Το Android είναι πιο σταθερό από το iOS, συμφωνα με έρευνα

Η εταιρεία Critterism που επεξεργάζεται περισσότερες από 30.000 αιτήσεις το δευτερόλεπτο από περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες, έκανε μια έρευνα στην οποία ναι μεν καταλήγει ότι το iOS 7.1 είναι η πιο σταθερή έκδοση του iOS μέχρι σήμερα, όμως σε σύγκριση με το Android είναι πιο ασταθής.

Σύμφωνα με την έρευνα λοιπόν, το iOS 6 «κρασάρει» σε ποσοστό 2.5% του χρόνου χρήσης, το iOS 7 «κρασάρει» σε ποσοστό 2.1% και το iOS 7.1 σε ποσοστό 1.6%. Η έρευνα λαμβάνει υπόψη της την πολυπλοκότητα (hardware, έκδοση OS και πάροχο κινητής τηλεφωνίας), την απόκριση κάθε εφαρμογής και το χρόνο χρήσης κάθε εφαρμογής.

Αντιθέτως, το Android φαίνεται να αποδεικνύεται πιο σταθερό με το Gingerbread (2.3) να «κρασάρει σε ποσοστό 1.7% και οι υπόλοιπες εκδόσεις από το Android 4.0 και μετά, να «κρασάρουν» σε ποσοστό που αγγίζει μόλις το 0.7%.

Επομένως, από τα παραπάνω στοιχεία καταλήγουμε ότι το iOS 7.1 «κρασάρει» σε ποσοστό μεγαλύτερο από το διπλάσιο από το αντίστοιχο ποσοστό του Android 4.x.

Ένα ακόμη συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι τα smartphones είναι πιο σταθερά από τα tablets και στα Android και στα iOS.

Τέλος, όσον αφορά στους κατασκευαστές, η Samsung είναι εκείνη που έχει τα πιο χαμηλά ποσοστά προβλημάτων τόσο στα κινητα όσο και στα tablets που έχουν Android λειτουργικό σύστημα. Ενώ το iPhone 5 (1.7%) αποδεικνύεται ότι είναι πιο σταθερό από το iPhone 5s (2%).

, Το Android είναι πιο σταθερό από το iOS, συμφωνα με έρευνα
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

44 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
thomas

Τα samsung πιο σταθερα ολων στα android…για να τα ακουνε καποιοι φαν της sony που δεν παραδεχονται οτι η εταιρια τους βγαζει περισσοτερα κινητα με ελαττωματα….

nikolakis

Φιλε Thomas,
Ξεκινώντας από Samsung ace 2, s4 τα οποία δοκίμασα, όχι μόνο είναι.πολύ ασταθείς αλλά τα χρυσοπληρωνεις για αυτά που προσφέρουν.
Τα ίδια κολλήματα εν συνεχεία αγοράς από το ace2 Στο s4 Αλλά σε λιγότερο εύρος.

Conx

Από προσωπική εμπειρία ως κάτοχος galaxy s3, xperia z και iphone 5, θεωρώ πως το iOS μπορεί γενικά να είναι ενα πολύ κλειστό λογισμικό αλλά πραγματικά ειναι 10φορές πιο σταθερό από οποιοδήποτε android.-

theo

παιδιά το άθρο μιλάει για κρασαρίσματα και όχι λαγκαρίσματα. το κρασάρισμα είναι όταν μια εφαρμογή όπως δουλεύεις κλίνει απο μόνη της. τα λαγκαρίσματα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο…

nikos

Απλά γελάω!Είμαι φαν του android αλλά μην λέμε και ότι θέλουμε το ios είναι πολύ μα πολύ πιο σταθερό απο το android.Βέβαια αν κάποιο λογισμικό πρέπει να βραβευτεί για την ομαλότητα του και τα μηδενικά κρασαρίσματα ακόμη και σε low-end συσκευές είναι το windows phone(βλ lumia 520)

