Alcatel Idol 4S: Έρχεται σε ευρωπαϊκές χώρες το Windows 10 smartphone

Το Alcatel Idol 4S είναι ένα Windows 10 mobile smartphone έτοιμο για την VR εποχή και ένα από τα ελάχιστα νέα μοντέλα που βλέπουμε να ανακοινώνονται με το mobile OS της Microsoft.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν λίγο πριν το τέλος του 2016, αλλά περιορίστηκε στις ΗΠΑ, όπου διατέθηκε από την T-Mobile με τιμή στα 469 δολάρια.

Αρχικά η Alcatel Γαλλίας είχε δηλώσει ότι το κινητό δεν θα έρθει Ευρώπη, όμως η εταιρεία φαίνεται να άλλαξε γνώμη. Επιβεβαιώθηκε ότι οι πρώτες χώρες στις οποίες θα κυκλοφορήσει το Alcatel Idol 4S είναι Γαλλία, Τσεχία και Σλοβακία.

Η Windows 10 Mobile έκδοση του Alcatel Idol 4S διαθέτει οθόνη 5.5 ιντσών AMOLED full HD (1080p) και έρχεται μαζί με VR Goggles στο κουτί. Φορά επεξεργαστή Snapdragon 820, μνήμη RAM 4GB RAM και ενσωματωμένη μνήμη 64GB με δυνατότητα επέκτασης έως 256GB. Η κάμερα είναι 21 Μegapixel με PDAF (phase detection autofocus), dual-LED flash και 4K video recording.

Η τιμή του για την Ευρώπη δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά η Android έκδοση είναι γύρω στα 385 ευρώ.

Alcatel Idol 4S w10 europe, Alcatel Idol 4S: Έρχεται σε ευρωπαϊκές χώρες το Windows 10 smartphone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vasilist

Φοβάμαι και μόνο που ακούω τις λέξεις Windows 10 mobile, έχω πολύ κακές εμπειρίες από το 640xl με κολλήματα σε κάμερα και λειτουργικό .

Πέτρος Π

@Vasilist : Πολύ κακώς φοβάσαι… Αν δοκιμάσεις τα εξαιρετικά 950 ή 950XL (αυτή τη στιγμή έχει 250 €….) θα δεις πόσο απροβλημάτιστα είναι, και πόσο πιο όμορφα από τα Android… Έχουν την καλύτερη κάμερα σε κινητό αυτή τη στιγμή, και το λειτουργικό απλά πετάει.. Η ενοποίηση που έχουν πετύχει μεταξύ επαφών, ημερολογίου, fb, κλπ κλπ δεν υπάρχει πουθενά στο Android…

Στο θέμα μας αυτό το Alcatel πρέπει να είναι κορυφή με αυτά τα speks! Μακάρι να έρθει και προς τα εδώ!

Impressive-Instant

Δείχνει εξαιρετικό σε εμφάνιση και τεχνικά χαρακτηριστικά. Το λειτουργικό από την άλλη είναι μια χαρά για όλα τα βασικά. Επιτέλους μια αξιόλογη πρόταση πλην της Microsoft.

Γιάννης

Εύχομαι στ’ αλήθεια να γίνει κάποιο θαύμα (αν και πολύ δύσκολο) ώστε να επανέλθει η Microsoft στο παιχνίδι των smartphones. Κανέναν δε συμφέρει ο αφανισμος ενός λειτουργικού, γιατί αυτό οδηγεί σε αύξηση των τιμών από τους ανταγωνιστές.

thanoik

Καλό αλλά Alcatel….περιμένω και άλλες εταιρείες να μπούνε στο windows 10 π.χ Nokia

Nickolas

Πολύ ωραίο κινητό και με καλή τιμή αν έρθει στα 385, φαντάζομαι και το λειτουργικό θα πηγαίνει σφαίρα, αλλά ακόμη και γω με το 950 που αγαπώ Windows 10 δε θα το πρότεινα.

