Τεχνητή Νοημοσύνη κάνει τις φωτογραφίες του κινητού σας επαγγελματικές

AI DSLR smartphone, Τεχνητή Νοημοσύνη κάνει τις φωτογραφίες του κινητού σας επαγγελματικές

Το phancer αποτελεί προϊόν τεχνητής νοημοσύνης των ερευνητών του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Όρασης του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, το οποίο έχει εκπαιδευτεί ώστε να κάνει τις εικόνες από το κινητό σας να μοιάζουν σαν να έχουν ποιότητα DSLR.

Το phancer κάνει χρήση των νευρωνικών δικτύων για να βρει πως πρέπει να είναι η εικόνα που τραβήξατε με το κινητό σας και να την προσαρμόσει ανάλογα.

Για την εκπαίδευση, οι ερευνητές έδειξαν στο σύστημα βαθιάς μάθησης φωτογραφίες από την ίδια σκηνή, οι οποίες τραβήχτηκαν χρησιμοποιώντας ένα smartphone και μια DSLR. Ο αλγόριθμος φάνηκε να λειτουργεί αλλά μπορεί να βελτιώσει μόνο την ποιότητα του συγκεκριμένου smartphone.

Αυτό οδήγησε σε ένα πιο εξελιγμένο σύστημα όπου το νέο δίκτυο χρειάζεται να δει μόνο δύο σετ εικόνων από διαφορετικές κάμερες για να καταλάβει πώς να εφαρμόζει την ποιότητα της εικόνας από τη μία κάμερα στην άλλη. Με άλλα λόγια, το phancer υπόσχεται ότι μπορείτε να του δώσετε οποιαδήποτε φωτογραφία και να λάβετε αποτελέσματα, τα οποία είναι συγκρίσιμα με αυτά μιας DSLR κάμερας.

Βέβαια, τα αποτελέσματα δεν είναι πάντοτε ιδανικά. Για παράδειγμα, στην κεντρική εικόνα, παρόλο που τα χρώματα στην αριστερή εικόνα -η οποία είναι μετά την επεξεργασία του ΑΙ- είναι αισθητά καλύτερα από την θαμπή αρχική εικόνα, εντούτοις, διακρίνεται και μια πρασινωπή απόχρωση. Σε άλλα δείγματα, παρόλο που οι εικόνες είναι πιο ζωντανές, φαίνεται ότι χάνουν κάποιες λεπτομέρειες.

Ωστόσο, σε γενικότερο πλαίσιο, το εργαλείο φαίνεται να επιτυγχάνει τον στόχο του, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείται με παλαιότερα κινητά ή κινητά με μέτρια τεχνολογία. Πάντως, το μόνο που δεν μπορεί να κάνει είναι να προσθέσει λεπτομέρειες που δεν “υφίστανται”. Έτσι, αν το κινητό του χρήστη δεν αποδίδει καλά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, δεν πρόκειται να προστεθούν πληροφορίες που λείπουν.

Αυτό όμως που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι ότι αποτελεί μια καλή αρχή ώστε στο μέλλον τα νευρωνικά δίκτυα να διορθώνουν αυτόματα τις συνθήκες, δίνοντας στον χρήστη το αποτέλεσμα που επιθυμεί. Μπορείτε να δοκιμάσετε το phancer εδώ.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Αυτό που βλέπω εγώ και στο σάιτ τους, είναι ότι μια καλή φωτογραφία το πρόγραμμμα την ξεθωριάζει και χάνονται λεπτομέρειες και στις περισσότερες περιπτώσεις η φωτογραφία είναι πολύ καλύτερη πριν την *πειράξει το AI… τα υπάρχοντα προγράμματα αυτά που κάνουν αυτόματα τις βασικές διορθώσεις όταν εισάγεις μια φωτογραφία όπως DxO ή Luminar τουλάχιστον αυτά δουλεύω το αρχικό αποτέλεσμα είναι πολύ ανώτερο .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Internet AI Apple safari

iOS 18: Η Apple θέλει να βάλει browsing assistant με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στο Safari

H Αpple θέλει να κάνει κάτι για να ξεχωρίσει το Safari από το Chrome, το Arc, το Edge, το Opera, τον Firefox και τους άλλους ανταγωνιστές.

Software AI featured Google

Google Photos: Τα εργαλεία επεξεργασίας με τεχνητή νοημοσύνη διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες χωρίς συνδρομή

Η Google ανακοίνωσε ότι τα εργαλεία που υποστηρίζονται από AI στο Google Photos θα είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την εφαρμογή.