Χρηστος

@theo +1

sip1995

Δείτε και μετά πείτε…
https://en.wikipedia.org/wiki/Crittercism#cite_note-2
https://en.wikipedia.org/wiki/Crittercism#cite_note-3
https://en.wikipedia.org/wiki/Crittercism#cite_note-4
btw λείπει το πιο σταθερό από όλα που δεν είναι άλλο από τα Windows Phone

kwstascifi

Προφανώς το Android είναι απείρως πιο σταθερό.
Πάντα ήταν. Απλά στο Android όταν κρασάρει μία εφαρμογή, τουλάχιστον έχει την “ευγένεια” να σου εμφανίσει μήνυμα να σου πει “παίχτηκε μαλακία”.
Στο iOS απλά “φεύγει” από την οθόνη.
Γι αυτό πολλοί νομίζουν ότι δεν κρασάρει το iOS.
Οι κάτοχοι iPhone να πάνε στα settings ->diagnostics and usage, να δουν εκεί “πόσο σταθερό είναι”

Επίσης το να κρίνετε μία έρευνα 1 δισεκατομμυρίου συσκευών, από την εμπειρία που έχετε σε 1-2-5-10 συσκευές, είναι απλά ηλίθιο.

manolito

ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ!!! Είπαμε ρε παιδιά όχι και έτσι, ούτε η google να την έκανε την έρευνα…

Αντρέας

Χειρίζομαι iPhone 3gs 4 4s 5
αλλα και ipad 2 kai mini
επίσης απο Android ειχα lg l7 lg l9 xperia z z1 Samsung ace 2 + 3 s4
Πιστεύω ειδικά στο χπερια ειδα ενα σταθερό λειτουργικό ενω ειδα περισσότερα προφανώς με lg l7-l8 και απο εκεί και πέρα ειχα αρκετά σε ολες τις συσκευές apple

manolis

Ειναι σωστη η ερευνα εγω ειχα I phone και το να κολλαει μια εφαρμογη και μετα να κλεινει γινοταν σχετικα συχνα ενω με android που εχω τωρα μεχρι τωρα δεν μου εχει κολλήσει κάποια εφαρμογη απλα το android σαν λειτουργικό lagarei περισσοτερο

Μιχάλης

Όπως και είπε και ένα παιδί πιο πάνω, ΑΠΛΑ ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ !!!!!! ROFL

Μαινόμενος

To windows phone μου δεν έχει crashάρει ποτέ εδώ και ένα χρόνο.

andrew

ετσι για να μην κουνιουνται οι fan του iphone ειχα το 5 iphone και τωρα εχω το s4 samsung μεγααααλη διαφορα αντε γεια.

andrew

ετσι για να μην κουνιουνται οι fan του iphone ειχα το 5 iphone και τωρα εχω το s4 samsung μεγααααλη διαφορα αντε γεια.

Τομ

Μπα δεν ισχυει ρε παιδια μην λεμε οτι θελουμε. Οτι κρασρουν εφαρμογες και στι ο ιος ναι αλλα η λειτουργια ειναι ποκυ πιο σταθερη και ομαλη στο ιος

Γιαννης

Εγω πιστεύω είναι μην σου τύχει “αναποδιά” με τη συσκευή σου. Χθες μιλούσα μ έναν φίλο και μου λεγε ότι θα στείλει το s4 για service, επειδή μόλις έκανε την αναβάθμιση σε 4.4 kitkat, το κινητό άρχισε να κλείνει μόνο του και να κολλάει γενικά.

akis

σύμφωνα με τις έρευνες θα πω ότι κάνουνε λάθος… το ιός είναι πιο σταθερό από κάθε android αυτή την στιγμή.. με το iphone 5 με ιός 7.1 είμαι πολύ ευχαριστημένος.. από καμια συσκευή android ήμουνα ικανοποιημένος… έχω το LG G2 με 4.4.2 kitkat και με μια σύγκριση με το iphone 5 απλά θα καταλαβαίνεις πως δεν το ξεπερνάει τίποτα…!!!!

keer

ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΑΙ ΤΑ 3 OS, ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΣΗ, Η ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ (ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΧΡΗΣΗΣ):
1. WINDOWS PHONE (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ ΚΡΑΣΑΡΕΙ Η΄ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ)
2. iOS (ΣΠΑΝΙΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΡΑΣΑΡΕΙ)
3.ANDROID (ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΚΡΑΣΑΡΙΣΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ)..
ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ (ΠΧ jailbroken iphones ΟΠΟΥ ΤΑ ΚΡΑΣΑΡΙΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΧΝΟΤΕΡΑ), ΚΛΠ, ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ..
ANYWAY, ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΘΕΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ SMOOTHNESS ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΛΑΚΑ APO TA WP8..

