Το χάσμα στην τιμή Apple και Samsung smartphones σπάει ρεκόρ στα 465 δολάρια

iphone price, Το χάσμα στην τιμή Apple και Samsung smartphones σπάει ρεκόρ στα 465 δολάρια

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Strategy Analytics, το χάσμα στην τιμή μεταξύ Apple και Samsung smartphones είναι μεγαλύτερο από ποτέ. Για την ακρίβεια έσπασε ρεκόρ φτάνοντας στα 465 δολάρια. Η μέση τιμή πώλησης μετξύ iPhone και Samsung LTE smartphones ήταν στα 400 δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2016.

Η Strategy Analytics εκτιμά ότι την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, η μέση τιμή πώλησης του iPhone στις ΗΠΑ ήταν στα 692 δολάρια, ενώ τα smartphones της Samsung πωλούνταν στα 227 δολάρια.

Να σημειωθεί ότι στην έρευνα δεν συμμετείχαν τα Samsung Galaxy S8/S8+, καθώς κυκλοφόρησαν μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2017. Επιπλέον, η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο που οι πωλήσεις των Samsung Galaxy S7/S7 edge ήταν ιδιαίτερα καλές, αλλά παράλληλα λάμβανε χώρα η απόσυρση του Samsung Galaxy Note 7 και η Samsung επικεντρώθηκε στην παραγωγή πιο low-end συσκευών.

Ωστόσο, η Strategy Analytics θεωρεί πως αυτό δεν είναι κάτι προσωρινό και ότι το χάσμα μεταξύ των δυο εταιρειών θα διευρυνθεί. Από το 2012 η μέση τιμή πώλησης της Apple έχει ανέβει από τα 600 δολάρια σχεδόν στα 700, ενώ τα κινητά της Samsung έχουν πέσει από τα 438 δολάρια, περίπου στα 200 δολάρια.

Η διαφορά μεταξύ των δυο εταιρειών μπορεί να είναι εντυπωσιακά μεγάλη, όμως μην ξεχνάμε ότι βασίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες. Το πιο οικονομικό μοντέλο που έχει η Apple είναι το iPhone SE, το οποίο κάθε άλλο παρά φθηνό είναι, ενώ η Samsung έχει από low-end μέχρι ναυαρχίδες των 700+ δολαρίων.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasiliS7edge

Μαγκιά της Apple. Όχι σαν τα κινεζομανιταρα που βγαίνουν στην αγορά για 5€ κέρδος για να πάρουν μερίδιο. Αυτές δεν είναι επιχειρήσεις ιδρυματα είναι. Αυτό βέβαια βολεύει τους καταναλλωτες αλλά καταστρέφει την επιχειρηματικοτητα και κατά συνέπεια την παγκόσμια οικονομία..τι λέω τώρα ε?

Ioannis

εμενα σαν καταναλωτη με ενδιαφερει η τελικη τιμη του προιοντος ειδικα τα τελευταια 3 χρονια που εχουμε ¨καταλαβει¨ κριση. Οταν εχεις συγκεκριμενο Budget χρηματων δεν κοιτας τιποτα αλλο παρα να αγορασεις καποιο προιον πχ ενα κινητο σε καλη τιμη. τωρα αυτο το χασμα που υπαρχει αναμεσα στις 2 εταιριες ειναι δικαιολογημενο διοτι αν συγκρινεις πχ το s8+ με το 7plus θα καταλαβεις οτι παρ ολο που η τιμη ειναι παραπλησια σχεδον η αποδοση του 7plus σε επιδοσεις και στο κομματι της φωτογραφιας ειναι ανωτερη απο το πολυ καλο βεβαια s8+ ενω το s8+ υποτιθεται πως εχει καλυτερη οθονη ενω στους αλλους τομεις ειναι πανω κατω τα ιδια. Τωρα αν παρεις καποιο κινητο των 200 ευρω αστο εκει εισαι πολυ πισω οποτε αυτο το τιμολογιακο χασμα υπαρχει γιατι οτι πληρωσεις παιρνεις

Beowolf Ahates

Η μέση διάφορα, τιμής πώλησης….όχι η μέση τιμή πώλησης.

Γιάννος

@VasiliS7edge

Είσαι σίγουρος ότι ζεις στην Ελλάδα αγόρι μου? Εσείς που δεν υπολογίζετε καθόλου τα φράγκα για smartphone, είστε ένα 10% του πληθυσμού, και από αυτό ένα 3% θα επιλέξει φρέσκια ναυαρχίδα της Samsung. Οι υπόλοιποι θα πάρουν Apple. Επίσης οι Κινέζικες εταιρείες δουλεύουν με φυσιολογικά ποσοστά κέρδους, σε αντίθεση με τη Samsung που δουλεύει με υπερβολικά υψηλά ποσοστά κέρδους πλέον. Συνέχεια ψέματα και προπαγάνδα διαβάζω από σένα φίλε.

boskosprobatwn

ρε παιδιά καλήμερα κάθεστε και τσακώνεστε για δυο εταιρίες που εσείς τις πληρώνετε για να αγοράζετε τα smartphone τους δεν σαν πληρώνουν τελικά έχετε γίνει όλοι πρόβατα των εταιριών
σταματήστε να ασχολείστε με τι κάνει ο καθένας και κοιτάξτε τον εαυτό σας επιτελούς ο καθένας μπορεί να αγοράζει ότι θέλει και ναι το θεωρό μεγάλη κοροϊδία τα 600 ευρω ενός samsung και τα 1000 ευρω ενός iphone προτειμω Κινέζους πλέωνγιατί βγάζουν ναυαρχίδες στα 400 ευρω και μπορεί και φτηνότερα και εχουν ολα τα καλουδια των μεγάλων εταιριών γιατι να πάρω λοιπόν ένα πολύ ακριβό τηλέφωνο και να φοβαμε μην το σπάσω και μου κοστίσει η επισκευή του πανάκριβα εξάλλου όλοι τα κινητά τα χρησιμοποιούμε για selfies και social media άντε και κανένα παιχνιδάκι όποτε με 250 ευρό άντε μέχρι 300 το πολύ παίρνεις κινητα που σε καλύπτουν σε αυτές τις ανάγκες με το παραπάνω για 2 με 3 χρόνια δηλαδη τι αλλο κανετε εσεις με τα samsung σας και τα iphone σας ???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.