Android Q: Με χρήση QR code, NFC ή Bluetooth LE, η σύνδεση στα WiFi δίκτυα

Android Q, Android Q: Με χρήση QR code, NFC ή Bluetooth LE, η σύνδεση στα WiFi δίκτυα

Android Q, Android Q: Με χρήση QR code, NFC ή Bluetooth LE, η σύνδεση στα WiFi δίκτυα

Για λόγους ασφαλείας είναι απαραίτητο να έχουμε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης στο WiFi δίκτυο μας, αλλά είναι βαρετό και κουραστικό να πληκτρολογούμε όλους αυτούς τους χαρακτήρες. Γι’ αυτό το Android Q έρχεται για να μας λύσει τα χέρια, και πλέον δεν θα χρειάζεται να πληκτρολογούμε τίποτα, απλά θα σκανάρουμε ένα QR code και θα συνδεόμαστε άμεσα στο WiFi.

Μεταξύ πολλών άλλων αλλαγών φέρνει το Android Q, υπάρχει και μία ανανεωμένη έκδοση των ρυθμίσεων του WiFi. Εκεί προστέθηκε η επιλογή “Easy Connect”, η οποία μας επιτρέπει να ρυθμίσουμε το WiFi μας γρήγορα και να μοιραστούμε τον κωδικό σύνδεσης μέσω ενός QR code.

Android Q, Android Q: Με χρήση QR code, NFC ή Bluetooth LE, η σύνδεση στα WiFi δίκτυα Android Q, Android Q: Με χρήση QR code, NFC ή Bluetooth LE, η σύνδεση στα WiFi δίκτυα

Οπτικά το μενού του Wi-Fi στο Android Q είναι περίπου το ίδιο με αυτό του Android Pie. Ωστόσο, έχουν πραγματοποιηθεί μερικές μικρές αλλαγές. Όταν κάνουμε πατάμε για να προβάλουμε τις λεπτομέρειες ενός δικτύου, θα δούμε το όνομα του δικτύου, την κατάσταση της σύνδεσης και κάποιες ρυθμίσεις. Σε γενικές γραμμές το περιβάλλον χρήστη, το πλήθος των πληροφοριών, και η προβολή των ρυθμίσεων, έχουν λάβει μία γερή οπτική αναβάθμιση.

Πέρα από τις οπτικές αλλαγές, στο μενού ρυθμίσεων του WiFi προστέθηκαν δύο νέες επιλογές. Πρώτον, μπορούμε να αλλάζουμε μεταξύ μιας τυχαίας διεύθυνσης MAC, της προεπιλεγμένης ρύθμισης, και της διεύθυνσης MAC της συσκευής. Αυτό αποτελεί μέρος της νέας σουίτας χαρακτηριστικών που θα βρούμε στο Android Q, για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.

Android Q, Android Q: Με χρήση QR code, NFC ή Bluetooth LE, η σύνδεση στα WiFi δίκτυα Android Q, Android Q: Με χρήση QR code, NFC ή Bluetooth LE, η σύνδεση στα WiFi δίκτυα

Έπειτα, έχουμε τη δυνατότητα να μοιραζόμαστε το δίκτυο μας χρησιμοποιώντας ένα QR code. Κάνοντας κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης θα χρειαστεί να βάλουμε το δακτυλικό μας αποτύπωμα ή το PIN της συσκευής, ώστε να ξεκλειδώσουμε τα στοιχεία του δικτύου. Στη συνέχεια εμφανίζεται το QR code στην οθόνη, και με αυτό τον τρόπο κάποιος άλλος μπορεί να το σκανάρει και να συνδεθεί στο δίκτυο. Επίσης, το Android Q χρησιμοποιεί το QR code όταν ρυθμίζουμε το WiFi ή όταν προσθέτουμε ένα δίκτυο στην συσκευή μας για πρώτη φορά, διευκολύνοντας έτσι κατά πολύ την προσθήκη και διαχείριση των ασύρματων δικτύων.

Τέλος, στην ιστοσελίδα της beta έκδοσης του Android Q, η Google αναφέρει ότι η δυνατότητα Easy Connect μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μέσω NFC ή Bluetooth LE. Ωστόσο, καμία από τις δύο αυτές επιλογές δεν είναι διαθέσιμη προς το παρόν.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android 10 Android Q featured

Android 10: Η Google εγκαταλείπει τα γλυκά και το σώμα του ρομπότ

Η Google αποκάλυψε επίσημα το όνομα της νέας έκδοσης το οποίο θα είναι Android 10. Επίσης, παρουσίασε τις σχεδιαστικές αλλαγές που έγιναν στο brand.

Software Android Q Google

Android Q: Οι χρήστες προτιμούν τα κουμπιά του μενού αντί για τα Gestures

Παρόλο που η Google ανέφερε πως ο χειρισμός μέσω χειρονομιών στο Android Q βελτιώθηκε, οι χρήστες παραπονιούνται και προτιμούν τα κουμπιά.

Software Android Q Google

Android Q: Κυκλοφόρησε η τελευταία beta, σε λίγες εβδομάδες η τελική έκδοση

Η Android Q beta 6 όπως είναι λογικό δεν φέρνει νέα χαρακτηριστικά, αλλά τελειοποιεί όλα τα υπάρχοντα, αν και παρουσιάζει μερικά προβλήματα.

Smartphones Android Q Xiaomi Android smartphones Xiaomi Mi 9

Xiaomi Mi 9: Χάρη στους testers πήραμε μία γεύση από το MIUI Android Q [βίντεο+εικόνες]

Οι πρώτες δοκιμές του MIUI Android Q πραγματοποιούνται στο Xiaomi Mi 9 και διέρρευσαν μερικές εικόνες από τη νέα έκδοση του Android Q με το skin του MIUI 10.