Giannis

@akis Επειδή συγκρίνεις το LG g2 me to iphone 5 πάρε ένα συγκριτικό. https://www.phonearena.com/phones/compare/LG-G2,Apple-iPhone-5/phones/7969,7378
Και τέσπα άσε τα χαρακτηριστικά (που τρώει πόρτα το iphone), άσε τη διαφορά τιμής (κλάμα), δές μόνο το user rating… εκτός και άν η προσωπική σου γνώμη αξίζει περισσότερο.

ΜΑΝΟΣ

Επιτελους καποιος επιβεβαιωνει αυτα π λεω τοσο καιρο! Αντε για να καταλαβετε τι θυματα ειστε εσεις οι Apple Users!

Νίκος

@keer +1

Τομ

“εκτός και άν η προσωπική σου γνώμη αξίζει περισσότερο” lol τι αλλο θα ακουσω

akis

@Giannis κοίτα προσωπικά από την εμπειρία μου μονο το nexus 5 ήτανε κινητό χωρίς κανένα απόλυτος πρόβλημα…!! όσο για το G2 έχει κάποια θεματάκια… όσο για αυτά που λένε δεν διαφωνώ.. απλά εγώ συνεχίζω και θεωρώ το iphone σαν καλύτερη συσκευή που ύπαρxη… για μένα είναι η πιο αξιόπιστη συσκευή αυτή την στιγμή που δεν έχει κόλληση ποτε..! το G2 πάλι μου έχει κόλληση αρκετές φορες… αλλα όχι σε σημείο που είναι ενοχλητικό… πάντως δεν μπορώ να κρύψω πως το G2 πραγματικά με έχει εντυπωσιάσει πολύ σαν συσκευή.. σε πολλά πράγματα…! αλλα θέλω να πω πως δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το iphone με το G2.. φυσικά και το iphone σε θέματα ταχύτητας και ανταπόκριση σε εφαρμογές είναι άπιαστο…!

tiamat

επεξεργαζεται 1 ΔΙΣ ΧΡΗΣΤΩΝ !!!!!!!!!!!!! και κατελληξε οτι το ΑΝΔΡΟΙΔ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΑΘΕΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΟS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

μαλιστα…. εγω δε χρειαζεται να πω τιποτα για οση ανηθικη ψευδη λασπη εχει φαει το android απο χρηστες αλλων λειτουργικων με τα δικα τους αυθαιρετα – υποκειμενικα – λανθασμενα και αναληθη λεγομενα τους τοσα χρονια στα τεχνολογικα sites….

αλλoς ενας μυθος που καταρριφτηκε mythbusters ..

george

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝDROID, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ 2.2 ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ 4.1.2 ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ RAM. ΠΟΛΛΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΝ, ΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΧΕΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΡΧΙΚΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΕΙΣΕΣ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΝΗΜΗ RAM. ΕΤΣΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΑ “ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ”. ΤΑ TASK KILLERS ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΕΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΞΑΝΑ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ: (ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ, ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ). ΠΡΩΤΟΝ: ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ ΜΕ 2GB ΜΝΗΜΗ RAM, ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΗUAWEI G700, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ “BEST VALUE FOR MONEY”. ΔΕΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ROOT ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ROOT ΟΠΩΣ GREENIFY, SEΕDER, AUTOKILLER MEMORY ΚΤΛ, ΠΟΥ ΛΥΝΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ RAM. ΤΟ IOS ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΝΕΥΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ , ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ APPLE.… Συνέχεια »

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, παρακαλώ μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ. Δεν διαβάζονται εύκολα 🙂

Sot

@tiamat
Χα χα χα χα..!
Mythbusters είναι όλα τα λεφτά!

