Android: Χάρη στο RCS η αποστολή μηνυμάτων μοιάζει με το iMessage του iOS

Google Messages looks more like iMessage

Η Google ξεκίνησε τη διάθεση μιας νέας έκδοσης της εφαρμογής Messages που κάνει την αποστολή μηνυμάτων να μοιάζει ιδιαίτερα με το iMessage, που προσφέρει η Apple στο iOS.

Τι είναι το RCS και γιατί είναι σημαντικό

Οι χρήστες των ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν πλέον εξελιγμένες δυνατότητες όπως η λήψη ενημερώσεων ανάγνωσης, η ένδειξη πληκτρολόγησης και η καλύτερη υποστήριξη μηνυμάτων που περιέχουν φωτογραφίες. Και όλα αυτά, μέσω της εφαρμογής Messages για Android, από τη Google.

Η ενημέρωση αυτή είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλει η Google εδώ και χρόνια. Η εταιρεία θέλει να εξαλείψει τη χρήση των SMS, τα οποία θα αντικατασταθούν από πιο εξελιγμένα πρότυπα, όπως το RCS.

To Rich Communication Services (RCS) είναι ένα νεότερο πρότυπο που επιτρέπει την αποστολή μηνυμάτων μέσω Wi-Fi και υποστηρίζει όλες τις άλλες λειτουργίες συνομιλίας που βρίσκουμε σε κάθε σύγχρονη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

Πρέπει να τονίσουμε, ότι όλες οι δυνατότητες που προσφέρει το RCS λειτουργούν μόνο μεταξύ ατόμων που χρησιμοποιούν εφαρμογές συνομιλιών που υποστηρίζουν το νέο πρότυπο. Οπότε, αν ο ένας χρήστης διαθέτει εφαρμογή με RCS και στείλει μήνυμα σε κάποιον που χρησιμοποιεί παλαιότερη έκδοση ή πιο απλό app, τότε δεν θα βλέπει αν ο άλλος πληκτρολογεί, ούτε θα λάβει ενημέρωση ανάγνωσης, και τα λοιπά.

Επίσης, παρά το γεγονός ότι πλέον η λειτουργία των μηνυμάτων στο Android μοιάζει με αυτή του iMessage, στην πραγματικότητα η Apple δεν υποστηρίζει το RCS στις υπηρεσίες μηνυμάτων. Έτσι, τα μηνύματα μεταξύ των χρηστών iOS και Android θα εξακολουθούν να αποστέλλονται μέσω του ίδιου παλαιού προτύπου SMS.

Το μέλλον και η Apple που έμεινε πίσω

Είναι σημαντικό όλες οι εταιρείες να ακολουθήσουν την μετάβαση από τα απαρχαιωμένα SMS στο νεότερο RCS. Η Apple δεν έχει προβεί σε δημόσιες δηλώσεις σχετικά με το θέμα αυτό, αλλά σύμφωνα με αναφορές εξετάζει τη χρήση του RCS.

Μέχρις ότου ο τεχνολογικός κολοσσός με έδρα το Cupertino αποφασίσει να υιοθετήσει το νεότερο πρότυπο, θα πρέπει οι χρήστες του iOS να αρκεστούν στην επικοινωνία μέσω SMS.

Όπως και να έχει, είναι γεγονός ότι τουλάχιστον η Google έκανε ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της επικοινωνίας των χρηστών του Android. Ιδιαίτερα η ένδειξη πληκτρολόγησης βοηθά πολύ στην αποφυγή της δημιουργίας χάους στις ομαδικές συνομιλίες.

Η Google θα διαθέσει σταδιακά σε περισσότερες αγορές την ενημερωμένη έκδοση του Messages.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Qualcomm

Ευπάθεια 5G Chip της Qualcomm επηρεάζει το 40% των κινητών τηλεφώνων

Η ευπάθεια θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν εισβολέα να έχει πρόσβαση στο ιστορικό κλήσεων και στα μηνύματα SMS του χρήστη.

Smartphones Xiaomi

Xiaomi: Κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρωπαϊκή αγορά για πρώτη φορά

Η Xiaomi κατατάσσεται τρίτη παγκοσμίως σε διανομές smartphones για τρία τρίμηνα στη σειρά και δεύτερη στην Ευρώπη για πρώτη φορά.

Smartphones Realme Realme Android smartphones

realme: Top 4 σε Ελλάδα, Τσεχία και Σλοβενία σύμφωνα με την Canalys

Η realme κατατάσσεται στην 4η θέση στις εταιρείες smartphone στην Ελλάδα, την Τσεχική Δημοκρατία και τη Σλοβενία για το 1ο τρίμηνο του 2021 όσον αφορά τις αποστολές πωλήσεων.

Smartphones WIND 5G 5G

WIND: Τα συμβατά 5G smartphones για το δίκτυο της

Η WIND ανακοίνωσε την πλήρη γκάμα όλων των πιστοποιημένων 5G Smartphones στο δίκτυο της. Με την προσθήκη και των iPhone 12 της APPLE συνολικά έχουν πιστοποιηθεί 7 Brands.