Αναστέλλεται η παραγωγή των iPhone στην Ινδία λόγω του lockdown

, Αναστέλλεται η παραγωγή των iPhone στην Ινδία λόγω του lockdown

Η κυβέρνηση της Ινδίας ανακοίνωσε το lockdown 1.3 δισεκατομμυρίων κατοίκων της χώρας στις προσπάθειές της να μειώσει την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η παραγωγή των iPhone στην Ινδία έχει ανασταλλεί ως αποτέλεσμα των αποφάσεων της κυβέρνησης.

Foxconn και Wistron είναι δύο από τους κατασκευαστές iPhone με εργοστάσια στην Ινδία τα οποία θα σταματήσουν και αυτά να λειτουργούν, της Foxconn θα παραμείνει κλειστό έως τις 14 Απριλίου ενώ της Wistron, η οποία κατασκευάζει βασικά εξαρτήματα για τα iPhone σταματάει μεν η λειτουργία του δεν ανακοινώθηκε όμως μέχρι πότε.

Στις αρχές την εβδομάδας έγινε γνωστό ότι και η Samsung προχώρησε στην αναστολλή της λειτουργίας του μεγαλύτερου εργοστασίου της παραγωγής smartphones στην πόλη στην περιοχή Noida της Ινδίας ενώ και η LG έκλεισε το δικό της εργοστάσιο στην συγκεκριμένη περιοχή.

Από το lockdown στην Ινδία δεν θα μπορούσαν να μην επηρεαστούν και μεγάλα λανσαρίσματα όπως αυτό του Xiaomi Mi 10 Pro το οποίο θα καθυστερήσει κάποιες εβδομάδες.

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.