Μιχάλης Φ.

Στο smartphone HTC ONES και το tablet LG G PAD που εχω (adroid και τα δυο) δεν εχουν κρασαρει ποτε!

Tasos Spanos

Μερικοί δεν γνωρίζεται και λέτε ότι να ναι. Το ενα είναι καλύτερο το άλλο είναι καλύτερο το άλλο είναι ακριβό και τέτοια.

Η έρευνα μιλάω για το πόσο συχνά crashάρει μια εφαρμογή η μένει το λειτουργικό από μνήμη η κάτι τέτοιο όχι πιο δουλεύει καλύτερα και αλλα τέτοια.

Στο iPhone όπως είπαν πιο πάνω σε πετάει παράδειγμα μια εφαρμογή και τελείωσε. Το στίγμα όμως μπορείς να το βρεις ρυθμίσεις/γενικά/πληροφορίες/διαγνωστικά/δεδομένα διαγνωστικών τα οποία αν θελουμε τα στέλνει στην Apple για να κάνει διορθώσεις.
Αν κάποιος κοιτάξει εκεί μέσα θα δει ότι εφαρμογές crashαρουν και χωρίς να το ξέρει ο χρήστης ακόμα και η εφαρμογή ρυθμίσεις.

Στο Android εμφανίζεται ενα μήνυμα να λέει αναμονή η διακοπή η αναφορά και μερικές φορές τίποτα και κλείνει η εφαρμογή.

Για αυτά τα πράγματα μιλάει η έρευνα και ναι στο iOS είναι πιο συχνά 1ον επειδή έχει λίγη ram και κάποιες εφαρμογές δεν κλείνουν σωστά τρώνε πόρους και να τα crash και 2ον δεν υπάρχει επιλογή αναμονή που ίσως να δούλευε σωστά μετά από λίγα δευτερόλεπτα.

Καταλήγοντας όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία ποια συσκευή είναι καλύτερη η οτιδήποτε άλλο. Η έρευνα είναι σαφείς

Panos7GR

Δεν μπορώ να φέρω γνώμη για τα κρασαρισματα. Ο λόγος είναι πως iPhone έχω χρησιμοποιήσει πολύ λίγο, ούτε μήνα (ήταν iPhone 4, όταν ακόμα ναυαρχίδα ήταν το 4S). Αλλά για να αναφέρεται από αρκετά άτομα πως όντως μπορείς να ελέγξεις ότι όντως ισχύει μέσω ρυθμίσεων, τότε κατά πάσα πιθανότητα ξέρουν τι λένε.
Εμένα προσωπικά μου κάνει εντύπωση πως η Samsung βγαίνει η καλύτερη απ το Android. Δηλαδή πραγματικά δεν μπορώ να το πιστέψω. Σε σημείο να πιστευω ότι μας κάνουν πλάκα… Εγώ τα περισσότερα κρασαρισματα τα εχω συναντήσει στο TouchWiz των Galaxy. Ο μόνος λόγος μπορώ να σκεφτώ πως βγαίνει αυτό το αποτέλεσμα είναι ότι η Samsung έχει κάνει πάρα πολύ καλό όνομα και από ναυαρχίδες προτιμούν Samsung. Άρα αν πουλάει πολλά hi-end άρα λιγότερες πιθανότητες για κρασαρισματα.

