Sony Xperia XZ: Ξεπούλησε μέσα σε 45 λεπτά προ-παραγγελιών [Ταϊβάν]

Κατά τη διάρκεια της IFA 2016, η Sony ανακοίνωσε επίσημα τη ναυαρχίδα Sony Xperia XZ, η κυκλοφορία της οποίας αναμένεται να γίνει τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου. Στη Μ. Βρετανία ξεκίνησαν οι προ-παραγγελίες όπως και στην Ταϊβάν όπου τα πήγε πολύ καλά.

Για την ακρίβεια, χρειάστηκαν μόλις 45 λεπτά για να ξεπουλήσουν οι προ-παραγγελίες του Sony Xperia XZ στην Ταϊβάν (την πατρίδα της HTC). Η προσφορά των προ-παραγγελιών περιλαμβάνει charging dock, 16GB USB-C storage connector και δυο θήκες, κάτι που φαίνεται να ήταν αρκετό για να ξεπουλήσει η Sony.

Θα υπάρξει και ένα δεύτερο κύμα παραγγελιών όπου η Sony θα δώσει ένα ζευγάρι Bluetooth ακουστικών (SBH70) και έναν επιπλέον χρόνο εγγύησης σε όσους κάνουν την παραγγελία τους πριν ξεκινήσουν οι πωλήσεις τον Οκτώβριο.

Το Sony Xperia XZ ενσωματώνει οθόνη 5.2 ιντσών 1080p LCD, επεξεργαστή Snapdragon 820, μνήμη RAM 3GB, ενσωματωμένη μνήμη 32/64GB. Διαθέτει πιστοποίηση IP68 για να μπορεί να αντέχει νερό και σκόνη, η κάμερα είναι 23 Megapixel με 4K video και η εμπρόσθια κάμερα 13 Megapixel. Στην παγκόσμια έκδοση υπάρχει αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά όχι στις ΗΠΑ.

sony xperia xz, Sony Xperia XZ: Ξεπούλησε μέσα σε 45 λεπτά προ-παραγγελιών [Ταϊβάν]5

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

58 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giotoball

Sony = Σταθερή αξία

Gvirginia

Μακάρι να λέγανε (όλες οι εταιρείες) την ποσότητα που είχαν για προπαραγγελία. Θα μπορούσα και εγώ -σαν εταιρεία- να έχω 5 μονάδες και να πω “Ξεπούλησα! Έχει γίνει χαμός!!!”.

jim

Έτσι!

Giorgos

Και εγώ θέλω να το αγοράσω, μετά το z3 που έχω και έκλεισε πια 2+ χρόνια είναι καιρός να αλλάξω, ξέρει κανείς ποτέ κυκλοφορεί ακριβώς ? Γιατί Οκτώβριος είναι και η 1 αλλά και η 31.

Ν.τ.

Το άσχημο που είναι.

thanoik

Το κινητακι φαίνεται μπόμπα πάντως,αρκεί να έχει υποστήριξη στα updates και για τιμή δεν το κόβω κάτω 👇 των 750€

lneam

Αξιο αποριας ειναι το γεγονος σε αυτη την συσκευη που ενω εχει snapdragon 820 και USB type C, συμφωνα παντα με τo gsmarena, υπoστηριζει usb 2.0
Αντιστοιχα οι ναυαρχιδες π.χ. απο samsung + lg υποστηριζουν usb 3.0 ή 3.1

δημητρης

το ωραιοτερο κινητο του 16 και απο τα καλυτερα!!!! μακαρι να πεσει γρηγορα η τιμη του εδω!

Giotoball

Έχεις δίκιο για το USB 2.0 , έχει κολλήσει σε αυτό όπως και στα 3G RAM

Sint

Πολύ τετράγωνο. Από σχεδίαση δε λέει,ελπίζω η οθόνη να μην είναι η κλασσική αχρωμη της sony.Αλλιως καλό φαίνεται.

Κώστας Ζ.

@Sint, αχρωμη; Wtf…για ποιο μοντέλο μιλας;
@Ineam, αξιο απορίας ειναι που καμια απο τις εταιρείες που ανέφερες δεν προσφέρει Mass Storage Mode στην καρτα SD. Ας είχαν αυτή δυνατότητα, και ας ηταν και με usb -2.

