5 χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις gaming smartphone

gaming smartphone, 5 χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις gaming smartphone

Η αγορά smartphone είναι μεγάλη υπόθεση, ειδικά όταν πρόκειται να επενδύσουμε ένα μεγάλο ποσό για την απόκτηση κάποιου flagship ή gaming έξυπνου τηλεφώνου. Οπότε, ποια είναι τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέχουμε όταν κάνουμε έρευνα αγοράς για ένα gaming smartphone;

Ισχυρός επεξεργαστής και GPU

Τα δύο βασικότερα στοιχεία ενός gaming smartphone είναι ο επεξεργαστής και η GPU που διαθέτει. Πρέπει και τα δύο να έχουν υψηλές επιδόσεις και κατά προτίμηση το SoC να είναι τελευταίας γενιάς.

Ένας ισχυρός επεξεργαστής με μία δυνατή GPU προσφέρουν καλύτερο rendering και πιο ομαλά γραφικά. Έχουν την δυνατότητα να τρέχουν με άνεση και τα πιο απαιτητικά παιχνίδια προσφέροντας καλά frame rates.

Επιπλέον, οι flagship επεξεργαστές συνήθως προσφέρουν καλύτερη διαχείριση των πόρων του συστήματος και είναι σαφώς πιο αποδοτικοί ενεργειακά, σε σύγκριση με mid-range και low-end chips.

Τέλος, η μνήμη RAM παίζει κάποιο ρόλο, αλλά όχι τόσο σημαντικό όσο φαντάζονται κάποιοι. Οπότε τα 8GB και 12GB που βάζουν οι περισσότεροι κατασκευαστές είναι αρκετά.

Οθόνη

Όλοι γνωρίζουμε ότι η οθόνη παίζει μεγάλο ρόλο, ειδικά όταν μιλάμε για ταινίες και παιχνίδια. Πλέον βρίσκουμε gaming smartphone με οθόνες που έχουν ρυθμό ανανέωσης 144Hz, όπως το RedMagic 5G. Ωστόσο, και τα 120Hz που προσφέρουν οι περισσότεροι κατασκευαστές θα μας καλύψουν.

Σημαντικό ρόλο επίσης παίζουν η υποστήριξη HDR και φυσικά η ταχύτητα απόκρισης. Είναι σημαντικό η οθόνη να αποδίδει σωστά τα γραφικά και να ανταποκρίνεται όσο το δυνατόν πιο άμεσα στο άγγιγμα.

Μπαταρία

Ιδιαίτερα σημαντικό κριτήριο για την αγορά ενός gaming smartphone είναι η χωρητικότητα της μπαταρίας και οι τεχνολογίες φόρτισης που υποστηρίζει. Τα περισσότερα gaming smartphones της αγοράς έχουν μπαταρία 5.000mAh και υποστηρίζουν ταχυφόρτιση.

Ο συνδυασμός ενός flagship επεξεργαστή που είναι αποδοτικός ενεργειακά, με μία μεγάλη μπαταρία που φορτίζει γρήγορα, είναι το όνειρο κάθε gamer εν κινήσει.

Δυνατότητες σύνδεσης

Μπορεί το 5G να κάνει τώρα τα πρώτα του βήματα, αλλά υπάρχει το 4G LTE και τα ασύρματα δίκτυα. Οι flagship επεξεργαστές υποστηρίζουν dual-band Wi-Fi, 5G και 4G. Αντίστοιχα, υπάρχουν mid-range SoCs που προσφέρουν ποικίλες δυνατότητες σύνδεσης.

Πέρα από τον επεξεργαστή, μεγάλο ρόλο παίζει και το software. Οι περισσότερες εταιρείες που βγάζουν gaming smartphone φροντίζουν ώστε να μπορούν να εναλλάσσουν αυτόματα τη σύνδεση μεταξύ mobile και Wi-Fi συνδέσεων.

Οπότε, αν θέλουμε να έχουμε σταθερή σύνδεση, χωρίς lag, και μειωμένο ping, καλό είναι να βεβαιωθούμε ότι το smartphone που επιλέξαμε διαθέτει τα απαραίτητα “προσόντα”.

Gaming χαρακτηριστικά

Οι εταιρείες πάντα πρόσθεταν ειδικά χαρακτηριστικά, τα οποία παίζουν τον τελευταίο ρόλο ακόμα και στην αγορά ενός gaming smartphone. Ωστόσο, ένα καλό σύστημα ψύξης είναι πάντα ευπρόσδεκτο γιατί ένας επεξεργαστής που δεν υπερθερμαίνεται λειτουργεί καλύτερα και καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.

Ευπρόσδεκτα είναι και άλλα στοιχεία, όπως η απτική ανάδραση, ειδικά κουμπιά, LED φωτισμός, και τα λοιπά.

Σύνοψη

Όπως διαπιστώνουμε παραπάνω, τα ειδικά gaming χαρακτηριστικά δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο, τουλάχιστον όσο παίζει το βασικό hardware. Για να μπορείς να παίζεις παιχνίδια εν κινήσει δεν χρειάζεται απαραίτητα να αγοράσεις gaming smartphone, αρκεί και ένα flagship ή mid-high έξυπνο τηλέφωνο με αξιόλογο hardware.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
νωντας

Αsus rog II και ξερο ψωμι..το συστηνω ανεπιφυλακτα,εχει φτηνυνει και τωρα..μια χαρα αγορα!!

dem

καλα και τα 700 ευρω δεν ειναι και λιγα…….

Tech exper

Black shark 3 pro!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.