σπυρος

@George πολύ σωστά τα λες φίλε με root και έναν lmk οποίος ξέρει από 5 πράγματα κάνει ότι θελει στην ραμ… επίσης δεν μπορω να εξηγησω πως είναι δυνατών το Android που εχει τις μεγαλύτερες δυνατότητες να είναι και ταυτόχρονα πιο σταθερό από κλειστο λογισμικό… νομίζω πως το πιο σταθερό από όλα ειναι τα Windows τρέχουν άψογα σε συσκευές με 512mb RAM…

Beowolf

Τρελαίνομαι στα γέλια όταν το σχόλιο ξεκινάει ως ” είχα Samsung,μετά HTC, μετά LG,..Όλα κολλαγαν κ τώρα με το IPhone όλα μέλι-γάλα”. Φυσικά και στο αντίστροφο “ξεκίνησα με το 3, μετά το 4 και τελευταία το 5s. Χάλια όλα….πήρα Xperia και βρήκα την υγειά μου”

Η καλή προβοκάτσια ξεκινάει, ότι (και καλά) ήσουν φανατικός του στρατοπέδου που θες να κράξεις. 🙂

Tο ερώτημα είναι: ΓΙΑΤΙ?…μήπως έχετε μπερδευτεί?…ΔΕΝ σας πληρώνουν – εσείς τους πληρώνετε.

Χρήστος

Ωραία νέα, ας είναι χειρότερο το iOS μετά από έρευνα πάνω σε τόσους χρήστες.

Άλλωστε δεν έχω άποψη για android.
Θα πρέπει να είμαι πολύ ασταθής χαρακτήρας τελικά 🙂

Ηλίας

Χαχαχαχα νωρις ήρθαν τα …. Πρωταπριλιάτικα ψέματα ΕΛΕΟΣ !!!!!!

ΚΝ

Έχω και λειτουργώ και τα 2 λειτουργικά. Το ανδροισ είναι καλύτερο με περισσότερη ευχρηστία και λιγότερα κολλήματα. Το ιος αρκετά καλό είναι,αλλά το ανδροιδ είναι καλύτερο.Εγω προσωπικά είχα και έχω σόνυ κινητά και είμαι απόλυτα εύχαριστημένος.

Beowolf

Δεν ξέρω αν παίζει κάποια σημασία,…αλλά η έρευνα είναι δημοσιευμένη στο phonearena που οι περισσότεροι έχετε ως Ευαγγέλιο. https://www.phonearena.com/news/Android-4.x-is-more-than-twice-as-stable-as-iOS-7.1_id54459#3-

Βέβαια- οι περισσότεροι επισης – δεν διαβάζετε τι γράφουν οι άλλοι, παρά μόνο ποστάρετε αυτό που θέλετε..

θοδωρης

πρωτον δεν κολλαει το android στα κινητα σας τυπου samsung κλπ αλλα το Ui (user interface ) το οποιο εχει τοποθετησει η samsung πανω στο android για να το κανει ”ξεχωριστο” δινοντας του ενα καρο αχρηστα καλουδια βλ. touchwiz με αποτελεσμα να μην ανταποκρινεται. επισης το προβλημα ειναι και με εφαρμογες που εμφανιζουν bug σε ορισμενες εκδοσεις android και οχι με το android ως λογισμικο αλλα με τους developers μιας εφαρμογης. Επισης ολοι οσοι εχετε θεματα μετα απο αναβαθμισεις σε αντιθεση με το ιος στα android οταν περνατε μια αναβαθμιση λογω κωδικα πρεπει να κανετε FACTORY RESET που διαρκει το πολυ ενα δυωρο και το κινητο σας δεν θα εχει κανενα θεμα. Σε καθε περιπτωση για να γνωρισετε το καθαρο android δοκιμαστε μια nexus συσκευη. Αν σας αρκει απο το κινητο σας να μπαινετε στο fb γρηγορα σε κανα σιτε και να ακουτε την μουσικη που εχετε περασει μεσω προγραμματος και για αυτο να δωσετε και 500 ευρω επειδη πωλουνται και πολλες θηκες και δειχνει πολυ ομορφο το κινητο παρτε ενα iphone /// ολα προσφορα και ζητηση. και ναι το android δεν ειναι για ολους. θελει χρονο

forneverarrow

Έχοντας iOS από πέρσι με iPad mini και πρόσφατα iPhone 5S, μπορώ να πω με ασφάλεια ότι η έρευνα απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Όταν είχα Galaxy S2 με Android 4.0.4 κόλλαγε ακόμα και στη home screen. Το S4 με Android 4.2.2 ήταν εξαιρετικό και δεν κόλλησε πότε, αλλά το interface δεν ήταν τόσο smooth στο scrolling όσο το iOS.