Nick

Όχι μετά το μπουμ και αυτή η είδηση θα πάθουν κάνα εγκεφαλικό τα παιδιά… Κάτσε να έρθει και η βαθμολογία από το dxomark εγκεφαλικό και έμφραγμα στα καπάκια.

One

Περιμένουμε τέτοιες προσφορές και στην Ελλάδα γιατί δυστυχώς δε βλέπουμε.

Dapitium

tiamat παπαροκά ετοιμος;
3
2
1
ΜΠΕΕΕΖΕΕΕΕΛΛΛ!!!!!

salach9

Στο φιλο που εχει το z3, 2+ χρονια και κρινει πως ειναι καιρος να αλλαξει κινητο (γιατι παλιωσε?), στα 3+ χρονια αλλαζεις αυτοκινητο? Στα 4+ σπιτι? Στα 5+ γυναικα?
Κτλ… κτλ…
Αν δεν λειτουργει σωστα το κινητο σου, ειναι ο μονος λογος να προβεις σε νεα αγορα (εχεις σχεδον πανομοιοτυπο μοντελο).
Δεν θα πεσεις στα ματια μας αν κυκλοφορεις με μοντελο κινητου 2+ χρονων!

Kos

Ναυαρχίδα με 3GB Ram??? Θα μπορούσε κάτι
καλύτερο.

Thanosgr13

Dapitium κλαίω 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Apostolos

Εγώ έχω το Z5 και θα το ξαναπώ, δεν αξίζει για τα λεφτά που ζητάει η σονι.

Giorgos

@salah9, παρομοιαζεις τα κινητά με αμάξι, σπίτι, γυναίκα, όπου είναι τελείως διαφορετικά πράγματα, αντοχή παρομοιωση, επίσης έχεις δίκιο ότι πρέπει να αλλάζουμε κινητό μόνο όταν πάψει να είναι λειτουργικό, όντως αλλά κάπου το βαριέσαι, βέβαια γνώμες είναι αυτές εσύ πχ μπορεί να μην το βαρεθεις ποτέ.

Magicseeker

Σχεδιαση ίδια με τα Lumia του 2012.
Καλά, αυτή η εταιρεία γιατί ασχολείται ακόμα με τα κινητά;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Προσωπικά θεωρώ πως δεν αξίζει η αγορά του δεν εχει τιποτα παραπάνω να προσφέρει που να αξίζει σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.

bezilys

@magicseecer και όμως δεν έχουν το ίδιο σχεδιασμό!

Γιωργος

Θα ειναι ακριβό κ δε ξεφεύγει σαν πιο καινουργιο καθολου απο τον ανταγωνισμό.οι ιαπωνες η δεν ξέρουν που δε το πιστευω η δε νοιαζονται για το μαρκετινγκ,δηλαδη να πεταξουν ενα χαρακτηριστικο κραχτη.απο εκει κ περα sony εχω κ απο μεταβαση απο sammy απο το οποιο κ ημουν ικανοποιημενος 0 προβλημα αλλα κ αλλα lg sammy φιλων ειναι πως να το πω;το πιο plug n play κινητό,αριστο λογισμικο φυσικα δεν ασχολησε με recent apps η καθαρισμο cache restarts κ αλλα τετοια γιατι απλα δε στο βγαζει.δε κολλαει ρε παιδια αυτο.δεν ειμαι ευχαριστημενος ειμαι υπερευχαριστημενος με μια rom διχως ιχνος bug.με κάνει να ακούγομαι σαν apple boy κ καλα με την απροβληματιστη λειτουργια.
Κ τελος αγαπω αυτη την γωνιασμενη φλατ σχεδιαση χωρις ιχνος κουμπιου που να διαταρασει την αρμονια του γυαλιου.ειμαι φαν της πλεον αλλα οπως τωρα το πηρα ελαφρα μεταχ (z5c) στα 230 ετσι θα το ξανακανω,τα λεφτα που ζηταει-νε δεν τα σκαω.

