Android Nougat: Εμφανίζεται πρώτη φορά στα ποσοστά της Google με 0.3%

Για καιρό η Google μας είχε συνηθίσει να δημοσιεύει τα ποσοστά υιοθέτησης του Android κάθε μήνα. Κάτι τέτοιο δεν έγινε τον Οκτώβριο, αλλά η Google ανακοίνωσε τους αριθμούς Νοεμβρίου. Το πιο σημαντικό είναι ότι το Android 7.0 Nougat εμφανίζεται για πρώτη φορά στο γράφημα.

Το Android 7.0 Nougat έχει καταφέρει να πάρει ποσοστό 0.3% και ξεπερνά μόνο το Froyo, που έχει 01% και κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2010.

Πρώτο είναι το Android Lollipop με τις δυο εκδόσεις του να βρίσκονται στο 34.1% της αγοράς και σημειώνοντας πτώση από το 35% του Σεπτεμβρίου. Σχεδόν όλες ο εκδόσεις σημείωσαν πτώση, εκτός του Marshmallow που πήγε από το 18.7% στο 24%. Το KitKat έχει 25.2% (πτώση από 27.7%), οι τρεις εκδόσεις του Jelly Bean μαζί έχουν το 13.7% της πίτας (από 15.6%). Ice Cream Sandwich και Gingerbread έχουν 1.3%, χάνοντας 0.1% και 0.2%, αντίστοιχα.

H LG ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά την αναβάθμιση του LG G5, κατασκευαστές όπως Samsung και Sony ξεκινούν beta προγράμματα, επομένως τον επόμενο μήνα θα πρέπει να περιμένουμε μεγαλύτερη άνοδο στο Android Nougat.

android distribution, Android Nougat: Εμφανίζεται πρώτη φορά στα ποσοστά της Google με 0.3%

android distribution, Android Nougat: Εμφανίζεται πρώτη φορά στα ποσοστά της Google με 0.3%

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Να δωσουν αναβαθμίσεις και οι εταιριες αμα θελουν να μην εχουν πτωσεις + που φταινε και οι developers για το Android 7 που δεν εχει 100% συμβατοτητα σε συσκευες του 2016.

Panos7GR

Λογικό Nougat έχουμε μόνο οι χρήστες των τελευταίων Nexus και τα Pixel, άντε και ελάχιστοι με custom ROM.
Κι ετσι θα μεινουν μέχρι να δώσουν οι μεγάλοι updates στις ναυαρχίδες τους και βγουν οι νεες.

Γι αυτό μονο Google. Τώρα που θα βγαζει και πραγματικές ναυαρχίδες δεν υπάρχουν πια ενδοιασμοί.

forneverarrow

Πλέον καταντάει γραφικό να αναφερόμαστε στις λέξεις “update” και “Google” στο ίδιο άρθρο… Εφόσον είναι όροι ασύμβατοι μεταξύ τους! Απλά το αποδεχόμαστε, δεν αγοράζουμε υπερπανάκριβες συσκευές που δεν μας χρειάζονται (στο 80% των κατόχων τουλάχιστον και αυτό μπορώ να το αναλύσω με επιχειρήματα σε όποιον ενδιαφέρεται), και κάνουμε τη δουλειά μας με 300€ το πολύ κάθε 2-3 χρόνια ή και παραπάνω.

Απλά γελάω με την περίπτωση του Pixel… Όλοι οι fanboys του Nexus τόσα χρόνια έκραζαν την Apple για το κόστος υποστηρίζοντας ότι η Google προσφέρει τελευταία τεχνολογία στη μισή τιμή! Τώρα τι?? Τσιμπάμε ένα Pixel στην ίδια τιμή με το iPhone, που στην εμφάνιση είναι κατά 70% iPhone και πλέον χαιρόμαστε ότι έχουμε το καλύτερο κινητό της αγοράς?? Γιατί εγώ θυμάμαι τα Nexus 4 και 5 που ήταν από τα καλύτερα στην εποχή τους να κοστίζουν 300€… όχι 700!

James

@forneverarrow κάνεις λάθος. Update και Google μία χαρά ταιριάζουν μεταξύ τους, καθώς όλα τα nexus και pixel παίρνουν τα updates. Update και Samsung, lg, htc, Huawei κλπ δεν πάνε μαζί (πάντα με τη σιωπηρή συγκατάθεση των πελατών τους, που προφανώς δεν τους καίει και τόσο).

Η περίπτωση του pixel είναι για αυτούς που τόσα χρόνια ήθελαν ένα iPhone που να τρέχει Android και η Google τους έδωσε ακριβώς αυτό. Είναι ένα φοβερό τηλέφωνο, αλλά δεν είναι για αυτούς που δίνουν μέχρι 300 ευρώ. Πχ εγώ, που είναι nexus fan, δεν πρόκειται να το αγοράσω. Και ναι, η τιμή του είναι ακριβή για αυτά που προσφέρει, όπως όλων των ναυαρχιδων.

Panos7GR

@forneverarrow: Ποτέ και κανένα Nexus δεν φόρεσε την τελευταία τεχνολογία και ποτέ δεν λανσαρίστηκε σαν το καλύτερο της αγοράς ή έστω σαν ναυαρχίδα. Ανήκαν στην κατηγορία dev phones ήταν εύκολα στο πείραγμα, η Google έδινε όλα τα εργαλεία γι αυτό το λόγο, και ήταν απλά κινητά-σημεία αναφοράς για το που πρέπει να κατευθείνονται όσοι εμπορεύονται το Android.
Δεν έχω σκοπό να αγοράσω Pixel, αλλά αν καμμία εταιρία δεν μου προσφέρει την εμπειρία που έχω με το Nexus μου στα επόμενα 2 χρόνια θα αναγκαστώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.