Tom

Θοδωρη σχετικα με αυτο που λες για μενα πρεπει το android να γινει καθαρο για ολους. Το android πια εχει γιγαντωθει και δεν ειναι αυτο που ηταν παλια. Δεν νοειται να πρεπει να παρεις nexus για να εχεις pure android και να χρησιμοποιεις το πιο δημοφιλες λειτουργικο στον κοσμο. Η αγορα των android ειναι προβληματικη σημερα και το οτι ο καθενας φτιαχνειτο δικο του interface ειναι πιο προβληματικο απο οτι νομιζουμε ολοι. Το android επρεπε να ειναι ενα και να αλλαζει μονο η συσκευη. Οσο και αν συμπαθω την samsung θα προτιμουσα να ειχα pure android. Και θα ηθελα ολοι htc sony lg κλπ, να φτιαχνουν συσκευες και να αφηνουν το λογισμικο για την εταιρια λογισμικου την google δηλαδη.

Με αλλα λογια να γινουν τα κινητα οπως τα laptop. Ενιαιο λειτουργικο και απο κει και περα διαλεγει ο καθενας συσκευη. Τωρα δεν λειτουργει σωστα η αγορα.

Τομ

Α και ξεχασα να πω αυτο. Θελω pure android αλλα δεν θελω συσκευη nexus. Τι επιλογες εχω; Τιποτα.. Και δεν θελω να ασχοληθω με rooting κλπ. Θελω να εχω την δυνατοτητα αυτην στην αγορα.

Πραγματικα πρεπει κατι να αλλαξει. Και νομιζω θα γινει. Σε καναδυο χρονια ομως

azriel84

@Τομ

Samsung Galaxy S4 Google Editions, HTC One Google edition, φαντάζομαι τώρα και τα S5 και το νέο HTC One (M8) θα βγουν σε Google Edition. Έχεις επιλογές πέρα του Nexus. Και μην ακούσω δεν έρχονται στην Ελλάδα, όποιος θέλει βρίσκει τρόπο…

Στο θέμα μας, Nexus 5 με 4.4 πάνω μου κολλούσε περισσότερο από iPhone με iOS 7. Και τα δύο στρώσανε με 4.4.2 και iOS 7.1.

Alexis

@Τομ Πολυ σωστος φιλε μου! Αν γινοταν αυτο απο την αρχη σημερα δεν θα ακουγαμε για lag και τετοια προβληματα! Μηπως φταιει και η google ομως;

Panos7GR

@Alexis: Δεν φταίει καμμία Google. Το Android είναι open source; Από την στιγμή που είναι τέλος. Το μόνο που μπορεί να κάνει η Google είναι να πιέσει καταστάσεις στις εταιρίες που είναι στην OHA μέσω των Υπηρεσιών της. Ένα παράδειγμα είναι οι παρατηρήσεις που έκανε στην Samsung για να κάνει το UI της πιο AOSP. Από άλλη αν δημιουργήσει τέτοιους περιορισμούς στο Android η Google, τότε ξεχάστε και τις custom ROMs! Θα παίρνεις ένα τούβλο όπως σου το έδωσε η κάθε εταιρία και άμα γουστάρεις (αλά iOS / Windows Phone).

Κι εμένα δεν μου αρέσει η κατάσταση αυτή. Θα προτιμούσα η κάθε εταιρία να έβγαζε ένα smartphone που να φοράει το AOSP λειτουργικό. Μετά στο Play Store να έχει ανεβασμένες τις εφαρμογές, launchers της κτλ και να τα περνάς τους εάν θέλεις. Έτσι θα έρχονταν πιο εύκολα οι αναβαθμίσεις.
Από την άλλη θα χάνουμε την εμπειρία της κάθε εταιρίας και ο ρόλος τους θα γίνεται πιο διακοσμητικός και είναι κρίμα γιατί υπάρχουν εταιρίες που εχουν ωραίες ιδέες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.