John N

@Apostolos και γω ειμαι κατοχος του z5 και μπορω να πω πως ειμαι αρκετα ικανοποιημενος. Οσον αφορα τα λεφτα που ζηταει η σονυ ναι δεν αξιζει, οπως και κανενα κινητο στην αρχικη του τιμη. Οταν βγηκε το z5 κανενα κινητο δε προσεφερε στερεο ηχεία, αδιαβροχοποιηση και ολα αυτα σε ενα πολυ ομορφο και μαζεμενο καλουπι. Επισης οσοι λετε οτι τα σονυ δεν αξιζουν θυμηθειτε πως ειναι απο τις λιγες εταιρειες που δινουν τουλάχιστον δυο χρονια υποστηριξη και η εμπειρια χρησης ειναι πολυ smooth.

Sav

Usb 3.0 είναι παιδιά ψάξτε το λίγο περισσότερο πριν πείτε κάτι.. Το gsmarena δεν είναι από τα πολύ έγκυρα sites

Ιωάννης jb

Τελικά καλουτσικο design… Όχι βέβαια σαν x performance…
Μακάρι να πάει καλά έχει πολλά δυνατά σημεία…

Παπαροκας tiamat

Ζ5 ,XZ 23 mp camera

Z5 ,XZ 1080P SCREEN

Z5 ,XZ 3 GIGA RAM

Z5 ,XZ 32 GIGA STORAGE

Z5 ,ZX BODY TO SCREEN RATIO BEZELS 70%

Z5 ,XZ BETTERY 2900 mah

Aυτο το μπακαλικο που λεγεται sony και το παιζει εταιρεια…

Παπαροκας tiamat

*BATTERY (fixed)

+ Z5 ,XZ usb 2.0 (ΤΟ USB 3.O στο XZ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣAN ΣΧΗΜΑ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!)

Γιωργος

Βρε tiamat δεν εχεις αδικο πες τους τσιγκουνιδες με τα specs.αλλα οχι μπακαλικο απο που κ ως που τα sony ειδικα τα ακριβα μπακαλικο;δηλαδη τα lg τι τα λες;δηλαδη τι εχουν να ζηλεψουν απο τα sammy η τα hauawei;για να τα λες μπακαλικο παντα μιλαω.

forneverarrow

Δεν είμαι πολύ καιρό στον κόσμο της Sony αλλά απο τα όσα διαπιστώνω εδώ και δυο μήνες με ικανοποιούν. Όντως, σε εμπειρία χρήσης τα Xperia είναι ο,τι πιο κοντινό στην Apple. Κανένα απολύτως πρόβλημα σε απόδοση, ούτε lag, ούτε stutters, ούτε refresh με μόνο πέντε εφαρμογές ανοιχτές… Πραγματικά δεν ασχολούμαι ούτε με καθαρισμό μνήμης, cache εφαρμογών κλπ μιας και το κάνει απο μόνο του με την έξυπνη διαχείριση μνήμης (και το κάνει καλά). Μου έκανε εντύπωση όταν άφησα δέκα εφαρμογές στα recent apps και οποία και να άνοιγα δεν έκανε refresh! Μιλάμε για συσκευή με Helio p10 και 2gb ram… Το Galaxy S6 Edge ενός συναδέλφου μου στις 6 το πολύ άρχιζε τα refresh!

Όποτε μην κολλάτε με τα specs. Αν κάποιος θέλει να πληρώσει τόσα (αν και είμαι αντίθετος) για κινητό ας επιλέξει άφοβα το XZ. Λογικά θα πετάει!

sav

@ Παπαροκας tiamat
ναι οτι πεις σαν σχημα εχεις δικιο … Το οτι κανουν καλυτερη διαχειρηση απο κατι αλλα τηλεφωνα δεν το λεμε και το ui πλεον ειναι απο τα καλυτερα και ελαφρυτερα που υπαρχουν..

djfapples

Είναι εργαλείο δυνατό με 3 giga ram δουλεύει άψογα κάμερα θα ναι το κορυφαίο και ποιότητα Sony απροβληματιστο

vladimiros

Επισης και εγω δεν εχει ουτε εβδομαδα που πηρα το Ζ5 στα 400 ευρω..παραπανω δεν δινω ποτε σε κινητο γιατι πολυ απλα κατεβαινουν ολα στο μπατζετ του καθενος..και σε αυτα τα λεφτα που το πηρα 1-2 κινητα να ειναι καλυτερα..κατασκευη τελεια,οθονη επισης,καμερα την ημερα δεν εχω δει καλυτερη προς το παρον με τα ματια μου…και οσο το βραδυ μπορω να πω μετριες φωτο βγαζει,με το φλας βγαινουν αρκετα καλα…γιαυτο και εγω λεω Sony ξεκολλα απο το F/2.0 βαλε κατι καλυτερο ουτε στο ΧΖ δεν το εκαναν….

