Πιο “πιστοί” οι χρήστες Android από αυτούς του iOS

Android iOS αφοσίωση, Πιο “πιστοί” οι χρήστες Android από αυτούς του iOS

Έρευνα της CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) καταδεικνύει ότι οι κάτοχοι Android smartphone είναι πιο «πιστοί» σε σύγκριση με αυτούς που έχουν iPhone. Η έρευνα που ξεκινά με στοιχεία από τον Μάρτιο του 2014 δείχνει τα επίπεδα διατήρησης των πελατών των δύο λειτουργικών.

Από το διάγραμμα φαίνεται ότι σε γενικότερο πλαίσιο, οι χρήστες και των δύο λειτουργικών συστημάτων είναι αφοσιωμένοι, αλλά οι χρήστες του Android δείχνουν να έχουν υψηλότερο βαθμό αφοσίωσης με το πέρασμα των μηνών. Πριν το 2014 το Android βρισκόταν πίσω από το iOS όσον αφορά στην διατήρηση των πελατών.

Σύμφωνα με την CIRP, με το πέρασμα των χρόνων έχουν εξαλειφθεί οι άλλες επιλογές και πλέον είναι μια μάχη μεταξύ Android και iOS, επομένως οι χρήστες ή θα πρέπει να μείνουν με το λειτουργικό που γνωρίζουν ή να μεταβούν στο άλλο. Αυτό σημαίνει ότι όταν ένα λογισμικό χάνει έναν χρήστη, τον χάνει επειδή επέλεξε το άλλο. To 2017 όμως φαίνεται ότι υπήρξε σταθεροποίηση.

Η CIRP σημειώνει ότι μεταξύ του Ιανουαρίου 2016 και του Δεκεμβρίου του 2017, η αφοσίωση στο Android κυμάνθηκε μεταξύ 89 και 91% και του iOS μεταξύ 85 με 88%.

Στην τελευταία μέτρηση τον Δεκέμβριο του 2017, το Android είχε το υψηλότερο ποσοστό αφοσίωσης με 91%, ενώ του iOS ήταν στο 86%. Ο Josh Lowitz συνιδρυτής της CIRP αποδίδει την αφοσίωση σε δύο βασικούς λόγους. Ο ένας είναι η μικρή πλέον διαφορά στη χρήση μεταξύ των δύο λειτουργικών συστημάτων και ο δεύτερος είναι ότι ο χρήστης Android έχει πιο πολλές επιλογές όσον αφορά στις συσκευές που μπορεί να επιλέξει. Του δίνεται δηλαδή η δυνατότητα να αλλάξει hardware χωρίς να χρειάζεται να αλλάξει λειτουργικό.

Πάντως η έρευνα είχε σχετικά μικρό δείγμα με τα δεδομένα να συλλέγονται από 500 χρήστες στις ΗΠΑ.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Λογικό γιατί:
– Το Android έχει πιο function λειτουργίες
– Έχει ποικιλία εφαρμογών χωρίς κόστος
– Μεταφέρεις τα αρχεία σου με μεγάλη ευκολία
– Δυνατότητα να βάλεις νεότερη έκδοση Android σε παλιές συσκευές (custom ROM)
– USB otg (να συνδέσεις στικάκι,ποντίκι,πληκτρολόγιο,κάρτα ήχου κλπ)
– Βρίσκεις συσκευές πολύ καλές με χαμηλό κόστος
– Κανένας περιορισμός !!!

Επίσης ένας λόγος παραπάνω είναι ότι μερικοί πήγαν σε Android γιατί το καινούργιο iOS είναι όλο προβλήματα σε παλιές συσκευές + τα bugs που δεν υφίσταται όταν μια εταιρία έχει δικιά της συσκευή με δικό της λειτουργικό.

Αλέξανδρος

@KnightRider αν βάλουμε τι διαφορές έχουν θα ξημερώσουμε. Πάντως και τα δύο είναι ώριμα λειτουργικά πλέον και ανάλογα τα γούστα διαλέγεις.
Αυτοί που θέλουν δυνατότητες θα πάνε android και αυτοί που θέλουν να δουλεύει out of the box, ios.

KnightRider

@Αλέξανδρος εν μέρη συμφωνώ αλλά υποτίθεται ο κόσμος πληρώνει πολλά λεφτά για να πάρει κάτι ποιοτικό με πολλές δυνατότητες αλλά εδώ πέρα η Apple δεν προσφέρει τίποτα ιδιαίτερο + που υπάρχουν αρκετά άρθρα στο ότι έχει προβλήματα το iOS κάτι που δεν θα πρεπε να συμβαίνει όταν υποτίθεται πληρώνεις για κάτι ποιοτικό !!!

