Το Android Nougat ανέβασε το ποσοστό του στο 5%

Σχεδόν έξι μήνες από την επίσημη κυκλοφορία του και το Android Nougat δεν έχει καταφέρει να γίνει η κυρίαρχη έκδοση του Android. Για την ακρίβεια δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που κατάφερε να φτάσει στο 1% των συνολικών συσκευών, ενώ τον Μάρτιο διπλασίασε τα ποσοστά του παίρνοντας μερίδιο 2.8%.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που συνέλεξε η Google την εβδομάδα μέχρι 3 Απριλίου, το Android Nougat βρίσκεται πλέον στο 4.9% των συσκευών. Πρόκειται επίσης για σημαντική αύξηση από τον προηγούμενο μήνα.

Οι εκδόσεις με το μικρότερο μερίδιο αγοράς αυτή τη φορά είναι Gingerbread και Ice Cream, με 0.9%, αντίστοιχα. Ωστόσο, ακόμη και το Android Jelly Bean, που είναι πέντε χρονών έχει μεγαλύτερο ποσοστό από το Nougat (στο 10.1%). Android KitKat και Marshmallow είναι από τις πιο δημοφιλείς εκδόσεις με 20% και 31.2% το κάθε ένα.

Στην κορυφή έχουμε το Android Lollipop με ποσοστό 32% επί των συνολικών ενεργών συσκευών με το λειτουργικό σύστημα της Google.

Τέλος, να πούμε ότι η Google έχει ήδη κάνει διαθέσιμο το Android O Developer Preview.

Διαβάστε επίσης: Μάθε τι νέο έρχεται με το Android O

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 7 Απριλίου 2017 10:28

Σχόλια

  • To Nougat δυστυχώς είναι fail λειτουργικό και ποτέ δεν θα έχει επιτυχία από την στιγμή που έχει θέματα + που ο περισσοτερος κόσμος προτιμάει KitKat,Lollipop και Marshmallow.

  • @KnighRider επισης φιλε προσθεσε οτι πολλοι κατασκευαστες δεν δινουν και αναβαθμισεις και αυτο θα ειναι παντα χρονιο προβλημα των android!Οχι οτι ο κοσμος προτιμαει αυτες της εκδοσεις που αναφερες αλλα δεν εχει αλλη επιλογη εκτος αν το κανει root

  • @Γιωργος

    Ναι ισχύει και αυτό - όσο για το αν προτιμάει ο κόσμος αυτές τις εκδόσεις ισχύει γιατι οι περισσοτεροι μου εχουν αναφερει οτι προτιμουν KitKat και Lollipop επειδη κραταει πιο πολυ η μπαταρια και οτι εχει λιγοτερα κολληματα.

  • Άντε και όταν συμπληρώσει χρόνο να πάει στο 10% ; Δηλαδή μόνο τα κινητά που αγοράστηκαν το 2016-17 ... μόνο σαν αστείο μπορεί κάποιος να το δει

  • @KnightRider Τι θέματα έχει ακριβώς το nougat; Το έχω από τον περασμένο Ιούλιο και δεν έχω συναντήσει κανένα θέμα

  • Σε κάποιες συσκευές είναι χειρότερη η Ν από την Μ, σε κάποιες καλύτερη, σε κάποιες ίδια. Πάντως προσωπικά βρίσκω μικρές διαφορές μεταξύ τους τόσο στο design όσο και στη λειτουργικότητα. Τσάμπα τρελαίνονται πολλοί χρήστες με τις αναβαθμίσεις ( εκτός αν έχει πρόβλημα η συσκευή τους με κάποια από αυτές). Για μένα όταν μια έκδοση λειτουργεί άριστα δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναβαθμίζεται πέρα από κάποια πολύ μικρά security updates.

  • @JohnWave δεν διαφωνώ αλλά ούτε τα security update το 90% των εταιριών σχεδόν δεν τα δινουν.Πχ αγόρασα το κινητό μου στα 200ευρώ lg και πηρα μέχρι Αυγούστου2016 αν θυμαμε Καλά τα security update και μετά τέρμα!!

  • παιδια μην τρελαθουμε η lollipop πιο ελαφρια απο την marshmallow η την nougat?τγια την μπαταρια να το καταλαβω αλλα ως εκει...η lollipop αν θιμαμαι καλα θεωρηται η πιο βαρια ενημερωση απο ολες και με αρκετα κολληματα.!

  • Εμενα η marshmallow εκδοση δουλευει μια χαρα δεν εχω απολυτως κανενα θεμα. Η συσκευη ειναι το α3 2017 και απο αυτα που ακουω ακομη και να φερουν το nougat δεν θα αναβαθμισω. Αν δουλευει η συσκευη απροβληματιστα κρατα την εκδοση λογισμικου που εχεις. Ειχα ενα sony παλια που η μαμα του το ξεκινησε με android 2.3. Δεν το αγορασα καινουργιο οποτε οταν το αγορασα ηταν αναβαθμισμενο σε 4.0 . Το κινητο κολλουσε αρκετα σε σχεση με την παλια εκδοση.

  • Αν θέλετε πολλές αναβαθμίσεις , η Apple είναι μονόδρομος. Μία καλή επιλογή για Android είναι η Xiaomi. Γιατί η Apple δίνει πολλές αναβαθμίσεις : Η apple δίνει αρκετές αναβαθμίσεις διότι (1) πληρώνεις κυρίως για το λειτουργικό (2)Δεν έχει χιλιάδες μοντέλα συσκευών που σημαίνει οτι μπορεί να σχεδιάσει ξεχωριστά την κάθε έκδοση για κάθε συσκευή της αποφεύγοντας έτσι πολλά λάθη. Έπειτα από λίγα χρόνια θα σταματήσει την υποστοίριξη των παλιών συσκευών της διότι, οι παλιές συσκευές, δεν θα έχει αρκετή επεξεργαστική ισχύ ώστε να μπορεί να έχουν την δυνατότητα να εγκαταστήσουν νέα ,εννοείται πιό απαιτητική, έκδοση λειτουργικού συστήματος. Στο Android , εννοείται οτι επειδή έχει πολλά μοντέλα συσκευών, δεν γίνεται να βάλει σε μία mid-range συσκευή του 2014 android 7.0 και ούτε σε μία αρχαία συσκευή με μονοπύρηνο επεξεργαστή 900 mhz και 256 mb ram να βάλει android lolipop γιάτι για να ανοίξει τις κλήσεις θα θέλει τουλάχιστον 5-10 λεπτά και αν τα καταφερει να τα ανοιξει και δεν κολλησει για τα καλα

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.