Ειδα καποια βιντεο για την καμερα του ΧΖ και μπορω να πω ειναι καλυτερη απο του S7,και γιαυτο περιμενετε γιατι θα βγει πρωτο στο Dxomark….Αρα για μενα το επομενω Sony θελω να εχει χαμηλο F,σιγουρα 4αρα ραμ γιατι δεν παει αλλο,και λιγο κατεβασμα τιμων,οχι οτι θα το παρω,τωρα κινητο σε 3 χρονια λογικα παλι!! keep walking Sony

Ιωάννης jb

Tiamat.. Όταν το techblog έχει άρθρο για sony ήξερα ότι γίνεσαι τυφλος.. Αλλά όχι κ έτσι ρε συ..
Τα z5 κ xz έχουν τεράστιες διαφορές…
Πρώτα απ’ολα το design…
Δεύτερον cpu-gpu…
Τρίτον η κάμερα που παρόλο που έχουν ίδια mp είναι σίγουρο ότι θα έχουν μεγάλες διαφορές + το διπλό φλας του xz…
Τέταρτον usb type c…

Ε ναι τώρα σας φαίνονται λίγες οι αλλαγές αλλά όταν είχε όλα αυτά που είχε πριν χρόνια κ ο ανταγωνισμός ανακάλυπτε το αλουμίνιο κ το γυαλί (s6) την αδιαβροχοποιηση (s7)…
Τα στέρεο ηχεία (iphone 7)…
Εσάς τότε σας χαλούσαν αυτά τα specs στα z2 κ z3 κ τα βλεπατε διαφορετικά

Tsagarogiorgis

Κάτοχος Xperia x… Απίστευτη κατασκευή.. Το κινητό φυσάει… Αλά ρε Sony βάλε full manual camera…

Α.ε

Τα ίδια Παντελή μου,Εμπρός πίσω

sav

Οταν ειναι η sony ειχε αλουμινιο και γυαλι και 3 gb ram οι αλλοι ειχαν 2gb βλεπε (s4,s5) η samsung εβγαζε τις πλαστικουρες με τα ελλειπη χαρακτηριστικα και παλι πηγαιναν αγοραζαν τις μπακατελες αυτες..
επισης να επισημανουμε την ελλειψη FM radio απο εποχη s4-s7 μαζι με τα Νοte συγχαρητηρια.. αδιαβραχοποιηση επισης απο εποχη Ζ ..
με αλλες ναυαρχιδες δεν χρειαζεται να συγκρινω δεν υπαρχει συγκριση απο αποψη χαρακτηριστικων και ποιοτητας κατασκευης +design!!

Παπαροκας tiamat

To XZ επρεπε να χε:

●Ip 69 (δηλαδη εφοσον ο ανταγωνισμος πηγε στο ip 67,68 η sony επρεπε να εκμεταλευτει την εμπειρια της στον τομεα αυτο κ να τους καπελωσει)

●4 giga ram ddr4

●1440p screen

●camera με f 1.8

●3200 Mah battery minimum

●bezelless πλαινα

●πιο ανθεκτικο dragontrail glass .η gorning συνεχως εξελισσεται ! Τα dragontrail εχουν μεινει στο version 1 εδω και μια 5ετια…..

● κανονικο usb 3.0 που να πιανει αναλογες ταχυτητες usb 3.0

● μια εξελιξη στα ηχεια. Εδω και η κουλη lg εβγαλε v20 με ηχο επαγγελματικων προδιαγραφων. Η sony χρησιμοποιει τα ιδια ηχεια απο εποχες z2

