Android: Χάρη στο RCS η αποστολή μηνυμάτων μοιάζει με το iMessage του iOS

RCS, Android: Χάρη στο RCS η αποστολή μηνυμάτων μοιάζει με το iMessage του iOS

Η Google ξεκίνησε τη διάθεση μιας νέας έκδοσης της εφαρμογής Messages που κάνει την αποστολή μηνυμάτων να μοιάζει ιδιαίτερα με το iMessage, που προσφέρει η Apple στο iOS.

Τι είναι το RCS και γιατί είναι σημαντικό

Οι χρήστες των ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν πλέον εξελιγμένες δυνατότητες όπως η λήψη ενημερώσεων ανάγνωσης, η ένδειξη πληκτρολόγησης και η καλύτερη υποστήριξη μηνυμάτων που περιέχουν φωτογραφίες. Και όλα αυτά, μέσω της εφαρμογής Messages για Android, από τη Google.

Η ενημέρωση αυτή είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλει η Google εδώ και χρόνια. Η εταιρεία θέλει να εξαλείψει τη χρήση των SMS, τα οποία θα αντικατασταθούν από πιο εξελιγμένα πρότυπα, όπως το RCS.

To Rich Communication Services (RCS) είναι ένα νεότερο πρότυπο που επιτρέπει την αποστολή μηνυμάτων μέσω Wi-Fi και υποστηρίζει όλες τις άλλες λειτουργίες συνομιλίας που βρίσκουμε σε κάθε σύγχρονη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

Πρέπει να τονίσουμε, ότι όλες οι δυνατότητες που προσφέρει το RCS λειτουργούν μόνο μεταξύ ατόμων που χρησιμοποιούν εφαρμογές συνομιλιών που υποστηρίζουν το νέο πρότυπο. Οπότε, αν ο ένας χρήστης διαθέτει εφαρμογή με RCS και στείλει μήνυμα σε κάποιον που χρησιμοποιεί παλαιότερη έκδοση ή πιο απλό app, τότε δεν θα βλέπει αν ο άλλος πληκτρολογεί, ούτε θα λάβει ενημέρωση ανάγνωσης, και τα λοιπά.

Επίσης, παρά το γεγονός ότι πλέον η λειτουργία των μηνυμάτων στο Android μοιάζει με αυτή του iMessage, στην πραγματικότητα η Apple δεν υποστηρίζει το RCS στις υπηρεσίες μηνυμάτων. Έτσι, τα μηνύματα μεταξύ των χρηστών iOS και Android θα εξακολουθούν να αποστέλλονται μέσω του ίδιου παλαιού προτύπου SMS.

Το μέλλον και η Apple που έμεινε πίσω

Είναι σημαντικό όλες οι εταιρείες να ακολουθήσουν την μετάβαση από τα απαρχαιωμένα SMS στο νεότερο RCS. Η Apple δεν έχει προβεί σε δημόσιες δηλώσεις σχετικά με το θέμα αυτό, αλλά σύμφωνα με αναφορές εξετάζει τη χρήση του RCS.

Μέχρις ότου ο τεχνολογικός κολοσσός με έδρα το Cupertino αποφασίσει να υιοθετήσει το νεότερο πρότυπο, θα πρέπει οι χρήστες του iOS να αρκεστούν στην επικοινωνία μέσω SMS.

Όπως και να έχει, είναι γεγονός ότι τουλάχιστον η Google έκανε ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της επικοινωνίας των χρηστών του Android. Ιδιαίτερα η ένδειξη πληκτρολόγησης βοηθά πολύ στην αποφυγή της δημιουργίας χάους στις ομαδικές συνομιλίες.

Η Google θα διαθέσει σταδιακά σε περισσότερες αγορές την ενημερωμένη έκδοση του Messages.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Windows 11 Android

Windows 11: Θα βάλει σε public preview τα Android apps

Ξεκινά σταδιακά η ενσωμάτωση των Android apps στα Windows 11, καθώς θα μπουν σε καθεστώς public preview τον άλλο μήνα.

Software Android Windows 10

Google Play Games beta: Τα Android games έρχονται στο PC

H υπηρεσία Google Play Games για τα Windows βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία σε επιλεγμένες αγορές στον κόσμο.

Software Android

Android 13: Κάνει πιο εύκολη υπόθεση το QR Scanning

Η Google φαίνεται ότι επεξεργάζεται έναν διαφορετικό τρόπο ανάγνωσης QR Codes για το Android 13.

Smartphones Android AnTuTu Xiaomi

Xiaomi Black Shark 4S Pro: Το ισχυρότερο κινητό για τον μήνα Δεκέμβριο στο AnTuTu

Η ναυαρχίδα του gaming είναι ηγέτης από την κυκλοφορία της τον Οκτώβριο χάρη στο chipset Snapdragon 888 Plus και τα 16 GB RAM.