Είναι πολύ λογικό το Android να κυριαρχεί γιατί οι καταναλωτές μπορούν με πολύ λιγότερα λεφτά να αποκτήσουν εύκολα ένα κινητό με πολλές δυνατότητες και να διαλέξουν ανάμεσα στις τόσες χιλιάδες συσκευές και να δει τι τους ταιριάζει.

thanos

Εσείς που λέτε πως το iOS έχει περιορισμένες δυνατότητες σε σχέση με το Android τότε απλά είστε κλασικοί haters. Επειδή αλλάζετε rom δε σημαίνει πως κάνετε κάτι σπουδαίο. Στο iOS 11 έχει ομαλοποιηθει η κατάσταση και επίσης αυτό που έχει η Apple είναι η άμεση διάθεση διορθωτικού firmware κάτι που δεν υπάρχει από μεριάς Android. Τα στατιστικά του άρθρου δε σημαίνουν κάτι.

Kostas

@thanos σοβαρά μιλας τωρα?iPhone εχω 7plus και το iOs 11 ειναι οτι χειρότερο εχει βγει και απο θεμα μπαταριας μην το συζητάμε,η συσκευή δεν βγαζει ουτε 3 ωρες χρήσης!!!
Το iOs που ξεραμε παει πεθανε πλεον το χασμα αναμεσα στα δυο λειτουργικα μηδενιστηκε σε πολυ μεγαλο βαθμό,οσο για τις διορθωσεις που λες μονο νευρικο γελιο με πιανει,ενα φτιαχνει 10 χαλαει και αντε παλι update και αντε παλι restore και ολα απο την αρχη.

KnightRider

@thanos δηλ το να μην εχεις δυνατότητα να αλλαξεις το home screen και να μην μπορείς να κατεβάσεις αρχεία από το ίντερνετ δηλ δεν θεωρείται περιορισμός ??? Όταν βάζουμε custom ROM έχουμε την δυνατότητα να βάλουμε ανώτερη έκδοση Android πράγμα που σημαίνει οτι μπορούμε να βάλουμε εφαρμογές και παιχνίδια που δεν υποστηρίζει κανονικά η συσκευή !!

thanoik

Έχω το iphone se και το nexus 5x τα χρησιμοποιώ εν μέρει και τα δύο, αλλά το iphone σε περιορίζει πολύ,ένα παράδειγμα.. Έκανα την βλακεία και αναβαθμισα μια εφαρμογή που χρησιμοποιώ για το γυμναστήριο και η καινούργια έκδοση της σου ζητάει συνδρομή 10€ το μήνα, ήθελα λοιπόν να την ξανακατεβασω την παλιά έκδοση της στο iphone αλλά μάταια,ενώ στο android την κατέβασα εύκολα και όποια έκδοση της ήθελα και τη δουλεύω από εκεί, ένα απλό παράδειγμα….

Αλέξανδρος

@KnightRider φίλε δεν αντιλέγω αλλά και πάλι είναι θέμα προτίμησης. Άλλος σου λέει είμαι ευχαριστημένος με το ios, έχω επενδύσει σε εφαρμογές και θέλω να κάνω και το εφέ μου (αυτό ισχύει σε πολλούς)+ ότι έχει καλή μεταπολιτική αξία. Προσωπικά επειδή θέλω κάτι με δυνατότητες, πάω android όπως και σχεδόν όλοι (υπάρχουν και στο ios αλλά λίγοι). Το android έχει ΧΙΛΙΑ καλά ΑΛΛΑ, επειδή πολλοί παίρνουν φτηνές συσκευές του 100€ βγάζουν λάθος συμπεράσματα και φυσικά και οι κατασκευαστές δεν ενδιαφέρονται για το firmware σε αυτή την κατηγορία (και λίγο πιο πάνω). Τα πράγματα έχουν βελτιωθεί φυσικά αλλά δεν είναι και ios που πέρα από προβληματάκια τελευταία είναι κυριολεκτικά κινητό που λειτουργεί out of the box. Επειδή είμαι υπέρμαχος του android και αν ήταν μόνο το ios (και κανένα άλλο λειτουργικό) δεν θα υπήρχε και λόγος να ασχοληθώ καν με τα κινητά γι’ αυτό και τα αναφέρω, απλά να βλέπουμε και τα πράγματα ως έχουν. Το ένα είναι λειτουργικό για κινητά καθαρά και το άλλο έχει σχεδιαστεί για κινητά με δυνατότητες pc (βασικά απεριόριστες). Μη περιμένεις από τον μέσο χρήστη να ασχοληθεί με cache εφαρμογών, τι δουλεύει στο παρασκήνιο, πιο bug έχει η rom και όταν ανοίγει το τάδε “δαιμονάκι” της… Συνέχεια »

NikosAr

Μερικά σχόλια είναι για κλάμματα – γέλια …. αν είσαι ευκατάστατος κι όχι μηχανικός – ηλεκτρονικός και δεν δουλεύεις σε συνεργειο … κακός έχεις ακριβό αυτοκινητο, σπίτι, ελικόπτερο, κότερο, βίλα … απλά γιατί δεν έχεις ιδέα πως δουλεύει αυτό που έχεις αγοράσει …. ασχετε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.