SIC: Προβλέπεται 19% άνοδος της Apple και στασιμότητα της Samsung

Τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνων που έχουν δημοσιεύσει μέχρι σήμερα Apple και Samsung έχουν δείξει ότι για την μια ήταν μια πολύ δυνατή χρονιά σε αριθμούς πωλήσεων, αλλά όχι και για την δεύτερη. Οι αναλυτές της Shinhan Investment Corporation εκτιμούν ότι για το 2015 η Samsung έχει χάσει σημαντικό έδαφος έναντι της Apple.

Εκτιμάται ότι οι αποστολές iPhone αυξήθηκαν το 2015 κατά 19% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ η Samsung θεωρείται ότι θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Για την ακρίβεια οι αποστολές της λέγεται ότι θα αγγίξουν τα 318 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2015, μόλις 0.95% αύξηση σε σχέση με το 2014.

Τα ποσοστά αυτά δεν θυμίζουν σε τίποτα εκείνα προηγούμενων ετών, όπως για παράδειγμα το 2012 όπου οι αποστολές της αυξήθηκαν κατά 131% σε σύγκριση με το 2011, και 44.4% το 2013.

Παρά τους αριθμούς και τις προβλέψεις, η Samsung μέσα στο 2015 έκανε σημαντικά βήματα και αλλαγές στο design, τομέας στο οποίο της είχε ασκηθεί έντονη κριτική τα προηγούμενα χρόνια. Αντί για πλαστικό χρησιμοποίησε γυαλί και μέταλλο στα νέα Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 edge, Samsung Galaxy S6 edge+ και Samsung Galaxy Note 5, έβαλε δικούς της επεξεργαστές Exynos 7420, UFS 2.0 ενσωματωμένη μνήμη ενώ είναι ο μόνος κατασκευαστής που χρησιμοποιεί κυρτή οθόνη.

Ωστόσο, τα παραπάνω μάλλον δεν ήταν αρκετά για να αντιμετωπίσει τον σκληρό ανταγωνισμό από τους Κινέζους και τα νέα μεγαλύτερα iPhone 6 και iPhone 6 Plus. Την ώρα που η Samsung ζορίζεται με τις πωλήσεις, η Apple λέγεται ότι έχει πολύ μεγάλη ζήτηση για τα προσφάτως ανακοινωμένα iPhone 6s και iPhone 6s Plus που κυκλοφορούν από 25 Σεπτεμβρίου στις πρώτες χώρες.

Μένει να δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της για να μείνει σε κυρίαρχη θέση στην παγκόσμια αγορά smartphones. Τι θεωρείτε ότι πρέπει να κάνει η Samsung στο εξής και τι ήταν αυτό που την έφερε στην δύσκολη θέση;

SIC: Προβλέπεται 19% άνοδος της Apple και στασιμότητα της Samsung, SIC: Προβλέπεται 19% άνοδος της Apple και στασιμότητα της Samsung

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΓιαννηςΡ

Για να αρχισουν να ριχνουν λιγο το κεφαλι με τις τιμες εκει στην σαμσουνγκ γιατι πολυ το ξεφτυλισαν.Την ειδαν apple…

gkoros247

Μόνο Apple ρε τίποτα άλλο όλες οι άλλες εταιρίες είναι παράρτηματα τους!!!!

txds

δες τι προσφερε φετος η samsung και τι προσφερε η apple .
αν καποιος πρεπει να ριχνει το κεφαλι , ολοι ξερουμε ποιος ειναι…

Max91

@ΓιάννηςΡ.
Γιατί δεν κατάλαβα τι έχει η Apple και είναι δικαιολογημενες οι τιμές της? Ότι όλες οι εταιρείες το παράκαναν για να μην πω τίποτα άλλο Ναι συμφωνώ με αυτό.

Κώστας Βλαχάκης

Παιδια, έχουμε αναγκαστεί να σβήσουμε προκλητικά σχόλια που δεν βοηθάνε στην ομαλή διεξαγωγή της συζήτησης και προσβάλουν τα άλλα μέλη της κοινότητας.