Δυστυχώς η Microsoft δε λέει αν θα κρατήσει το Windows 10 mobile ή αν θα συνεχίσει με την desktop έκδοση από τη στιγμή που το λειτουργικό θα υποστηρίζει arm επεξεργαστές, οι developers οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται και όσοι ενδιαφέρονται δε βλέπω να βγάζουν άκρη. Αποτέλεσμα δε φτιάχνονται universal εφαρμογές ακόμη και με την πολύ μεγάλη βάση χρηστών που ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια, σου λέει γιατί να παιδεύομαι αν θέλουν θα χρησιμοποιήσουν τον browser. Στην Build το Μάιο ίσως μάθουμε που το πάει το θέμα αλλά και πάλι χλωμό το κόβω.

Σταυρος Χρι

Πολυ δυνατό και πολυ όμορφο φαινεται…. Με Windows 10 θα πηγαίνει σφαίρα..

Panos7GR

thanoik: Εισαι κι εσύ από αυτούς που κοιτάνε μάρκες, ε; Συλλυπητήρια!!
Καλά εσύ περίμενε Nokia χαχαχα Boύλιαξε εξαιτίας των προβληματιών Windows και εσύ περιμένεις τώρα που ξαναπήρε το brand name στα χέρια της να κάνει το ίδιο λάθος;

@Πετρος Π: “Έχουν την καλύτερη κάμερα σε κινητό αυτή τη στιγμή”, αυτό μόνο Windows fanboys το υποστηρίζουν. Γιατί DxOMark και απλοί καθημερινοί χρήστες άλλες συσκευές βλέπουν να έχουν καλύτερες κάμερες.

Σχετικά με το άρθρο: Μέγα λάθος ήταν από την αρχή της Alcatel να μην το διαθέσει στην Ευρώπη. Τα Windows for Mobile οι Ευρωπαίοι τα είχανε αγκαλιάσει. Τα ποσοστά που παρουσίαζε η MS παλαιότερα φαινόταν ξεκάθαρα οτι η ευρωπαϊκή αγορά ήταν πιο θερμή με το λειτουργικό της, ίσως να έπαιζε και ρόλο σε αυτό και η Nokia βέβαια με το συναισθηματικό δέσιμο που έχουμε οι Ευρωπαίοι μαζί της. Πάντως το κινητό αξίζει φοράει ότι τελευταίο σε hardware σε σχέση με τους άλλους των Windows, έχει VR υποστήριξη και μάλιστα στο κουτί συμπεριλαμβάνει VR γυαλιά και είναι μακράν το ομορφότερο Windows smartphone που κυκλοφόρησε ποτέ.

alexis touba

Οντως ειναι ωραια συσκευη και καλη τιμη.Και το νοκια 950xl ειναι συσκευαρα αλα μονο που ειναι windows αυτο κ μονο με κανει να μη το εμπηστευτω.Αν το παρω και δεν εχω επιλογες πολες σε playstore οπως στο android και ξενερωσω μετα τι γηνεται??Οποτε ταποφευγω.Αν βγαζανε το 950χΙ με android ανετα το χτυπαγα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Alcatel Alcatel Android Smartphones

Alcatel 1: Αξιόπιστη απόδοση για ατελείωτη ψυχαγωγία με τιμή από 59 ευρώ

Το Alcatel 1 δημιουργήθηκε με γνώμονα την εξασφάλιση της έξυπνης και εύκολης εμπειρίας του χρήστη και τρέχει Android Go.

Smartphones featured Windows 10 Mobile Windows 8.1

Χρήση Windows 10 Mobile smartphone το 2020; Καμία ελπίδα…

Η εμπειρία μας με μία εβδομάδα χρήσης smartphone με Windows 10 Mobile και οι περιπέτειες με ένα νεκρό OS.

Software featured Windows 10 Mobile Windows Phone

Windows Phone: Ο τρίτος παίκτης smartphone OS που τα παράτησε [Fails]

Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για τα Windows Phone, μία χαμένη προσπάθεια της Microsoft να μείνει στο χώρο των mobile λειτουργικών.

Games Android Gear VR iOS

Minecraft: Τέλος υποστήριξης GearVR, Windows 10 Mobile και άλλων

Αν είστε συνδρομητές της υπηρεσίας Realm σε κάποια από τις παραπάνω πλατφόρμες, θα πρέπει να ζητήσετε refund μετά το τέλος της υποστήριξης.