Android Q: Βλέπουμε πόσο χρόνο έχουμε πριν κλείσει το κινητό, δίπλα στο εικονίδιο της μπαταρίας

Android Q, Android Q: Βλέπουμε πόσο χρόνο έχουμε πριν κλείσει το κινητό, δίπλα στο εικονίδιο της μπαταρίας

Android Q, Android Q: Βλέπουμε πόσο χρόνο έχουμε πριν κλείσει το κινητό, δίπλα στο εικονίδιο της μπαταρίας

Όταν το επίπεδο της μπαταρίας του κινητού μας πέσει από κάποιο επίπεδο, το Android μας εμφανίζει σχετική ειδοποίηση, ώστε να φορτίσουμε τη συσκευή μας. Επίσης, μέσω των ρυθμίσεων του Android, μπορούμε να δούμε την εκτιμώμενη υπολειπόμενη διάρκεια της μπαταρίας. Ωστόσο, η Google δίνει μεγάλο βάρος σε αυτές τις πληροφορίες, και γι’ αυτό στο Android Q θα ενσωματώσει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη μπαταρία και τη χρήση της.

Πλέον, σε περίπτωση που έχουμε ενεργοποιημένη τη ρύθμιση της εμφάνισης του ποσοστού της μπαταρίας στη γραμμή ειδοποιήσεων, δίπλα στο εικονίδιο της μπαταρίας θα βλέπουμε πόση ώρα απομένει μέχρι το τηλέφωνο να μείνει από ενέργεια.

Στην ουσία η Google αντικατέστησε το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας, με την εκτιμώμενη διάρκεια της μπαταρίας, μία πληροφορίας σαφώς πιο χρήσιμη από την απλή αναφορά του ποσοστού της μπαταρίας. Αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη λεπτομέρειες, κατά πάσα πιθανότητα η εκτιμώμενη διάρκεια της μπαταρίας θα εμφανίζεται μόνιμα, και όχι μόνο όταν το επίπεδο της μπαταρίας είναι χαμηλό.

Αν βέβαια είμαστε από αυτούς που προτιμούν να έχουν ανενεργή τη ρύθμιση προβολής του επιπέδου της μπαταρίας, τότε στο Android Q δεν θα μπορούμε να βλέπουμε τον εκτιμώμενο εναπομείναντα χρόνο, ούτε καν όταν το επίπεδο της μπαταρίας είναι χαμηλό.

Φυσικά, εφόσον πρόκειται για την πρώτη beta έκδοση του Android Q, αυτό θα μπορούσε να είναι απλά ένα bug, και όχι η σωστή λειτουργία του χαρακτηριστικού. Ας ελπίσουμε ότι η Google θα προσθέσει την δυνατότητα να μπορούμε να βλέπουμε τον εκτιμώμενο χρόνο ακόμη και αν δεν έχουμε ενεργοποιημένη την εμφάνιση του ποσοστού μπαταρίας στη μπάρα ειδοποιήσεων.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android 10 Android Q featured

Android 10: Η Google εγκαταλείπει τα γλυκά και το σώμα του ρομπότ

Η Google αποκάλυψε επίσημα το όνομα της νέας έκδοσης το οποίο θα είναι Android 10. Επίσης, παρουσίασε τις σχεδιαστικές αλλαγές που έγιναν στο brand.

Software Android Q Google

Android Q: Οι χρήστες προτιμούν τα κουμπιά του μενού αντί για τα Gestures

Παρόλο που η Google ανέφερε πως ο χειρισμός μέσω χειρονομιών στο Android Q βελτιώθηκε, οι χρήστες παραπονιούνται και προτιμούν τα κουμπιά.

Software Android Q Google

Android Q: Κυκλοφόρησε η τελευταία beta, σε λίγες εβδομάδες η τελική έκδοση

Η Android Q beta 6 όπως είναι λογικό δεν φέρνει νέα χαρακτηριστικά, αλλά τελειοποιεί όλα τα υπάρχοντα, αν και παρουσιάζει μερικά προβλήματα.

Smartphones Android Q Xiaomi Android smartphones Xiaomi Mi 9

Xiaomi Mi 9: Χάρη στους testers πήραμε μία γεύση από το MIUI Android Q [βίντεο+εικόνες]

Οι πρώτες δοκιμές του MIUI Android Q πραγματοποιούνται στο Xiaomi Mi 9 και διέρρευσαν μερικές εικόνες από τη νέα έκδοση του Android Q με το skin του MIUI 10.