Android, Η εξάπλωση της ασθένειας ή της ευλογίας;

Οι ομάδα των Android Developers δημιούργησε ένα βίντεο που περιγράφει οπτικά την ποσότητα των Android smartphones που ενεργοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο από τον Οκτώβριο του 2008 με το πρώτο HTC Dream ή T-Mobile G1 (το έχω ακόμα!) έως και σήμερα με τα Google Nexus S και δεκάδες άλλα μοντέλα smartphones και tablets. Δείτε το βίντεο.

, Android, Η εξάπλωση της ασθένειας ή της ευλογίας;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
takis

φοβερό..εξελισεται ραγδαια..!!

Γιώργος

Mία από αυτές τις “κουκίδες” το 2010 στην Ευρώπη , ήμουν και εγώ!!!

stavros

Ημουν και εγω εκει! 🙂

MasterX

Προσέξτε το ξέσπασμα που γίνεται στην Αμερική με την παρουσίαση του Motorola Droid..
Και το ξέσπασμα στην Ευρώπη το Αύγουστο του 2010..!!

Nektarios

Απιστευτο το ποσο γρηγορα εξαπλωνεται !!Πολυ σωστος ο τιτλος (Η εξάπλωση της ασθένειας ή της ευλογίας) και να φανταστειτε οτι ειμαστε μονο στην αρχη !!Πραγματικά έπαθα πλακα !!!Σε 3 χρονια τετοια εξαπλωση και σε αλλα 3 βλεπω μονο Android ..
Δυσκολα αλλο λειτουργικο να τους σπασει ,πραγματικα απιστευτο !!!
Αλλωστε μεχρι νεωτερας μονο Android θα εχω …………

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ουτε ιος να ηταν :p

Marios Basileiou

Πολυ ωραιο βιντεο οντως 🙂 Ημουν και εγω εκει στους λιγους του Μαη(παρεξενευτηκα που ειχε και μια δυο αναλαμπες στην Κυπρο και τοτε :P).

Βασίλης

Πάντως αυτό που βλέπω εγώ είναι πόσο μικρή αγορά είμαστε σαν Ελλάδα μπροστά σε όλους τους άλλους…

Dgeorge

10 εκατομύρια είμαστε και με πολύ μικρότερη αγοραστική δύναμη σε σχέση νε την υπόλοιπη Ευρώπη…και πάλι πολλά smartphones ενεργοποιήθηκαν υπό αυτές τις συνθήκες…

Ηρακλής

Η κόλαση γίνεται στη Νότια Κορέα, απ’ ότι βλέπω στην εικόνα.

ibanakos

Γεια χαρα σε όλους. Να πω κάτι;!
Μήπως είναι άδικο να συγκρίνουμε τα δυο βασικά λειτουργικά κινητών;!
Το iPhone βγαίνει απο μια εταιρία και είναι ένα κινητο. Το android υπάρχει σε μια ευρεία γκάμα κινητών. Λογικό και επόμενο δεν είναι να κάνει θραύση…;!
Μήπως μετρό σύγκρισης δεν υπάρχει;
Απο ότι καταλαβαίνω απο το βίντεο βλέπουμε μόνο τη διείσδυση του android. Απλά μου ήρθε και εμένα στο μυαλό αμέσως η σύγκριση με το iPhone.

djibril13

ειναι ευλογια για τους κατασκευαστες και τους geeks
ειναι ασθενεια για τους καταναλωτες…

Tron

Ρε φίλε ibanakos δεν μίλησε κανείς για iphone και το πετάς στο ασχετο…Και βέβαια υπάρχει μέτρο συγκρισης και λέγεται Symbian … Δεν περιστρέφεται ολο το σύμπαν γυρω απο το iphone…

kostis

Ημουνά και εγώ μια κουκίδα στον χάρτη… Αρχές Ιουνίου με το Desire μου!!!

orestis

Παραξενεύμοαι που έχει τόσο μεγάλη εξάπλωση!:S Εδώ πέρα σε κάποιες χώρες το 90% των κινητών που παράγονται(αμερικάνικες κυρίως που έχουν τρομερό πληθυσμό) έχουν ως λειτουργικό το android! Πλάκα μου κάνετε? Δεν έχουν επιλογή οι κακορίζικοι! Όποια εταιρεία δεν μπορεί να αναπτύξει ένα λειτουργικό χώνει το android και ησυχάζει και αυτή και οι android developers! Σε καμία περίπτωση δε λέω πως το ανδροειδές δεν είναι αξιόλογο! Υπάρχουν σίγουρα όμως κι άλλα το ίδιο ή και πιο αξιόλογα(πιο συγκεκριμένα iOS, symbian, webOS)

konstask

Το ότι το iOS τρέχει μόνο σε iPhone είναι καθαρα επιλογή της Apple αν δεν θέλει να μένει πίσω ας το δώσει και σε άλλη εταιρία μπεας και το διάθεσή ξεκλειδωτο

πετρος γκετσοπουλος

μην ξεχνατε πως και το συμπιαν και ειδικα το ^3 μονο στην νοκια ειναι… αν εξαιρεσεται 2 κινητα απο σονυ ολα τα αλλα ειναι απο νοκια ενω ανδροιδ εχουν 30 εταιρειες !

fred

ημουν κ εγω εκει.χαχαχαχαχαχ

pablo

Η Πορτογαλια φοβερη αναπτυξη..

orestis

Δεν είπα ότι δεν το έχει μόνο η apple! Η ποσότητα όμως ως προς τους χρήστες android δε δείχνει απαραίτητα και την ποιότητα του λειτουργικού! Ίσα ίσα!

giorgos

Είμαι και εγώ εκεί με το Sony Ericsson Xperia X10 τον Απρίλιο, και το HTC Desire HD στις 28 Δεκεμβρίου 2010! (Ώρα… 3:27 το μεσημέρι…)

dimitris

παιδια ειμαι και εγω εκει μεσα ιουνιου 2010 με το desire και τωρα με htc desire hd…..
to android ειναι ο βασιλιας και αρχηγος ολων των σημερινων λογισμικων…..

Χρήστος Στάμος

Κατά κανόνα τα Android κινητά προσφέρουν πολύ περισσότερα, έχουν καλύτερη τιμή, και κυρίως δεν πάσχουν από τον κάθε παραλογισμό και την κάθε έμμονη ιδέα του ιδιοκτήτη της Apple, Steve Jobs (εν έτει 2011, κινητά χωρίς αναφορά παράδοσης γραπτών μηνυμάτων!).

Ήμουν κι εγώ χρήστης iphone (μοντέλο 3G) και πολύ ικανοποιημένος από αυτό όσο δεν υπήρχε στην αγορά κάποιο λειτουργικό σύστημα ικανό να το ανταγωνιστεί σε αυτά που έκανε καλά (mobile browsing, εφαρμογές κλπ). Αλλά από την στιγμή που τα Android κινητά έφτασαν σε επίπεδο λειτουργικότητας mobile internet αντάξιας του iphone, δεν υπήρχε κανένας λόγος να ταλαιπωρούμε με τις στοιχειώδεις ελλείψεις και τις παλαβές επιλογές της Apple. Άλλαξα το iphone 3G μου με ένα Android κινητό και δεν κοίταξα ποτέ ξανά πίσω. 🙂

Νικος

Με βλέπω με βλέπω…..αααα ωραίος είμαι απο ψιλά!!!χεχε!!!!

manolis44

symbian is the best and now Mr. S^3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.