Τοτε ναι να κανει 799 και να θεωρηθει ναυαρχιδα

chris

H sony οταν θα βγαλει ενα σωστο κινητο τοτε θα δωσω και 300ε 😛 Πραγματικα περα απο τη πλακα εχει τη καλυτερη πλατφορμα για κινητο εδω και ποσα χρονια και αντι να βγαλει ενα και καλο να διαλυσει τον ανταγωνισμο για την επομενη 5ετια εχει βγαλει τη μια μ@@ μετα την αλλη…Ναι μεν καλο ντιζαιν αλλα τι να το κανεις τοσο ευθραστο που ειναι ..τη θηκη θα πιανεις και θα βλεπεις 24/7..Καμερα απο τα καλυτερα τσιπ με το ποιο αθλιο prossesing να βρασω ..μονο G και 4Κ ξερει να γραφει με μεγαλα γραμματα…Τα ιδια για τον ηχο ολοι βαζουν καλα τσιπ η σονυ εχει μεινει στο οτι μπορει να παιξει 24μπιτ απο το τζακ..Το μοναδικο που ειχαν τα Ζ καλο ηταν το design παει και αυτο με τα Χ και η μπαταρια ειναι απλα οκ τιποτα το σπουδαιο..εβησαν και τα κομπακτ τα μοναδικα καλα μικρα κινητα που μπορουσε να παρει κανεις..0 εις το πηλικο..

sav

@Παπαροκας tiamat Ip 69 μπορω να πω υπερβολικο για smartphone δεν χρειαζεται και Ιp68 ειναι ικανοποιητικο.. κινητο ειναι οχι υποβρυχιο.. 3 gb ram ειναι αρκετη και μην ξεχναμε η οθονη ειναι 1080p. Αμα εβαζαν 1440p. θα ειχαν λογο να τα κανουν 4gb τη ram.. λες να σου κολλησει δεν φτανουν τα 3 gb ? η αναλυση ειναι μια χαρα για συσκευη των 5.2 ιντσων και φαινεται πολυ καλη. 2κ οθονη χωρις λογο να σου τρωει μπαταρια περισσοτερο? αν θες πας z5 premium αξιολογη συσκευη ακομη και τωρα. καμερα θα δεις τα αποτελεσματα στο dxomark.. z5 κορυφη 2015 , X perfomance κορυφη μαζι με s7 edge 2016 και λογικα τωρα θα παρει την πρωτη θεση και παλι μαζι με κανα iphone7.. τη μπαταρια πριν την κραξεις περιμενε να δεις πως δουλευει..εχει αλλαξει καποια πραγματα και εχει προσθεσει καποιες τεχνολογιες για να την κανει καλυτερη . Επισης δεν εκρηγνεται!! τα μπεζελ ειναι μια χαρα φιλε μου. δες την apple εδω και τοσα χρονια πως ειναι. σου δινει χωρο να κρατας και το κινητο καπως οταν παιζεις παιχνιδια η βλεπεις βιντεο και οχι να φοβασαι μη σου πεσει ουτε να κρυβεις τα στερεο ηχεια και μπουκωνεις τον ηχο.. Η οθονη εχει gorilla glass… Συνέχεια »

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το μόνο που δεν μπορώ να καταλάβω ειναι οτι ενω την κάμερα την βγάζει η ίδια και την πουλάει σε άλλους προμηθευτές τους φακούς της πολλές φορές τα αλλα κινητά με τον ίδιο φακό της Sony μπορούν και βγάζουν καλύτερες φωτο.
Σε ημέρα βγάζουν πολυ καλές φωτο το βράδυ εχω δει και εχω ακούσει οτι δεν τα παει και πολυ καλα σε χαμηλό φωτισμό μακάρι με αυτί το τηλέφωνο να το εχει διορθώσει.
Όσο για την κάμερα του iPhone 7 περίμενα οτι θα ηταν καλύτερη απο του s7 σε χαμηλό φωτισμό αλλα σε διαφορα βίντεο που ειδα σε χαμηλό φωτισμό το s7 ειναι λιγο καλύτερο απο το iPhone 7

Γιωργος

Παιδια αν κ sonyακιας η sammy παντα εβγαζε τις καλυτερες καμερες να τα λεμε αυτα.οταν περνεις samsung ξερεις οτι περνεις την καλυτερη καμερα της κατηγοριας ειτε στην φθηνη ειτε στις ναυαρχιδες.ακομα κ σημερα ενα note 3 με κανει αλογο με το z5c που εχω,να μη σκεφτω δηλαδη τι θα με κανει ενα note7.θυμαμαι κ το galaxy s3 που ειχα τι να του πουν σημερινα τηλ ακομα κ μεσαιας κατηγοριας.

