης το c7 εχει και super amoled οθονη που ειναι καλυτερη απο του ν8.
– τι σημαινει το super amoled??
-ειναι αυτο καλε που οι οθονες δεν γρατζουνιουνται. ειναι δηλαδη ανθεκτικες στο νερο και στα πεσιματα επισης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sorry για το off topic αλλα επρεπε να το πω καπου..

πετρος

ρε κωστα εγω διαβασα για 12 εξυπνα τηλεφωνα !!! 40 μαζι με τα dumpphones !!!

georgecm

Πετρο, τα smartphones οπως λες θα ειναι περιπου 12.. αυτο λεμε και στο κειμενο.. 30% 😉 μην ξεχναμε παντως οτι το νουμερο 40 αφορα το συνολο των κινητων που θα κυκλοφορησουν σε ολες τις αγορες. Δηλαδη μπορει να βγει ενα μοντελο στην Ρωσια που να λεγεται Nokia Yuri πχ και να ειναι το E7… Για την Nokia θεωρειται διαφορετικο μοντελο 😉

Terry-Athens

Παιδιά, πιστεύω ότι η Nokia έχει χάσει εδώ και καιρό την αίγλη που είχε, είναι δυνατόν να μέινουν ακόμα με Symbian ?? Η τεχνολογία προχωράει, βγαινουν καινούρια OS και η Nokia έχει μείνει σε ένα παλιό λειτουργικό σύστημα το οποίο δεν μπορεί να αποδώσει το κάτι παραπάνω ( και είνα ικαι προβληματικό κατα τη γνώμη μου ). Ειδικά με τις τιμές που τα λανσάρει, ακόμα και 140 τηλέφωνα να βγάλει πάλι το ίδιο αποτέλεσμα.. Άντε να βάλουν τα w7 μπας και σωθούν.

vega

εεεεεεεμα ζορε!!!

Panagiotis G.

Εγώ θέλω WP7 τώρα και ειδικά ένα σαν αυτό στην φωτό θα είναι τέλειο. Επίσης 40 νέα μοντέλα για την μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κινητών τηλεφώνων δε θα το έλεγα ότι είναι πολλά

ΠΑΥΛΟς

Η ΝΟΚΙΑ πάντα μου άρεσε σαν εταιρία κι όχι λόγω του ότι βγάζει συσκευές που είναι καλύτερες σε χαρακτηριστικά,αλλά διότι δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει τούς καταναλωτές και συμβαδίζει κατά κάποιο τρόπο με τις πραγματικές ανάγκες των χρηστών της οι οποίες δεν είναι τα διπύρηνα,τα πολύπλοκα λειτουργικά συστήματα και τα 3D κινητά αλλά η ποιότητα κατασκευής.Αυτά πιστεύω είναι άχρηστα προς το παρών στο μέλλον ίσως χρησιμεύσουν σε κάποιους όχι ώμος τώρα.Τι παραπάνω προσφέρει το διπύρηνο?ΤΟ 3D υπάρχει μόνο και μόνο για να σε ζαλίσει οι μεγάλοι επεξεργαστές μόνο να καταναλώνουν ενέργεια ξέρουν και λίγες είναι οι εφαρμογές που χρειάζονται τέτοιους επεξεργαστές.Ελπίζω με αυτή την κίνηση να ανέβει πάλι στα μάτια κάποιων χρηστών και να φτιάξει ότι μόνο αυτή ξέρει να φτιάχνει καλά,καταπληκτικά κινητά τηλέφωνα.

Stayros!

ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΜΕΣ ??? ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟ ΤΟΝ 400 ΕΥΡΟ ΤΑ 5 ΑΠΟ ΤΑ 40 ΚΑΛΑ ΕΙΜΑΣΤΑΙ

Κώστας Βλαχάκης

Εδώ δεν ξέρουμε τα μοντέλα και τα χαρακτηριστικά τους… τιμές θα ξέρουμε; 🙂
Υπομονή μέχρι την επόμενη Τρίτη 12 Απριλίου που αναμένουμε τις ανακοινώσεις.

dimitris

Εχω ηδη WIN 7 και περιμενω κατα το τελος του 2011 τα πρωτα της ΝΟΚΙΑ.
Αν συνδιασουμε την εμπειρια της ΝΟΚΙΑ με την ευκολια στη χρηση αλλα και την επανασταση που εχουν φερει τα WIN 7 (και μιλω εκ πειρας) πιστευω οτι θα ειναι ενα απο τα μεγαλητερα γεγονοτα στην αγορα των κινητων τη περιοδο των γιορτων.

Elvis

Όμοίως με τον Δημήτρη…

Έχω ήδη συσκευή WP7, γιατί πολύ απλά δεν ήθελα να περιμένω μέχρι τον Σεπτέμβριο(;) ή τα Χριστούγεννα.
Πήρα το HTC Mozart, μία πολύ καλή συσκευή.
Δυστυχώς η MS «πάσχει» στον τομέα του marketing με αποτέλεσμα πολλοί να μην γνωρίζουν το νέο λειτουργικό σύστημα WP7, το οποίο είναι απλά φανταστικό.
Η δουλειά που έχουν κάνει είναι τρομερή.

πετρος

παιδια μην μπερδευετε το συμπιαν^3 με παλιες εκδοσεις ! δηλαδη τι εχετε? ανδροιδ? απαπαπαπα… το T-Mobile G1 ειναι χαλια… ακομα και το hero χαλια ειναι πως εχετε ανδροιδ ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.