Ανακατατάξεις στην ελληνική αγορά smartphones τον Φεβρουάριο

, Ανακατατάξεις στην ελληνική αγορά smartphones τον Φεβρουάριο

Σύμφωνα με πληροφορίες του Techblog και με βάση σχετική έρευνα, για τον Φεβρουάριο, η Xiaomi πέρασε στη δεύτερη θέση σε πωλήσεις (τεμάχια) smartphones στην Ελλάδα για το πρώτο δίμηνο του 2020. Είναι μια εξέλιξη που μοιάζει φυσιολογική με βάση τα γνωστά προβλήματα που έχει η Huawei με τον εμπορικό πόλεμο Κίνας – ΗΠΑ

Στην πρώτη θέση παραμένει η Samsung, ακολουθεί η Xiaomi η οποία πέρασε οριακά την Huawei χάρη στον πολύ καλό για τις πωλήσεις της Φεβρουάριο. Samsung, Xiaomi και Huawei κατέχουν το 76% της ελληνικής αγοράς των smartphones. Αν προσθέσουμε και την Apple , έχει μείνει πολύ λίγος χώρος πλέον για τα παλιά αγαπημένα μας brands που μονοπωλούσαν την αγορά κάποτε όπως η Sony και η Nokia.

Σε τζίρο παραμένει πρώτη η Samsung οριακά πάνω απο την Apple (μοιράζονται περίπου απο 30% του τζίρου) ενώ η Huawei παραμένει ακόμη οριακά πάνω απο την Xiaomi κάτι το οποίο αναμένεται να αλλάξει – λογικά – τους επόμενους μήνες με βάση την εικόνα της αγοράς , αλλά και το γεγονός ότι τα νεα της μοντέλα πλέον δεν διαθέτουν Play Store και αυτό αναμένεται να την επηρεάσει.

Συνολικά η αγορά smartphones κινείται πτωτικά για το πρώτο δίμηνο σε τεμάχια, ενώ είναι οριακά συν στον τζίρο.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το Νο. 1 κινητό σε πωλήσεις (τεμάχια) για τον μήνα Φεβρουάριο ήταν το Samsung Galaxy A10.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panagiotis

Και μονο που ειχαμε best seller το Α10 τα λεει ολα για την Ελληνικη αγορα. Το λεω για αυτους που νομιζουν οτι οι εταιρειες θα κοιταξουν εμας και θα ριξουν τιμες. Επισης, για να λεμε και την αληθεια το μονο κινητο που εβγαλε η huawei με HMS ηταν το mate 30(το οποιο δεν ηρθε καν Ελλαδα). Απο κει και περα οτι κινητο huawei υπηρχε τον Φεβρουαριο στην αγορα ηταν με GMS.

Ιωάννης jb

Σε λιγο θα ειναι και πρώτη μπραβο μας!
ΑΛΛΑ οταν ειναι best seller το a10 τι περιμένεις
Διαβασα την τελευταια αξιολογηση στο skroutz για το συγκεκριμένο μιλάμε ακόμα γελάω!
Το κινητό ειναι απιστευο αλλα εχει 2 μειονεκτήματα!
Κολλαει πολυ στο pubg κ αργει να διαγραψει εφαρμογες!
Οτι να ναι

JR

Επειδή θέλω να γελάσω βρες μας πόσα κινητά πούλησε η Sony , άραγε να είναι στο 0.01% των πωλήσεων ή έπεσε και άλλο στο 0.001%.

νωντας

JR Get a life bro!!

Ιωάννης jb

Έπεσε κ άλλο ναι! πήγε στο 0.00001%.
Τραβα πες το κ στα άλλα παιδάκια της 6ης δημοτικού να γελάσετε και να χαρείτε

Kostas

Εγω αυτό που ξέρω ειναι οτι απο τότε που έγινα Sony man εχω βρει την ΥΓΕΙΑ μου.Απο Sony Ericsson arc s και το Xperia z1 έως τωρα Xz premium και το νέο μου Xperia 5 το μονο που εχω να πω ειναι οτι θα ξαναπάρω Sony…..και οχι μονο κινητά.

Ιωάννης jb

Sony μόνο!
Φοβερή εταιρία!
Xperia xzp…
(Πιο πριν xperia arc, t, z2, xz1)
+
55αρα full array μοντέλο 18 με κουμπωμένο ps4 pro κ home cinema n9200!
Ότι πρέπει γιαυτες τις δύσκολες ώρες που πρέπει να είσαι κλεισμένος όλη μέρα σπίτι

R10

Γενικά η Samsung πουλάει χαρχαλια τηλέφωνα mid range και low.. Δεν αξίζουν μια και όλα κολλάνε κάπου αφού βάζει κατι exynos πεθαμένους. Κ εγώ Sony μόνο έχω πιάσει γενικά πολλά τηλέφωνα άλλη η ποιότητα της Sony ξεχωρίζει και επίσης δεν μοιάζει με τα υπόλοιπα εκεί έξω.. Από εποχή Sony Ericsson και συνεχίζουμε.(Xperia S, X, Xz1, Xz3) και σε τιμαρες.. Χάχα Ιωάννης jb το κούμπωσες καλά το σύστημα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.