Ιωάννης jb

tiamat.. Μήπως έπρεπε να γίνεται κ transformers??
Τι σε πειράζει ρε μεγάλε η fhd??
Λες να φαίνονται τα pixels??
Εδώ σου έχει πετάξει 4k κ ακόμα μιλάς για ανάλυση??

Μήπως θες κ να εκτοξεύει τορπίλες??
Αφού έτσι όπως το πας σε λίγο θα μας ζητάς κ αδιαβροχοποιηση υποβρυχίου..
Το κόλλημα με το f τις κάμερας δε μπορώ να το καταλάβω!!
Ξέρεις κινητό είναι κ όχι ψηφιακή..
Εξάλλου πάλι νούμερο ένα θα είναι στο dxo…
Νομίζετε είναι εύκολο να είναι πρώτη??
Όλα εύκολα σας φαίνονται.. όλοι εδώ μέσα μόνο να μιλάτε ξέρετε..
Άντε βρες μ άλλη εταιρία με τόσο μικρή κάμερα που δεν προεξέχει από την συσκευή να είναι πιο πάνω στα τεστ πχ του dxo…
Λέτε για χάλια ήχο κ για άλλα διάφορα μόνο ως αστεία μπορώ να τα εκλαβω…
Είστε αστείοι

Ιωάννης jb

@Γιωργος.. Τα παραλες.. Εύκολα σου φέρνω ένα xperia t που είχε βγει μαζί με το s3 κ βάζει κάτω συσκευές για συσκευές… Ακόμα κ σημερινές με αξία άνω των 200 ευρώ

Nick

Εγώ έχω καταλάβει ότι είναι ελάχιστοι όσοι λένε αρνητικά πράγματα για τα Xperia της τελευταίας διετίας τουλάχιστον έχοντάς τα δοκιμάσει στην πραγματικότητα. Στην πλειοψηφία πηγαζουν από τα “έχω ακούσει, ένας φίλος μου, η ξαδέρφη μου, το βίντεο στο YouTube, κλπ. Η αλήθεια είναι πως ο,τι και να λένε αφού στην πλειοψηφία τους είναι μυγοχαύτες (αυτοί εξάλλου αποτελούν την κοινή γνώμη που πολωνει Apple & Samsung από το 10′ και μετά) όποιος πάει σε Sony ήρεμα και απλά διαπιστώνει ότι πράγματα που θεωρούσε ως δεδομένα και “αναγκαία κακά του προβληματικου Android” ξαφνικά δεν υπάρχουν. Ξεχνάς τι θα πει lag, τυχαίες επανεκκινησεις και σφάλματα, να πρέπει να χρησιμοποιείς clean Master και γενικά η ιδέα ότι λίγο πολύ πρέπει να συμβιβαζεσαι με κάποια προβλήματα τα οποία δεν κακοφαινονται ας πούμε σε χρονιους χρήστες Samsung, ακόμα και της premium σειράς S & Note. Αλλά τέτοια είναι και η ματαιοδοξια μας ώρες ώρες, προτιμάμε ας πούμε 4GB RAM ασχέτως διαχείρισης παρά 3GB (επειδή οι Ιάπωνες τα έδωσαν από το Z2 αρχές 14′ δεν σημαίνει ότι είναι μικρός ο αριθμός πλέον) και πολύ πολύ καλύτερη διαχείριση των εφαρμογών. Μεγαλύτερη να την έχουμε από τον ανταγωνισμό και… όλα καλά. Ο ορισμός μυγοχαψίας αλλά και ματαιοδοξιας.

JohnWave

@ΔΗΜΗΤΡΗ, είναι ακριβώς αυτό που είπα και χθες σε ένα άλλο άρθρο για μια άλλη συσκευή : Τελικά πάνω από megapixels, φακούς και διαφράγματα είναι το post processing που γίνεται στη φωτό και επηρεάζει την τελική της ποιότητα. To software κομμάτι δλδ της αυτόματης στιγμιαίας επεξεργασίας της φωτό αμέσως μετά τη λήψη της. H Sony γι’ αυτό αποτύγχανε τόσο καιρό. Γι’ αυτό απέτυχε και η Apple φέτος παρά το 1.8 διάφραγμα. Mόνο η Samsung τα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής σε αυτό το κομμάτι ενώ καλή δουλειά έκανε φέτος και η OnePlus. Πάντως χωρίς να έχω δει ακόμα συγκριτικά tests κάμερας για το XZ, διάβασα σε διάφορα άρθρα πως φαίνεται πως επιτέλους η Sony το βελτίωσε αρκετά αυτόν τον τομέα. Μακάρι ώστε επιτέλους να μην αποτελεί μοναδική επιλογή η Samsung για εμάς που δίνουμε μεγάλη σημασία στην κάμερα. Όσο περισσότερες επιλογές τόσο καλύτερα για εμάς.