Παρακαλώ διαβάστε ξανά τους Όρους Χρήσης του Techblog https://techblog.gr/disclaimer

Nick

Καλά λέει ο Κώστας ρε παιδιά της Samsung καλά λέει ηρεμία…άλλωστε της αξίζει να είναι 2η γιατί την είδαν και πολύ μαμαω να αφαιρούν την SD να αντιγράφουν την apple σε όλα και να πουλάνε τόσο ακριβά καμιά εταιρεία δεν έβγαλε την sd από Android αυτό είναι σκάνδαλο και μην ακούτε για σταθερές πωλήσεις έχει πέσει πολύ…

Κώστας Βλαχάκης

Nick, “Καλά λέει ο Κώστας ρε παιδιά της Samsung” υπονοούμενο είναι αυτό για εμένα? Ή κατάλαβα λάθος?

Agnostos13

Η Apple δεν προκειται να ριξει τις τιμες της (δυςτυχως για εμας) καθως η πολιτικη της ειναι να πουλαει premium προιοντα. Και το premium συνεπαγεται με το ακριβοπληρωμενο…
Δεν το εκανε αλλωστε οταν οι πωλησεις στα Mac ηταν 0,5% των PC…θα το κανει τωρα;

tarif16

τα μήλα δεν με αφορούν,ας τα πουλάνε 2000 ευρώ.
η samsung όμως το τερμάτισε με τις τιμές….παρασέρνει όμως έτσι στο χορό και τους υπόλοιπους.!!!
να βγάλουν,δεν λέω,αλλά βαράνε δις στις πλάτες μας και στην αφέλειά μας και στο πάθος μας για την τεχνολογία.
όταν η samsung ζητάει 700-800-900 ευρώ για μια τοπ συσκευή,σου βγαίνει μετά ο κινέζος στα 500 και λογίζεται και φτηνός….να δώσω 500 να πάρω zte παράδειγμα,χωρίς να θέλω να θίξω την zte..συγγνώμη,αλλά δεν θα πάρω.
περσινό ξινό σταφυλάκι μέχρι 300 ευρώπουλα,αν βέβαια πουλήσω το προπέρσινο…δηλαδή μια διαφορά μέχρι 150 ευρώ τον χρόνο.

dimitrinho

Μακαρι η apple φετος να καταφερει να κανει τις δεκαπλασιες πωλησεις σε σχεση με περυσι γιατι το αξιζει

Nick

Κατάλαβες λάθος Κώστα λέω ηρεμία για να συμβάλουν στην ομαλότητα της συζήτησης…γιατί μερικές φορές σχολιάζουν κάποιοι με άσχημες λέξεις και δυναμιτίζει την όλη ατμόσφαιρα αυτό…

Nick

Ε δεν θα πεθάνουμε τώρα και για εταιρείες…ούτε μέτοχοι είμαστε σε καμία από αυτές. Το μόνο που μπορούμε να πούμε σαν καταναλωτες την γνώμη μας όμορφα ππλιτισμενα.

Ekimolaos

@Κώστας Βλαχάκης
Όχι Κώστα, το παιδί προφανώς εννοεί πως έχεις δίκιο που σβήνεις γιατί τα παιδιά που γράφανε για την Samsung τό’χανε παρακάνει.

Καλά το θέμα με τις τιμές όντως έχει παραγίνει, αλλά εκτός τις άρρωστες τιμές της και την αφαίρεση της SD (για την μπαταρία θα γινόταν αργά ή γρήγορα), σημαντικό ρόλο έπαιξε σίγουρα το απαράδεκτο RAM management για τις χάλια πωλήσεις της Samsung. Από εμφάνιση το κινητό είναι στολίδι και από κάμερα απ’τα καλύτερα. Αλλά δεν έχει multitasking… Δηλαδή τι σκεφτόντουσαν; “Θα φτιάξουμε εμφάνιση και αυτό ήταν”;; Σκατά τα κάνανε…

Όπως είχε γράψει και ο NLS σε άλλο post, θα συσυμφωνήσω μαζί του, πραγματικά το 2015 ήταν άθλια χρόνια από θέμα smartphones… Ένα με έψησε εμένα, το moto X Style, που στα 32GB με premium backing από μετατροπή δολαρίου έβγαινε 422€. Τιμή Γερμανίας για 32GB πλαστικό: 499€… Πλάκα είχε το 2015, δεν μπορώ να πω!

Κώστας Βλαχάκης

Nick, Εντάξει man, απλά ήταν έτσι μονοκόματη η φράση και την διάβασα διαφορετικά από αυτό που εννούσες. Sorry.

