Android: Χάρη στο RCS η αποστολή μηνυμάτων μοιάζει με το iMessage του iOS

RCS, Android: Χάρη στο RCS η αποστολή μηνυμάτων μοιάζει με το iMessage του iOS

Η Google ξεκίνησε τη διάθεση μιας νέας έκδοσης της εφαρμογής Messages που κάνει την αποστολή μηνυμάτων να μοιάζει ιδιαίτερα με το iMessage, που προσφέρει η Apple στο iOS.

Τι είναι το RCS και γιατί είναι σημαντικό

Οι χρήστες των ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν πλέον εξελιγμένες δυνατότητες όπως η λήψη ενημερώσεων ανάγνωσης, η ένδειξη πληκτρολόγησης και η καλύτερη υποστήριξη μηνυμάτων που περιέχουν φωτογραφίες. Και όλα αυτά, μέσω της εφαρμογής Messages για Android, από τη Google.

Η ενημέρωση αυτή είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλει η Google εδώ και χρόνια. Η εταιρεία θέλει να εξαλείψει τη χρήση των SMS, τα οποία θα αντικατασταθούν από πιο εξελιγμένα πρότυπα, όπως το RCS.

To Rich Communication Services (RCS) είναι ένα νεότερο πρότυπο που επιτρέπει την αποστολή μηνυμάτων μέσω Wi-Fi και υποστηρίζει όλες τις άλλες λειτουργίες συνομιλίας που βρίσκουμε σε κάθε σύγχρονη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

Πρέπει να τονίσουμε, ότι όλες οι δυνατότητες που προσφέρει το RCS λειτουργούν μόνο μεταξύ ατόμων που χρησιμοποιούν εφαρμογές συνομιλιών που υποστηρίζουν το νέο πρότυπο. Οπότε, αν ο ένας χρήστης διαθέτει εφαρμογή με RCS και στείλει μήνυμα σε κάποιον που χρησιμοποιεί παλαιότερη έκδοση ή πιο απλό app, τότε δεν θα βλέπει αν ο άλλος πληκτρολογεί, ούτε θα λάβει ενημέρωση ανάγνωσης, και τα λοιπά.

Επίσης, παρά το γεγονός ότι πλέον η λειτουργία των μηνυμάτων στο Android μοιάζει με αυτή του iMessage, στην πραγματικότητα η Apple δεν υποστηρίζει το RCS στις υπηρεσίες μηνυμάτων. Έτσι, τα μηνύματα μεταξύ των χρηστών iOS και Android θα εξακολουθούν να αποστέλλονται μέσω του ίδιου παλαιού προτύπου SMS.

Το μέλλον και η Apple που έμεινε πίσω

Είναι σημαντικό όλες οι εταιρείες να ακολουθήσουν την μετάβαση από τα απαρχαιωμένα SMS στο νεότερο RCS. Η Apple δεν έχει προβεί σε δημόσιες δηλώσεις σχετικά με το θέμα αυτό, αλλά σύμφωνα με αναφορές εξετάζει τη χρήση του RCS.

Μέχρις ότου ο τεχνολογικός κολοσσός με έδρα το Cupertino αποφασίσει να υιοθετήσει το νεότερο πρότυπο, θα πρέπει οι χρήστες του iOS να αρκεστούν στην επικοινωνία μέσω SMS.

Όπως και να έχει, είναι γεγονός ότι τουλάχιστον η Google έκανε ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της επικοινωνίας των χρηστών του Android. Ιδιαίτερα η ένδειξη πληκτρολόγησης βοηθά πολύ στην αποφυγή της δημιουργίας χάους στις ομαδικές συνομιλίες.

Η Google θα διαθέσει σταδιακά σε περισσότερες αγορές την ενημερωμένη έκδοση του Messages.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android App Store iOS

Microsoft: Δημιουργεί το δικό της App Store με “σύμμαχο” την Activision

H Microsoft φέρεται να σχεδιάζει τη δημιουργία του δικού της App Store βιντεοπαιχνιδιών για κινητά iOS και Android, με στόχο να “χτυπήσει” το δίδυμο Apple και Google.

Software Android featured iOS

Έχω κινητό με Android, να πάω σε iPhone;

Αν και και τα δύο συστήματα έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, μπορεί να υπάρχουν κάποιοι λόγοι για τους οποίους είναι καλό να αλλάξεις σε iPhone.

Reviews OnePlus 11 5G Hands-on

OnePlus 11 5G review: Ζητάει λίγα, δίνει πολλά;

Δοκιμάζουμε το OnePlus 11 με οθόνη Super Fluid AMOLED, επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2, τριπλή κάμερα Hasselblad και στην έκδοση 16GB/ 256GB με τιμή 899 ευρώ.

Reviews OnePlus 11 5G Unboxing

OnePlus 11 5G unboxing: Φέραμε το εργαλείο στην Ελλάδα

Φέραμε το OnePlus 11 στην Ελλάδα, παραδοσιακά όπως κάνουμε σχεδόν κάθε χρόνο με κάθε νέο flagship που κυκλοφορεί η εταιρεία.