Nikos

Στς συγκριτικα τεστ παντως ο θορυβος που υπηρχε σε φοτογρςφιες δεν υπαρχει ποια… Ειμαι κατοχος
Σονυ απο το xperia arc s… Το xz για μενα εχει πολυ ασχημο design… Και το ιδιο μα ιδιο ui εδω και ποσα χρονια… Το επομενο μου κινητο θα ναι ναυαρχιδα της samsung… Ισως καλυτερη επιλογη… Αν η σονυ δεν παρουσιασει κινητο που να την αντιπροσωπευει δεν την επιλεγω παλι… Τοσα χρονια το ιδιο σεναριο…

Apostolos

Φίλε nick συγνώμη αλλά είσαι άσχετος

sav

@JohnWave Tι δεν καταφερνε ακριβως η Sony; Στην κορυφη βρισκεται καθε χρονια πλεον.. Και δεν εχει και καρουμπαλα να προεξεχουν τι αλλο θες!? Παντα υπαρχουν επιλογες απλα κανετε οτι δεν τις βλεπετε

petros

Με 0,9% στην παγκόσμια αγορά , ποσες προπαραγγελιες να ειχε? 4-5 κομμάτια ανεβηκαν οι κουριερ στα παπακια σε 45 λεπτά τα είχαν σπρωξει

JohnWave

@sav όχι δεν βρίσκεται στην κορυφή στην κάμερα όλα αυτά τα χρόνια. Όποιος έχει δει ( όχι απλά διαβάσει) δεκάδες συγκριτικά tests πάνω σε αυτό το γνωρίζει. Μια χαρά θα ήθελα να βλέπω περισσότερες επιλογές αλλά μέχρι σήμερα δεν τις έχω δει. Δες ολόκληρο και το παρακάτω video για να διαπιστώσεις και ο ίδιος τις μεγάλες διαφορές στο αυτόματο μέχρι πέρυσι :
https://www.youtube.com/watch?v=3-Yxha0-I10&index=14&list=PL7lJjKhsIqjJpRf_aHXz995JbZyoVDJRq

@Νίκο ναι και εγώ αυτό ακούω για την κάμερα του ΧΖ αλλά περιμένω να το δω και ο ίδιος σε συγκριτικά στην πράξη. Συμφωνώ και ως προς την εμφάνιση. Τα προηγούμενα Xperia μου άρεσαν πολύ περισσότερο.

Nick

@Apostolos, έχεις δίκιο, διάβασα τα επιχειρήματά σου ένα προς ένα και πειστηκα. Θα αρχίσω και γω την κατάλληλη δίαιτα, η μυγοφαγία είναι το παρόν και το μέλλον.

sav

@JohnWave Οχι εσυ κανεις λαθος τα συγκριτικα στο dxomark δεν ειναι καθολου τυχαια τεστ και επισης αυτο που θες να δεις εσυ. Το οτι τα ματια σου το βλεπουν αλλιως τις φωτο δεν εχει καμια σημασια. Ειδα το βιντεο και τα σχολια επισης απο κατω..
Οι μισοι λενε z5 οι υπολοιποι s6..
Eμενα μου αρεσουν επισης τα χρωματα που φαινονται αληθινα και οχι ψευτικα. Η γνωμη δικια σου δεκτο αλλα οχι οτι δεν βρισκεται και στην κορυφη..
Ο καθενας το βλεπει αλλιως στο κατω κατω. Και εμενα οι amoled οι οθονες δεν μου αρεσουν τα χρωματα τους καθολου. Ολα υποκειμενικα ειναι… Οποτε αστο αφησουμε στους φωτογραφους να αποφασισουν μιας και αυτο επαγγελονται. Ξερουν να ξεχωριζουν….