VasilisA3

Η Samsung δεν θα ρίξει της τιμές γιατί αυτά που προσφέρει έχουν μεγαλύτερη αξία από το retro iPhone. Και γιατί να την δει Apple δεν έχει ανάγκη, έχει και αυτή τεριαστιο brand. Το λάθος της ήταν ότι είχε σε πολύ φτηνές συσκευές το σήμα της και αυτό στίγματησε και της ναυαρχίδες. Αυτο όμως αλλάζει.

Alexander

Τι να το συζητάμε για Samsung Galaxy η IPhone, το καλύτερο κινητό με την διαφορά έβγαλε τώρα η Sony, Xperia Z5 Premium δεν έχει ανταγωνισμό, και είναι μακράν το καλύτερο σε θέμα αυτονομίας. Θα το πουλήσω μου θαινετε το Galaxy s6 που πήρα πρόσφατα, καλό κινητό ,αλά αυτή η κατάσταση να είσαι μόνιμα στην μπριζα δεν παλεύετε!

mot's m

ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΓΡΆΦΕΤΕ ΣΑ ΒΕΛΤΙΏΣΕΙΣΤΗΣ ΣΆΜΣΟΥΓΚ, ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΔΙΏΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ SD REMOVABLE BATTERY,ΑΔΙΆΒΡΟΧΟΠΟΙΗΣΗ, ΜΕΓΆΛΗ ΜΠΑΤΑΡΊΑ, FM ΕΊΝΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ. ΤΟ UNIBODY K TO ΓΥΑΛΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΉ ΠΟΥ ΜΠΑΊΝΕΙ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΉ ΘΗΛΉ, ΕΊΝΑΙ ΜΌΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ FASHION ΧΡΉΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΤΟ IPHONE Κ ΤΊΠΟΤΕ ΆΛΛΟ.

fotis note3

Κάθε ένα σπουδαίο spec που έβγαζε η sam ,έδιψψνε εκατομμύρια χρήστες. Εκεί που κάποτε είχε τα πάντα με αποσπωμενης μπαταρίες, κάρτες μνήμης, ράδιο, specs και ταυτόχρονα χαμηλή τιμή, έφτασε να είναι πιο ακριβή με τεράστιες ελλείψεις. Θα της μείνει προίκα το γυαλί κ το unibody κ θα χάσει εκατομμύρια πρώην ορκισμένος χρήστες οι οποίοι σημειωτέον, δύσκολα ξαναγυρίζουν σε μια εταιρία που τους απογοητεύει κ καλά κάνουν. Τα τραγικά λάθη όμως τιμωρούνται.

giannogeorge

Εκτός μιας εβδομάδας που είχα το iPhone 5C, γενικά ποτέ άλλοτε δεν είναι iOS συσκευή. Όμως την μια εβδομάδα που το είχα στην κατοχή μου, μπόρεσα να καταλάβω τι είναι αυτό που τραβάει τους χρήστες προς το iPhone και δύσκολα αλλάζουν σε κάτι άλλο.

Να σας το πω αλλιώς: ποιος θυμάται το Galaxy S5; ποιος θυμάται το iPhone 5S, σε σύγκριση; έχω Samsung αλλά η εν λόγω εταιρεία φέρεται στις ναυαρχίδες τις ως τέτοιες για κανά εξάμηνο και μετά ποιος τις θυμάται. Κάτι που δεν ισχύει για την Apple… Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Γιάννης σε λέω

Κανείς δε σχολίασε αυτό με τους Κινέζους… Δεν είναι μόνο ότι η Samsung αντιγράφει σε ορισμένα σχεδιαστικά σημεία την apple ή ότι την ακολούθησε στην πολιτική της απουσίας κάρτας micro sd, με αποτέλεσμα ο αντιγραφέας να έρθει δεύτερος, είναι και οι Κινέζοι που πουλάνε πλέον πολύ καλά προϊόντα στη μισή ή και στο 1/3 της τιμής που πουλάει η Samsung. Όταν αντιγράφεις τη βασίλισσα των smartphone (apple) και δε ρίχνεις τις τιμές σου ώστε να είσαι ανταγωνιστικός, περιμένεις ν ανέβεις εσύ στο θρόνο των πωλήσεων?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.