Nikos

@Apostolos

Οχι ασχετος φιλε μου την αληθεια λεω… Οταν εβλεπα σε συγκριτικα τεστ το ζ5 η οθονη του ηταν πολλα σταδια κατω… Σε συγκριτικα με το σ6 δεν επιανε μια… Και ηταν ναυρχιδες ιδιας εποχης… Οσο για το ui τι αλλαξε; Απολυτως τιποτα… Στο χερι το xz θα ναι σαν να κραταε τουβλο… Μην βλεπεις μονο το μεταλλο που ειναι κατασκευασμενο και γυαλιζει… Bezel και παχος ειναι απαραδεκτα…

Γιωργος

Ελατε ρε παιδια τωρα τα samsung τα βοτσαλα με κουμπι πιο ομορφα.για μενα top sony κ hauwei.ομορφα πραγματα γωνιες ουτε κουμπια ουτε τιποτα,το αφηνεις κατω κ εχεις ενα ομορφο γυαλιστερό πλακάκι. Ετσι πρέπει να ειναι το smartphone ουτε γραμμες ουτε κάμερες σαν το ματι του κυκλωπα.κ αυτο το πραγμα με την κορνίζα έλεος δηλαδή. Ειχα πιασει το s7 edge ενως φιλου κ πραγματι χορταστικη οθονη για το μεγεθος αλλα ακυρα χτυπηματα για πλακα,πιο ευκολα χειριζοταν κ ο ιδιος το note3 που ειχε.δηλαδη η apple γιατι δεν την αφαιρεί την κορνιζα;απο καπου το κρατας δεν στουμπονεις τα ηχεια ρε παιδι μου βολευουν.

JohnWave

@sav, σε τυπογραφείο εργάζομαι,επεξεργασία εικόνας είναι το επάγγελμά μου και ναι ξέρω να κρίνω μια φωτό στα πάντα της. Δεν με απασχολεί καθόλου το ότι η εταιρία που προσφέρει τις καλύτερες κάμερες στα smartphones λέγεται Samsung. Το τελικό αποτέλεσμα κοιτώ και ας προέρχεται και από την Chu Chang Lu από ένα χωριό της Κίνας.

Όσο για το dxomark , κρίνει τις κάμερες και στο manual, εξού και ο λόγος που έχει ψηλά τη Sony. Eγώ μιλώ ξεκάθαρα για auto, στο γρήγορο mode δλδ στο mode που τραβά το 99% των καταναλωτών. Eκεί η Sony σε όλη τη σειρά Ζ τα είχε θαλασσώσει λόγω του κακού post processing που γίνεται όταν ο χρήστης τραβά στο auto. To ίδιο και οι άλλες εταιρίες με μικρή εξαίρεση την LG που τα κατάφερνε καλύτερα.

Τέλος για το τι λένε οι χρήστες κάτω από το video που σου έστειλα, δεν με απασχολεί. Αυτό που με απασχολεί είναι ότι πάω στο 4:13 , σταματώ και βλέπω. Στο 4:32 επίσης. Το ίδιο στο 5:04 και στο 5:54. Για να μη δει κάποιος τις τεράστιες διαφορές ή πωρωμένος με τη Sony είναι ή τυφλός. Άλλη περίπτωση δεν παίζει πραγματικά για να μην τρελαθούμε τελείως εδώ μέσα.

Nick

Τα Τζαπόνια να φέρουν πίσω την ομάδα μηχανικών του Cybershot να κάνει παπάδες με τους φακούς και τις κάμερες τους. Καλό θα ήταν να μαθαίναμε αναλυτικά τα έσοδα της Sony από το hardware που πουλάει σε Apple & Samsung όσον αφορά τις καλύτερες κάμερες που ζητούν να αγοράσουν made in Japan. Όταν η μαμά Sony ο κολοσσός δηλαδή πάρει την απόφαση κεντρικά να χρηματοδοτησει πραγματικά την μικρή Sony Mobile και να μπει γερά στο μάρκετινγκ στις ΗΠΑ και παγκόσμια ίσως αλλάξει κάπως το πράγμα. Παραείναι βολεμενοι με PlayStation, Κάμερες, Bravia, κλπ.

Nikos

@JohnWave το βιντεο με το σ6 και ζ5 τα λεει ολα… Ακριβως αυτο εννοουσα… Παντως τωρα το χζ φαινεται να εχει αλλαξει… Και εγω sony υποστηριζω αλλα δυσκολα θα με κρατησει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.